Haberler

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Şenocak."Hükümetle Toplu Sözleşme Yapma Hakkını...

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Özerk Diyanet Vakfı Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, "Hükümetle toplu sözleşme yapma hakkını kamu sendikalarına tanıyan Türk milletine teşekkür"...

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Özerk Diyanet Vakfı Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, "Hükümetle toplu sözleşme yapma hakkını kamu sendikalarına tanıyan Türk milletine teşekkür ediyoruz" dedi.

Şenocak, Bayburt Müftülüğü'nü ziyaretinin ardından ildeki bir pastahanede düzenlediği basın toplantısında, toplu sözleşme başarısının ne hükümete ne de yetkili konfederasyona ait olmadığını öne sürdü.

Toplu sözleşmenin 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda halkın teveccühü ile kabul edildiğini ve Anayasa'da yerini aldığını ifade eden Şenocak,

"Hükümetle toplu sözleşme yapma hakkını kamu sendikalarına tanıyan Türk milletine teşekkür ediyoruz. Bazı sendikalar 'biz bu hakkı aldık' diye övünecekleri yerde Sendikalar Kanunu'nun referandumdan 1.5 yıl sonra çıkmasının hesabını vermelidirler. Buradan yetkili konfederasyona sesleniyorum, önce hesap verin, sonra masaya oturun" diye konuştu.

Diğer konfederasyonların taleplerini incelediklerini belirten Şenocak,

"Yetkili konfederasyon bu işe hazırlıksız yakalanmış olacak ki memuru yine sükutu hayale uğratacak taleplerle masaya oturmaya hazırlanıyor. Hazırladığı taleplere kendisi bile inanmayan yetkili konfederasyonun yöneticilerinde, taleplerini hükümet nezdinde kabul ettirecek iradeyi göremiyoruz. Bu talepler memuru kandırmaya yöneliktir. Memurlar bu oyunu bozacaktır" dedi.

Yoğun çalışmaları sonucu memur tarafından kabul görecek, hükümetin de

"hayır" diyemeyeceği taleplerini hazırladıklarını belirten Şenocak, şunları söyledi:

"Bunları siz değerli kamuoyuyla paylaşıyoruz ve neticelenmesi için gereken çabayı sarf ediyoruz. Bir hususun daha altını çizmekte fayda görüyorum. Biz taleplerimizden ziyade Memur-Sen'in toplu sözleşme masasındaki maharetini görmek adına kamuoyuyla paylaştığı taleplerle masaya oturulmasını kabul ediyoruz. Yapacakları toplu sözleşmeyi yakından takip ediyor, hangi önerilerinin hükümet nezdinde itibar gördüğünü ve bu taleplerin gerçekleşme oranlarını merakla bekliyoruz. 'Yasayı biz çıkardık' diye her yerde avazı çıktığı kadar bağıran Memur-Sen'in istediğini alamaması durumunda karşısında kamu çalışanları adına konfederasyonumuz, Kamu-Sen, BASK ve Hak-Sen'i bir blok oluşturmaya, Memur-Sen'e gerçek sendikacılığı öğretme adına eylem ve grev yapmaya davet ediyoruz."

- BAYBURT

Kaynak: AA / Yerel

Bayburt Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title