Haberler

Davutoğlu: Her Türlü Tedbiri Alacağımızı Cümle Alem Bilsin

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili, "Her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili, sınır ihlali halinde her türlü tedbiri almalarının görevleri olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Herkesin de bilmesi lazım ki defaatlerce uyarılara, angajman kurallarını ilan etmemize, geçen Pazar günü burada Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sahalarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir." dedi.

"SINIRLARIN GÜVENLİĞİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çankaya Köşk'ünde öğretmenlere yemek verdi. "Sınırların güvenliği söz konusu olduğunda ülkemizin bu ateş çemberi içerisinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı, her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz" diyen Davutoğlu, Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, "Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatlerce uyarılara rağmen ve angajman kurallarını ilan etmemize, geçen Pazar günü burada Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sahalarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir." ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI KAMUOYUNA ÇAĞRI: GELİN ATEŞİ SÖNDÜRELİM

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Gerek terörle mücadelede gerekse çevremizdeki ateş çemberine karşı alacağımız tedbirler konusunda aziz milletimizin bir an dahi tereddüt etmeyeceğimizi bilmesini isteriz. Bir kez daha bütün dünyaya, uluslararası kamuoyuna şu çağrıda bulunuyorum; gelin Suriye'deki ateşi söndürelim. Suriye'deki ateşi söndürmek yerine Bayırbucak Türkmenlerine ya da Halep Araplarına ateş yağdıran kim olursa olsun; ister Suriye rejimi ister terör örgütleri isterse dışarıdan müdahalede bulunan unsurlar onlara karşı da mesajımız açıktır. Suriye halkı diğer bütün halklar gibi barış ve onur içinde yaşamayı hak ediyor. Arap, Kürt Türkmen, Sunni, Nusayri, Müslüman, Hıristiyan kim olursa olsun Suriye halkı bizim dostumuzdur. Bu çerçevede de Türkiye'de ve çevresinde barışı ikame etmek, bütün bu ateş çemberi içinde ülkemizin demokrasisini, güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan da bütün dünyanın haberdar ve emin olması lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Çankaya Suriye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500

Yorumlar (282)

AKKOYUNLAR HAYDİN SAVAŞA.:

DAVULOĞLU VE SAZ ARKADAŞLARI MEMLEKETİ SAVAŞA SOKMAK İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÇABA GÖSTERİYOR.

31
51
yanıtYanıtla
TOLGA:

senide yakar bu ateş o zaman yşne akkoyun dediklerin seni kurtaracak ne diyeceksin o zaman Allah bizden yanadır sizin gibiler zavallı düşüncelerden dolayı hep yenilmeye mahkumsunuz

yanıt5
yanıt1
Mahmut:

Burada yorum yapan pkk lı hainler siz etek giymeye devam edin.

50
23
yanıtYanıtla
memleketin hali:

vay be bizi yönetene bakın lanet gelsin boyle dunyaya

12
49
yanıtYanıtla
musa dunya:

ne oldu la ? zorunamı gitti rus uçağının düşmesi

yanıt5
yanıt0
demir:

başımızda atatürk yok bu kafalarla savaşa girmek intihardır

17
39
yanıtYanıtla
ffgf:

Atatürk Yok evet ama bu analar ne Atalar doğurur ne yapalım Atatürk Yok diye herkes e istediğini verelim mi ne saçma

yanıt3
yanıt0
Önce Allah:

Senin Allahin yok mu yaninda ? neyden korkacaksin ?T. C unutma ki ALLAHIN istegi ile oldu Atatürkün degil. Atatürkü de gönderen Allah, nice Atatürkler doguruyor bu Vatan haberin varmi kardes ?.

yanıt2
yanıt1
ahmet:

lannn hiç bişey yokken türkiyeyi savaşa niye sokuyorsunn pislik herifler

21
31
yanıtYanıtla
iğneci:

Ne oldu tırstın mı, bir ülkenin Başbakanına pislik diyen hadsiz, densiz vede gerisini sen tamamla herif defol git bu ülkeden, korkakların yeri yok burda.

yanıt1
yanıt1
Tüm 282 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title