Haberler

Datça'da Çalıntı Tekneyle Umuda Yolculuk

Datça’da, çalıntı tekneyle yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan ve bulundukları tekne batma tehlikesi geçiren 11 kaçak göçmen son anda kurtarıldı.

Datça'da, çalıntı tekneyle yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan ve bulundukları tekne batma tehlikesi geçiren 11 kaçak göçmen son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmek için Emecik sahilinden fiber tekneyle denize açılan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kaçak, Kurucabük Koyu açıklarında teknenin motor arızası yapması üzerine sürüklenmeye başladı.

Batma tehlikesi geçiren teknede bulunan kaçaklar Sahil Güvenliği arayarak yardım istedi. İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçen Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Karabük Koyu'ndan yaklaşık 3 mil açıktaki tekneye ulaştı. 3'ü çocuk, 3'ü kadın olan İran ve Suriye uyruklu 11 kaçak ile tekne kaptanı Okan S. (18) kurtarıldı.

Sahil güvenlik botuna alınan kaçaklar ve Türk organizatör, jandarma ekiplerine teslim edildi. Kaçakları taşıyan tekne ise Datça Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü. Kaçaklar, işlemlerinin ardından Datça Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderildi. Gözaltına alınan Okan S. ise ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan kaçakları taşıyan teknenin çalıntı olduğu, sahibinin 24 Temmuz'da çalıntı ihbarında bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunanistan Datça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title