Haberler

Devlet Bakanı Çelik:

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bütün Siyasi Partilerin Diyalogdan Yana Noktaya Geldiklerini Belirterek, 'Milletimizin Yüzde 58'lik İkazı, Muhalefet Açısından Her Alanda Politikaların Yumuşamasına Neden Oldu' Dedi

Devlet Bakanı Faruk Çelik, bütün siyasi partilerin diyalogdan yana noktaya geldiklerini belirterek, 'Milletimizin yüzde 58'lik ikazı, muhalefet açısından her alanda politikaların yumuşamasına neden oldu' dedi.

Bursa'da, Gürsu Kapalı Pazar Alanı ve Otoparkı'nın açılış törenine katılan Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik, hükümet temsilcileriyle BDP yöneticilerinin görüşmesiyle ilgili soru üzerine, her kesimi rahatsız eden konuların başında terörün geldiğini belirtti. 'Demokrasi çıtası'nın geldiği nokta dikkate alındığında artık Türkiye'de bu sorundan kurtulmak için ortak irade oluştuğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

'Terörün ne Güneydoğulu vatandaşa artısı vardır artık ne batıdaki vatandaşa artısı söz konusu. İktidar olarak bu konuda çözümden yana olduğumuzu her defasında söyledik. Çözümle ilgili meşru zeminde bütün kesimlerle görüşmeye açık olduğumuzu da söylüyorduk. Referandum sürecini beklemek gerekiyormuş. Referandum sürecinde partilerin agresif tutumlarını biliyorsunuz. Şimdi bütün siyasi partiler diyalogdan yana noktaya geldiler. Milletimizin yüzde 58'lik ikazı, muhalefet açısından her alanda politikaların yumuşamasına neden oldu. Bu süreç, ana sorunlarımızın çözümü için bir fırsat oluşturmuş bulunuyor. İnşallah bu süreci, iktidar olarak çok sağlıklı bir şekilde değerlendireceğiz.'

Çelik, parlamentoya oyla gelmiş bütün siyasi partilerin birbirleriyle görüşmesi gerektiğini dile getirerek, 'Biz, dün de bu görüşteydik ama bugün herkes bu görüşe gelmiş bulunuyor. O halde oturup meselelerimizi parlamentoda konuşmalıyız. Anayasa dahil, terör dahil, bütün konuları konuşmalıyız ve milletin gündeminden bu olumsuzlukları kaldırmalıyız' dedi.

Bakan Çelik, görüşmelere tepkili bir kesim bulunduğunun hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

'Bu konular hissi olarak değerlendirilirse söylenecek şeyler farklıdır ama devleti yönetiyorsanız, 73 milyonun sorumluluğunu üzerinizde taşıyorsanız o zaman yapacaklarınız da farklıdır. Bu olay hissi yaklaşım içerisinde olunması gereken bir olay değildir. Hissi yaklaşamayız, burada duygusal olamayız. Bizim yaptığımız hukuk çerçevesinde doğru şeylerdir. Kimse bize 'legal olmayan unsurlarla...' gibi iftiralar atmasın. AK Parti hiçbir zaman bu tip oyunların içerisinde olmamıştır ama meşru zeminlerde milletin hukukunu korumak ve milleti rahata, huzura kavuşturmak konusundaki irademizi dün de, bugün de, yarın da muhafaza edeceğiz.'

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere mahkemenin 3 üyeyi görevlendirmesiyle ilgili soruya Çelik, 'Yakinen tanıdığım bir kadro. Fakat bu duruma düşmeleri, Türk siyaseti açısından son derece üzüntü verici bir tablodur. Ama partinin kendi iç işleriyle ilgili olan olaylarda bizim taraf gibi bakmamız doğru değildir. Bu yönüyle bizim gündemimizde olan bir mesele değildir' yanıtını verdi.

(EMR-HÜY-SRP) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title