Haberler

Demirköy'de Halk Eğitim Kursu Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Kırklareli'nin Demirköy İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Törenle Açıldı

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde Halk Eğitim merkezi yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Parkı'nda düzenlenen tören, Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kaymakam Savaş Ünlü, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, İl Milli Eğitim Müdürü Resul Yeşilyurt, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz'un katılımıyla başladı. Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sencer Yaylacı, törende yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Müdürlüklerinin yurt genelinde gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Kursların en büyük özelliğinin, vatandaşların sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimi korumak, yaşatmak yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Yaylacı, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 42 tane kurs açtıklarını söyledi.

Bunlardan 5'inin okuma yazma kursu, 26'sının sosyal kültürel, 11'inin de meslek kursu olduğunu vurgulayan Yaylacı, bu kurslara 676 kursiyer katıldığını ve 568'inin başarıyla bitirdiğini, 108 kursiyerin kursa devam ettiğini kaydetti.

Yaylacı, şunları kaydetti:

'İlçemiz ilk öğretim okullarında açılan 9 tane seviye belirleme sınavına hazırlık kursu ve 3 tane üniversiteye hazırlık kursu açılmış olup bu kurslara toplam 215 öğrencimiz katıldı. İlçe merkezinde ilk defa lise mezunlarına yönelik KPSS kursu açıldı. 25 kursiyerimiz kursa devam etti. Ayrıca açılan çini ve seramik kurslarımızda ilçemizi tanıtıcı ve turizme yönelik hediyelik eşya yönünde çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların ilçe ekonomisine katkıda bulunacağına inanıyoruz.'

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam da devlet olarak ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti.

Devletin 72 milyon insanına eşit imkanlar sunduğunu vurgulayan Sarıçam, şunları kaydetti:

'İş sahası kurmak isteyiniz. Sosyal yardım vakıflarınız emrinizde. Para sorunumuz yok. Para bol Allah'a şükür. Bizim için her fert önemlidir. Demirköye yatırım yapmak isteyen işverenlerin iki sorunu var. Yol ve yetişmiş eleman bulamamak. Yol olarak bütün yatırımlarımızı yaptık ,en kıza zamanda yol sorununuz kalmayacak. Eleman olarak da halk eğitim müdürlüklerinin katkıları olacak, devlet olarak biz arkanızdayız. Yeter ki elimizden tutun diyiniz.'

Konuşmaların ardından seramik, biçki nakış, arı sandığı yapımı ve toprak işçiliği kursiyerlerinin el işi ürünlerinin sergisi açıldı.

(REN-RC-ÜNS) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title