Haberler

'Deprem Gerçeği ve Bornova' Paneli

Dokuz Eylül Üniversitesi (deü) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, İzmir'in deprem riski açısından dünyada 20'nci sırada bulunduğunu belirtti.

Bornova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bornova Belediyesi Kent Konseyi'nin Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Deprem Gerçeği ve Bornova' konulu panele katılan Prof. Dr. Akçığ, Foça, Güzelbahçe fay hatlarının daha fazla tehlike meydana getiren faylar olduğunu, Mavişehir'den Güzelbahçe'ye kadar olan bölgedeki zemin yapılarının riski artırdığını anlattı.

Prof. Dr. Akçığ, 'Türkiye'de herkes İstanbul'da olacak bir depremden bahsediyor. Ama İzmir, deprem riski açısından dünyada 20'inci sıradadır' görüşünü bildirdi.

DEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Zafer Alku da depreme dayanıklı bina için mühendis ve mimarlardan yardım alınması gerektiğini kaydetti.

DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Ar-Ge Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Vahap Tecim ise olası bir afet durumunda 'Coğrafi bilgi sistemleri tabanlı afet yönetimi' sistemlerinin kullanılmasının önemine dikkat çekti.

İnşaat Mühendisi Vedat Yorulmazel, Çiğli'den Güzelbahçe'ye kadar İzmir'deki binaların önemli bir risk altında olduğunu vurguladı.

AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki ise en büyük hedeflerinin Türkiye'nin afetlere dayanaklı hale getirilmesi olduğunu ifade etti.

(RMZ-BAH) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title