Haberler

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Türkiye Terörle Mücadelede Ne Askeri Mücadeleden Ne Terörle Mücadelenin En Önemli Ayağı Olan Demokratikleşmeden Vazgeçer' Dedi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Türkiye terörle mücadelede ne askeri mücadeleden ne terörle mücadelenin en önemli ayağı olan demokratikleşmeden vazgeçer' dedi.

Bağış, AK Parti Antalya İl Teşkilatının Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümetleri döneminde sağlanan, kalkınma, şeffaflaşma ve demokratikleşmeden rahatsız olan çevreler bulunduğunu belirterek, 'Boşuna uğraşmasınlar. Bu millet demokrasinin tadını aldı. Bundan vazgeçmeyecektir' diye konuştu.

Ülkenin yükselmeye devam etmesine engel olmak isteyenlerin başarısızlığa ve hüsrana uğrayacağını kaydeden Bağış, AK Parti'nin gücünü, milletten ve teşkilatından aldığını vurguladı.

Terör olaylarına değinerek, 'şimdi karşımızda terör belası var' diyen Bağış, şöyle devam etti:

'Bunu hortlatmaya çalışıyorlar. Taşeronların bu ara müşterileri arttı. Hepimiz neyin ne olduğunun farkındayız. Bütün bu çabalar boş çıkacak. Çünkü biz önce halkımıza, sonra Hakka inanıyoruz. Bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Türkiye terörle mücadelede ne askeri mücadeleden ne terörle mücadelenin en önemli ayağı olan demokratikleşmeden vazgeçer. Biz teröriste hak ettiği muameleyi ama kendi vatandaşımıza da layık olduğu demokratik standartları getirme konusunda kararlıyız. Bunları birbirine karıştırmayacağız, ayırt edeceğiz. Bu ülkenin bütün vatandaşlarının, etnik kimliği, dini inancı, siyasi fikri ne olursa olsun ülkenin eşit vatandaşları, saygın insanları olarak devletin nezdinde eşit muamele görmesi için ne lazımsa onu yapacağız.'

Türkiye'de bugün terör örgütü PKK'nın da muhalefet partileri gibi olağanüstü hal uygulamasını istediğini belirten Bağış, 'PKK da OHAL istiyor. Kan, şehit cenazesi, şiddet üzerinden siyaset yapmaya kalkanlara bu millet en güzel cevabı verecektir. Türkiye'de birilerinin istismar çabalarını hep beraber boşa çıkaracağız' dedi.

- 'CESARETLİYİZ'-

Türkiye'de ekonomi, insan hakları ve hayatın her alandaki kalkınmanın birilerini rahatsız ettiğini, yurt dışındaki birilerinin de bu rahatsızlığı taşıdığını ifade eden Bakan Bağış, bunları boşa çıkarmanın en kesin yolunun birlik ve beraberlikle, halkı birbirine düşürmek isteyenlere fırsat vermemek olduğunu dile getirdi.

AK Parti olarak, kendilerine oy verenlerin de vermeyenlerin de iktidarı olmaya devam edeceklerini, gönlü kendileriyle olanların da olmayanların da bireysel haklarını artırma konusunda gerekli adımları atacaklarını vurgulayan Bağış, 'Gideceğimiz başka ülke yok. Başka Türkiye yok. Bu ülkede kardeşler arasında nifak, fitne, fesat sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Cesaretse herkesten cesaretliyiz, kararlılıksa herkesten de kararlıyız' diye konuştu.

Türkiye'nin 21. yüzyılı şekillendiren ülke olma idealinden vazgeçmeyeceğini belirten Bağış, Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını da sağlayacaklarını ifade etti. Bağış, 'Türkiye'nin en önemli çağdaşlaşma projesi AB üyelik sürecinde müzakereleri başlatmayı nasıl başardıysak, tamamlamayı da başaracağız' dedi.

- '12 EYLÜLDE TARİHİ YENİDEN YAZACAĞIZ'-

Türkiye'nin tarihinin kara lekesi 12 Eylül darbesinin 30. yılında yapılacak Anayasa değişikliği referandumuyla tarihi yeniden yazma fırsatı doğduğunu ifade eden Bağış, şöyle konuştu:

'Elimizde çok önemli bir süreç, tarihi yeniden yazma fırsatı var. 12 Eylül günü, darbe anayasası üzerindeki en kapsamlı değişiklik için bu millet sandığa gidecek. Bu Türkiye'nin ilerlemesi ve AB üyelik sürecinde çok kritik bir dönemeçtir. Türkiye bu Anayasa ile AB üyesi olamaz. Gerçek demokrasiyi halkına yaşatamaz. Askeri anayasalarla asgari demokrasi olur. Asgari demokrasi bu millete yetmez. Onun için 12 Eylül günü tarihi yeniden yazacağız. Bunu AK Parti teşkilatlarının, demokrasiye inanan herkese çok iyi anlatması lazım.'

- 'ÇANTADA KEKLİK MÜTTEFİK DEĞİLİZ'-

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıya ilişkin haklı tepkileriyle ilgili 'eksen kayması' iddiasında bulunanların, yeni bir korku yaratmaya çalıştığını belirten Bağış, şunları kaydetti:

'Doğu, batı, kuzey ve güneyimizi ihmal etmeden yürümeyi becerebilen bir milletiz. Türkiye olarak, diplomasinin kapılarını açık tutuyoruz. Türkiye uluslararası hukuka saygılı bir ülkedir. BM'nin beğenmediğimiz bir kararı olsa bile ona uyarız. Ama biz çantada keklik müttefik değiliz. Biz rüzgara göre değil, rüzgarı yönlendiren bir siyasi iradeyiz. Bizim için AB tam üyeliği de geçici bir heves değil, stratejik bir hedef haline geldi.'

Antalya'da kaldığı otelde dünden bu yana sohbet ettiği bazı vatandaşların, yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı Menderes Türel'e destek vermemeleri nedeniyle pişmanlıklarını dile getirdiklerini anlatan Bağış, 'Antalyalılar, 'çok pişmanız nerede Menderes? Biz ettik, sen etme' dediler' diye konuştu.

Bu sözler, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de bulunduğu salonda partililerin yoğun alkışıyla karşılanırken, Bağış, partililere anayasa referandumu ve genel seçimler gibi kritik süreçlerde hedefledikleri çalışmaları halka doğru mesajlarla anlatmaları tavsiyesinde bulundu.

AK Parti hükümetlerinin, halkın desteğiyle 'bir dağın zirvesine kadar büyük bir kayayı çıkardığını' anlatan Bağış, parti teşkilatına şöyle seslendi:

'Nasıl Antalya'da, Menderes kardeşim, Başbakanımızın verdiği destekle Antalya'nın hayallerinin ötesinde bir performans gösterdiyse, bunu devamı AK Parti teşkilatlarının milletle kaynaşması ve doğru mesajları aktarmasıyla mülkün olabilir. Kaya parçasını dağın zirvesine genel seçimlerde oturtma şansımız var. Bu ülkeyi yeniden koalisyonlara, karanlık günlere, çetelere bırakmak isteyenler de var. AK Parti mensuplarının önünde çok kritik bir dönem var. Bu dönemde her zamankinden daha fazla çalışmalı, bu milleti önündeki fırsatı da riski de iyi anlatmak zorundayız. Üzerinizde vebal var arkadaşlar. Doğruları anlatamazsak bunun hesabını ne milletimize, ne vicdanımıza anlatamayız. Bunu en iyi Antalya teşkilatı bilir. Aşırı özgüvenin, 'nasıl olsa Menderes iyi çalıştı, çalışmasam da olur' demenin yanlış bir anlayış olduğunu bizler biliriz değil mi arkadaşlar?'

(SEY-BNY-SEB) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

title