Haberler

Demirtaş'ın Rusya Ziyareti

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, "İlkel milliyetçi söylemlerle toplumda partimizin iç ve dış politikaları hakkında yaratılmak istenen olumsuz algıya karşı son derece açık bir tutum sergilenmesi zorunluluğu açığa çıkmıştır" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, "İlkel milliyetçi söylemlerle toplumda partimizin iç ve dış politikaları hakkında yaratılmak istenen olumsuz algıya karşı son derece açık bir tutum sergilenmesi zorunluluğu açığa çıkmıştır" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Rusya ziyaretinde eşlik eden Gür, yazılı açıklama yaparak eleştirilere cevap verdi.

Gür, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Demirtaş'ın Rusya ziyaretinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle alakalı açıklamasına ilişkin, " Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir" değerlendirmesinde bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Rus savaş uçağının düşürülmesinin hata olduğunu, uçağın düşürüldüğü günden bu yana açık bir şekilde ifade ettiklerini belirten Gür, bu ifadelerin Moskova'da tekrar kullanılmasının yeni bir durummuş gibi yansıtılmasının, HDP'nin istikrar ve barış odaklı diplomatik faaliyetlerine olan tahammülsüzlüğün en açık göstergesi olduğunu öne sürdü.

HDP heyetinin gerçekleştirdiği diplomatik görüşmelerde herhangi bir pazarlık içinde olmadıklarını iddia eden Gür, "Ancak, ilkel milliyetçi söylemlerle toplumda partimizin iç ve dış politikaları hakkında yaratılmak istenen olumsuz algıya karşı son derece açık bir tutum sergilenmesi zorunluluğu açığa çıkmıştır" ifadesini kullandı.

Gür, HDP'nin her zaman olduğu gibi bugün de Türkiye halklarının barışını, huzurunu ve refahını esas alan ilkelerle hareket ettiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Suriye krizi ile bağlantılı olan Türkiye ve Rusya devletleri arasındaki gerilimin halklara da sirayet etmesinin yaratabileceği olumsuzlukların farkında olarak, HDP'nin gerilimi düşürecek imkanların oluşturulması yönünde sarf ettiği çabaların boşa çıkarılmaya çalışılmasını üzülerek takip ediyoruz. Türkiye halklarının özgürce ve komşularıyla barış içerisinde yaşayabileceği bir geleceği inşa etmek için yurt içinde ve dışında tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Nazmi Gür Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title