Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı 2012 - 2013 eğitim - öğretim yılı birinci ve ikinci öğretim için, ön kayıt yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

//////////////

gaün yetenekli gençleri bekliyor

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı 2012 - 2013 eğitim - öğretim yılı birinci ve ikinci öğretim için, ön kayıt yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

GAÜN Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz, Türk Musıkisi Devlet Konservatuarında öğrenim süresinin hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olduğunu, Temel Bilimler, Ses Eğitimi ve Türk Halk Oyunları Bölümlerine öğrenci alınacağını söyledi. Adayların tek bölüme ön kayıt yaptırabileceğini belirten Tatyüz, "Ön kayıt için adayların T.C. vatandaşı olmaları, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında I. ve II. öğretim için, Konservatuarımız özel yetenek sınavına başvuracak öğrenci adayların 2012 yılı YGS sınavına girmiş olmaları (sayısal-sözel ve eşit ağırlıklı puan türünün herhangi birinden) (Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi dahil) en az 180 puan almış olmaları gerekmektedir" dedi.

Birinci öğretim ön kayıtların 6 Temmuz günü saat 17.30'da sona ereceğini vurgulayan Tatyüz, ikinci öğretim ön kayıtların ise 6 Ağustos'ta başlayıp 31 Ağustos günü saat 17.30'a kadar devam edeğini kaydetti. Tatyüz, şu bilgileri verdi: "Sınava herhangi bir Yükseköğretim Kurumuna kayıtlı bulunan ya da herhangi bir Yükseköğretim programını kazanmış adaylar veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da başvurabilir. Birinci öğretim temel bilimler bölümüne 26, ses eğitimi bölümüne 26 ve Türk halk oyunları bölümüne 30, ikinci öğretimde ise temel bilimler bölümüne 26, ses eğitimi bölümüne 26 öğrenci alınacak."

GAZİANTEP, (DHA)

(6.7.2012)

///////////////////

Yörük Düğünü belgeselini izlediler

ÇEKİMLERİ İnciay Yapım tarafından gerçekleştirilen 'Yörük Düğünü' adlı belgeselin galası Erdemli ilçesine bağlı Çamlı köyünde yapıldı. Film izlemeye, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ile çevre köylerden çok sayıda vatandaş geldi. Senarist-yönetmen Rüştü Aydın'ın açılış konuşmasının ardından film gösterime sunuldu. Gösterimden sonra ise filmin çekimine katıkda bulunanlara teşekkür plaketi verildi.

ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(6.7.2012)

/////////

40 Osmaniyelinin Nevşehir gezisi

OSMANİYE'de yaşları 14-24 arasında değişen 40 kişi, "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" Projesi kapsamında Nevşehir'e geziye gitti. Üçüncü gezi kafilesi olan gurup, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Gençlik Merkezi önünden İl Müdürü Ökkeş Demir ve aileleri tarafından uğurlandı. İl Müdürü Ökkeş Demir, "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" adlı çalışmanın gençlerin yaşadıkları illerden ülkenin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesi olduğunu söyledi. Demir; proje kapsamında Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon illerine 26 Haziran - 2 Eylül 2012 tarihleri arasında toplam dokuz dönem halinde geziler düzenleneceğini kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(6.7.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Stajer öğrencilere seminer

MERSİN'in Erdemli ilçesinde ziraat mühendisliği ve teknikerliği alan 85 öğrenciye kişisel gelişim semineri verildi. Alata Araştırma İstasyonu Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İstasyon Müdürü Dr.Davut Keleş, "Her yıl olduğu gibi Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen öğrencilerimiz burada stajlarını en iyi şekilde yaparak teorik ve pratik olarak mesleki eğitimlerini almaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimize ileriki yaşantılarında gerekli olan kişisel gelişim semineri de veriyoruz. Şu anda 85 öğrenci staj görmektedir. Bu sayı periyodik olarak artacaktır" dedi. Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Kara ise öğrencilere, başarı ve vizyon konularında sunum yaptı.

ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(6.7.2012)

///////////////////////

Sertifikalı bakıcılar

ÇALIŞAN kadın nüfusunun yoğunlukta olduğu Mersin'in merkez Yenişehir İlçesi'nde, Sağlık Grup Başkanlığı'nca başlatılan 'Elim Sende Projesi' kapsamında işsiz genç kız ve kadınlara çocuk bakıcılığı eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen törende sertifikalarını aldı. Törene, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Birim Sorumlusu Dr.Koray Kenziman, Dr.Berin İlhan, Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi ve Proje Koordinatörü Uz.Dr.Aktan Karahan, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı. Proje koordinatörü Dr. Aktan Karahan, kursun 6 grup halinde gerçekleştirildiğini belirterek "Toplamda 85 kadını mezun ettik. Kursa katılanlar interaktif, samimi bir ortamda eğitim aldı. Kursumuzun, hem sosyal anlamda hem de istihdam anlamında iyi bir proje oldu. Şimdiye kadar ilk 5 grubu oluşturan 72 kişiden 14'ü işe girdi, kreşlerde ve evlerde çalışıyorlar" dedi.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(6.7.20129

/////////////

Demiryolu'nda ilaçlama uyarısı

ADANA'daki TCDD 6'ncı Bölge Müdürlüğü, demiryolu çevresindeki zararlı otları temizlemek amacıyla kimyasal ilaçlama yapacak. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilaçlama sırasında çevre halkının zarar görmemesi için uyarılarda bulunuldu. Açıklamada "9 - 24 Temmuz arasında demiryolu çevresine bölge halkının ve hayvanların yaklaşması sakıncalıdır" denildi. Açıklamada, kullanılacak ilaçların zehirli olması nedeniyle, demiryolu yakınında hayvan otlatılmaması gerektiği de vurgulandı.

ADANA,(DHA)

(6.7.2012)

//////////////

SGK Müdürü veda turunda

ANKARA Rehberlik Teftiş Başkanlığı Baş Müfettişliğine atanan, SGK Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim, Gaziantep Ticaret Odası'na (GTO) veda ziyaretinde bulundu. Ziyareti sırasında GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile görüşen Ahmet Yetim, Gaziantep'te görev yaptığı süre içerisinde GTO başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlardan destek gördüğünü söyledi. GTO Başkanı Mehmet Aslan da Ahmet Yetim'i 2008 yılından bu yana yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi

GAZİANTEP, (DHA)

(6.7.2012) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

gaziantep erdemli dha Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title