Haberler

Dgs Başvuruları Bugün Başlıyor

ÖSYM, 2 Yıllık Önlisans Programlarından 4 Yıllık Lisans Programlarına Geçişi Sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) İçin Başvuraların Bugünden İtibaren Alınmaya Başlanacağını, Son Başvuru Tarihinin 25 Nisan Olduğunu Bildirdi. 15 Temmuz Tarihinde Gerçekleştirilecek Sınava Başvuracak Adaylar Toplam 52 YTL Ücret Ödeyecek.

ÖSYM, 2 yıllık önlisans programlarından 4 yıllık lisans programlarına geçişi sağlayan dikey geçiş sınavı (DGS) için başvuraların bugünden itibaren alınmaya başlanacağını, son başvuru tarihinin 25 Nisan olduğunu bildirdi. 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek sınava başvuracak adaylar toplam 52 YTL ücret ödeyecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), önlisans programlarından lisans programlarına geçiş yolu olan dikey geçiş sınavına (DGS) başvuruların alınmaya başlandığını bildirirken, sınava girecek adaylar toplam 52 YTL ödeme yapacak.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan yaptığı yazılı açıklamada, "Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı"nı 15 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleştireceklerini kaydetti. 40 il ile Lefkoşa'da düzenlenecek sınava 2007-DGS’ye meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecek. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara aynı önlisans alanından en çok üç kez girebilecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile Türkiye'deki meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan önlisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilenler de 2007-DGS’ye başvurabileceği belirtilen açıklamada, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programına başvuracak adaylarda, en çok üç kez DGS’ye girme koşulu aranmayacağı kaydedildi. Yerleştirmenin Ankara Üniversitesi tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağı vurgulanırken, bu programa başvuracak adayların da DGS’ye girmelerinin zorunlu olduğunu bildirildi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Açıklamada, adayların başvurularının bugünden itibaren alınmaya başlandığı ve 25 Nisan 2007 tarihinin son başvuru günü olduğu bildirildi. 2006-2007 öğretim yılında mezun olabilecek durumda olan meslek yüksekokulu öğrencileri kendi meslek yüksekokulu müdürlüklerinden, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) önlisans programlarından mezun olabilecek durumda olanlar kendi AÖF bürolarından, mezun durumda bulunan adaylar ise herhangi bir meslek yüksekokulundan, AÖF bürosundan veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden 2007-DGS Kılavuzu ile Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını 2,00 YTL karşılığında alacak. Doldurdukları başvurma belgesini, bankaya yatırdıkları 50,00 YTL sınav ücreti banka dekontunu ekleyerek, en geç 25 Nisan 2007 saat 17.30’a kadar başvuru evrakını aldıkları yerlere teslim decek. Adaylar başvurma sırasında dikey geçiş yapmak istedikleri lisans programlarına ilişkin tercih sıralamalarını da (8 tercih) yapacaklar ve tercihlerini Başvurma Belgesindeki ilgili alanlara yazarak kodlayacaklar.

7272 KONTENJAN AYRILDI

Açıklamada, dikey geçiş için üniversitelerin lisans programlarında toplam 7272 kontenjan ayrıldığı kaydedildi. Bu kontenjanların 5372 devlet, 1272 vakıf ve 628'i de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri kontenjanı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title