Haberler

Demre Film Platosuna Dönüyor

Antalya'nın Demre İlçesinde, Gerçek Bir Yaşam Öyküsünden Uyarlanan 20 Dakikalık Kısa Film Çekilecek

Antalya'nın Demre ilçesinde, gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan 20 dakikalık kısa film çekilecek.

Televizyon sektöründe çalışan Alper Kaya'nın yöneteceği 20 dakikalık 'Tulumba' adlı kısa film, Demre Belediyesi sponsorluğunda ilçede çekilecek. Mart ayının ilk haftasında çekilmesi planlanan kısa filmin yönetmeni Alper Kaya, Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile filme sponsor olan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu ziyaret etti.

Yönetmen Kaya, ziyaretlerde gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 kişilik bir ekiple gerçekleşecek filmin çekimlerinin bir hafta süreceğini ve filmin senaryosunun gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlandığını bildirdi.

Filmde rol alacak 'Ali' karakterinin 20 yıl uzak kaldığı Demre'ye dönmesi ve ilçede yaşadığı çeşitli hesaplaşmalarının konu edildiğini kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

'Projenin amacı, Akdeniz yöresindeki tarihsel güzellikleri, verimli toprakları, doğal güzellikleri, filmin arka fonunda oluştururken, ön planda bu yörede gerçekten yaşanmış bir dramı ortaya çıkarmaktır. Ali karakteri 20 yıl önce köyünden ailevi bir takım zorluklardan kaçarak ayrılmıştır. 20 yıl sonra tekrar köyüne döndüğünde geçmişiyle yüzleşmeye başlayacaktır. Annesi, üvey babası ve bilmediği üvey kardeşi yüzleşmesi gereken kişilerden sadece bir kaçıdır. Film, yöredeki kadın sorunlarını da dile getiriyor. Senaryo bu yörede yaşayan gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanarak yazılmıştır.'

Filmin çekimlerinin tamamının ilçede yapılacağını ve sponsor Demre Belediyesi ile sözleşme imzalandığını kaydeden Kaya, 'Filmin tüm maddi ve ayni giderlerini Demre Belediyesi karşılıyor. Demre Belediye Başkanımıza verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Kaya, filmin başrol oyuncusunun da komedi programlarıyla bilinen Ali Elgün'ün olduğunu kaydeden Kaya, diğer rollerde de yöredeki insanların amatör oyuncu olarak rol alacağını kaydetti.

Kaya, filmde rol alacak 11 yaşındaki çocuk karakteri için de Demre'deki ilköğretim okullarında araştırma yaptıklarını söyledi. Nisan ayında montajı tamamlanacak filmin aynı ayın sonunda Demre'deki Myra Antik Kenti'nde yapılacak gala ile izleyici karşısına çıkacağını ifade eden Alper Kaya, gala gösterimin ardından filmin müziklerini yapan sanatçının da mini konser vereceğini söyledi.

Kaya, kısa filminin ulusal ve uluslararası festivale göndereceklerini ve televizyonda da gösterileceğini bildirdi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da, ilçenin tanıtımına da katkı sağlayacak film projesine destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

(FS-SEY-BNY) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title