Haberler

Deniz Aslanı

Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Unsurlarının Ege Denizi'nin Uluslararası Sularında, Türk Arama Kurtarma Bölgesi İçinde Düzenlediği Deniz Aslanı-2010 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın Fiili Safhası Yarın İcra Edilecek

Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının Ege Denizi'nin uluslararası sularında, Türk arama kurtarma bölgesi içinde düzenlediği Deniz Aslanı-2010 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın fiili safhası yarın icra edilecek.

Tatbikatla ilgili olarak Güney Deniz Saha Komutanlığında düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Kamil Yücel, Deniz Aslanı-2010 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın arama kurtarma faaliyetleri konusunda en kapsamlı tatbikat olduğunu belirtti.

Albay Yücel, tatbikatın fiili kısmının Ege Denizi'nin uluslararası sularında Türk arama kurtarma bölgesinde Midilli, Sakız Adaları ile Karaburun Yarımadası arasında kalan sahada, ilan edilen bölgede icra edileceğini söyledi.

Yücel, tatbikatla Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma unsurlarının geniş çaplı katılımının sağlanacağı müşterek bir senaryo içerisinde arama ve kurtarma harekatı icra edebilme yeteneklerini artırarak eğitimlerini geliştirmeyi, arama kurtarma komuta kontrol sistemlerini denemeyi amaçladıklarını kaydetti.

Tatbikata Türk arama kurtarma teşkilatında yer alan Denizcilik Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ilgili kuruluşları ile 1 fırkateyn, 2 korvet, 3 sahil güvenlik botu, 1 arama kurtarma uçağı ile 5 helikopterin katılacağını ifade eden Yücel şöyle konuştu:

'Arama kurtarma harekatı doğrudan insan hayatıyla ilgilidir ve bu nedenle zamana karşı bir yarış halinde icra edilmek zorundadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tüm unsurlarıyla her ortamda, gece ve gündüz Türk arama kurtarma bölgesinde ve talep edildiği her yerde arama kurtarma harekatı icra etmeye muktedir ve hazırdır.'

Tatbikat 30 Nisanda sona erecek.

(RMZ-BAH-HAN) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title