Haberler

Seçim Hükümeti Düğümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan Çözecek.

Güncelleme:

CHP ve MHP'nin seçim hükümetine katılmayacaklarını açıklamasından sonra tek alternatif AK Parti - HDP seçeneği kaldı. Düğümü Cumhurbaşkanı Erdoğan çözecek.

Erken seçim için kurulması beklenen seçim hükümetine sadece AK Parti ve HDP'li bakanlardan oluşacak. CHP ve MHP ise bu hükümete bakan vermeyeceğini açıklamıştı. HDP ise hükümete katılacağını deklare etmişti. Bu durumda seçim hükümetinin nasıl oluşacağı da tartışma konusu oldu. 25 bakanın AK Parti ile HDP arasında mı paylaşılacağı, yoksa MHP ve CHP'ye düşen 9 bakanlığa da bağımsızların mı atanacağı henüz netlik kazanmadı.

12 BAKAN BAĞIMSIZLARDAN OLABİLİR

Muhtemelen Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulacak seçim hükümetinde AK Parti Başbakan ve 10 Bakan, HDP de 3 bakan ile temsil edilecek. 12 bakan ise bağımsızlardan oluşacak. İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanlarının bağımsız olması Anayasa hükmü bulunuyor. Bu bakanlar bürokratlar arasından seçilecek.

ÖZKES'E GÖREV VERİLMESİ ZAYIF BİR İHTİMAL

TBMM'deki tek bağımsız milletvekili CHP kökenli İhsan Özkes'e de görev verilmesi ihtimal dahilinde, ancak zayıf bir ihtimal olarak görülüyor.

DÜĞÜMÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇÖZECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BUGÜN TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde Yılmaz ile hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili süreç hakkında istişari bir görüşme yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (103)

he he:

Inadina hdp inadina selo baskan

30
40
yanıtYanıtla
zuppeli hoca:

Artik normalleseleim hdp de halkin oylari ile secilmis bakan olmalari cok normal

30
33
yanıtYanıtla
Cihan:

AKP=HDP

33
13
yanıtYanıtla
Katil akp:

Düğümün kaynağı erdoğan. Başkan olmak için herşeyi yapar

25
13
yanıtYanıtla
ihtilal:

Yazıklar olsun c h p ve m h p ye ülkeyi teröristlere teslim etti tarih bunu unutmayacak geçicide olsa hùkümete destek verin yazık çok yazık

17
21
yanıtYanıtla
...:

Ülke daha neleri gorecek

27
8
yanıtYanıtla
Katil akp:

Türkiye suriye yapılmaya çalışılıyor. Akp bunu HDP yi baraj altında bırakıp erdoganı başkan yapmaya çalışıyor. Ölen gençlerimiz akp nin umrunda değil.

22
13
yanıtYanıtla
muhammed:

alin iste cözum bitirin bu kani birlikte ve bu millet bir huzur bulsun

22
5
yanıtYanıtla
yakup aldırmaz:

Ne hallere düştük Allah islah etsin

19
5
yanıtYanıtla
darwin:

hadi hayırlısı olsun

13
8
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title