Haberler

Demirtaş "HDP ile AK Parti Anlaştı" Sözlerine Sert Çıktı

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, AK Parti ile anlaşma yapıldığı sözlerine tepki göstererek, "Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Barajları yıkacağız." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile anlaşma yapıldığı sözlerine tepki göstererek, "Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Biz, partimizle seçime gireceğiz barajı da yıkacağız. Bunlar partimizi yıpratmak için ortaya atılmış iftiralardır. Biz ne AK Parti ile ne CHP ile pazarlık yapmayız" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir İl Olağan Kongresi'ne katıldı. İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen kongrede, salona Abdullah Öcalan posterleri ve bayrakları asıldı.

"BARAJI YIKACAĞIZ"

Türkiye'de HDP'nin artık hükümet olma zamanı geldiğini dile getiren ve seçim barajını eleştiren Demirtaş, "Seçim dönemine girdiğimizde açıklayacağımız ekonomi politikaları göreceksiniz. Türkiye'de yoksul kalmayacak şekilde ekonomik programla halkın karşısına çıkacağız. Artık Türkiye'yi HDP'nin yönetme zamanı geldi. Artık bizim için yüzde 10 barajı sıkıntı değil, barajları tarumar edeceğiz" şeklinde konuştu.

Demirtaş, 'HDP AK Parti ile anlaştı, HDP barajın altında kalacak ve 30-40 milletvekilini AK Parti'ye verecek' denildiğini belirterek "Böyle pazarlık alçaklıktır. Elinde küçük delil olmadan partimize iftira atmak ucuzluktur. Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Biz, partimizle seçime gireceğiz barajı da yıkacağız. Bunlar partimizi yıpratmak için ortaya atılmış iftiralardır. Biz, ne AK Parti ile ne CHP ile pazarlık yapmayız" dedi.

"İNSANLAR YATACAK GECEKONDU BULAMIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

"İtibarlı olmamız lazım, diyor. Sarayı itibar ve şan şöhret olarak görüyor. Sokaktaki gerçekler ne olacak peki. Köylerin yarısında tezek yakılıyor. Yakacak odun yok. İnsanlar yaşayacak gecekondu bulamıyor. Çadır bulamayanlar var, sefil yaşayan aileler var. Bu mudur durum yoksa senin sarayındaki mi durum. Eğer sen kendi itibarını düşünüp 'şanım artsın' diyorsan yanılıyorsun. Şan şöhret sarayla artmaz tam tersine azalır. Görgüsüzlüktür bu görgüsüzlük. Şu an bütün dünya liderleri senin için 'görgüsüz' diyor. Bütün dünyaya şanını şöhretini yaydın ama görgüsüzlüğünle. Ünlü oldun ama görgüsüzlükle. Biz 1 odalı dedik kendisi çıktı bin 100 odalı dedi. İşte bu mantık bu kafa yoksulun, açın halinden anlayamaz. Her biri bin TL'lik altın kaplamalı bardaklardan su içenler, ayda 800 TL'ye çalışanın halinden anlayamaz. Onlar bu ülkenin omuzunda yüke dönüştüler. Bizim vergilerimizle kendilerine saltanat kuruyorlar."

Birilerine halife olacaksın diye gaz verildiğini anlatan Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu: 'O da inanmış buna. Bize de gaz veriyorlar ama biz sürekli polisin gazını yiyoruz. Onların gazına benzemiyor bizim gaz. HDP hükümet olacak. Onlar sarayda rahat edemeyecek."

"BUNLARDA PARA BİZ DE İMAN VAR BAKALIM KİM GÜÇLÜ ÇIKACAK"

Genel seçimlerde herkesi şaşırtacak sonuçların ortaya çıkacağını savunan Demirtaş, "Bilboardları kapladılar, bütün özel kanalları kapattı, radyoları kapattılar. Bizi, yüzde 1'de bırakabilmek için elinden ne geliyorsa yaptılar. Bunlar da para var biz de ise iman ve irade. Bakalım kiminki güçlü çıkacak. Bunu yarıştıracağız işte" diye konuştu.

"MEZAR TAŞLARI YAN YANADIR"

Halkın içinden çıkmış olanların devleti yönetemeyeceği önyargısı olduğunu belirten Selahattin Demirtaş, "Sanki devlet gökten zembille inmiş, sanki onu özel insanlar yönetir. Biz bu kandırmacaya son vereceğiz. Devleti halk yönetir. Nasıl ki Çanakkale'de göğüs göğüse çarpıştınız, nasıl ki Kürtler ile Türklerin mezar taşları yan yanadır, nasıl ki orada Çanakkale'yi sahiplendiyse bu halk, devletinde sahibi olmalıdır. Eğer vatan ortaksa, bu ülkeyi de birlikte yönetmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (27)

mesut49:

varol başkanım allahın izniyle 10 u da 15 i de geçeceğimiz günler yakındır ahh şu insanlarımız nankörlük yapmazlarsa. .

36
9
yanıtYanıtla
Oğuz HanmobilWeb@haberler.com:

Demirbos cok imanlidir kan dokulsun diye sokaga cagirir cahilleri cok imanli masallah bu imanla esekler cennetini garantiliyor .

11
31
yanıtYanıtla
kürt düşmanı pkk ve cuntacılara:

cuntacı konuşuyor. kürdün ayak bağı hdp pkk cuntacısını kim durduracak. br şey yapamazsın. kürdü hiç engelleyemezsiniz. siz ancak türkiye, suriye, iran ve ırak cuntacılarına yararsınız.

2
39
yanıtYanıtla
kürtMobil-ANDROID:

yalancı selocan. parada onlarda imanda. sende ne var. nefret ve savaştan başka hiç. Allah senin zihniyetini müslüman kürt halkının başına getirmesin.

12
27
yanıtYanıtla
dedeMobil-ANDROID:

ulan silho sende adammis gibi konusuyon pkk usagi

20
19
yanıtYanıtla
şiyarkın gelle bındest kawme zlma jıkest:

allahın izniyle darmadağın edecez baraj maraj diye bişey kalmayacak akp mhp chp yi barajda boğacaz yüzme bilmeyen gelmesin :)

27
12
yanıtYanıtla
diyarbekirli Mobil-ANDROID:

çok karaktersiz bi adamsin sayın demirtaş

12
24
yanıtYanıtla
Sözcü:

PKK ''nın yani İkinci Hamidiye Alayları''nın sözcüsü, sus. Kürdü kandırmayı bırak. Türkiye seni zaten kullanıyor. Erdoğan''a zaten hizmet ediyorsun. siz ancak kürt düşmanlarına hizmet edersiniz. Ah kürt bunu bir bilse de kökünüzü kurutsa. o günler de gelecektir. Kürdün önünde ayak bağı olmayın.

6
29
yanıtYanıtla
59 TekirdağMobil-ANDROID:

CHP senin gibi siyaset yapamıyor. helal olsun. Doğulu olsanda bu secim baraji geçmeniz için oyum size olacak. Ülkemiz için Türkiyenin demokrasisi için oyumuzu size vereceğiz.

29
5
yanıtYanıtla
kapkara:

kapı kapı dolaşıp bakalım kimleri tehdit edip oy isteyeceksiniz. . .

7
27
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title