Haberler

Danimarka ile Ticari İlişkileri Artırma Hedefi

Gaziantep Ticaret Odası (gto) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Danimarka Firmalarının Gaziantep ile İş Yapmalarının Tam Zamanı Olduğunu Belirterek, 'Danimarkalı ve Gaziantepli Firmaların İşbirliği Yapmalarının Her İki Tarafın da Lehine Sonuçlar Getireceğini Düşünüyoruz' Dedi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Danimarka firmalarının Gaziantep ile iş yapmalarının tam zamanı olduğunu belirterek, 'Danimarkalı ve Gaziantepli firmaların işbirliği yapmalarının her iki tarafın da lehine sonuçlar getireceğini düşünüyoruz' dedi.

GTO'nun Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında Gaziantep'teki KOBİ'lerin dış pazarlara açılımlarını kolaylaştırmak ve başta AB ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki yatırım ve işbirliği olanakları hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlediği 'Ülke Tanıtım Günü Toplantıları'na Danimarka'nın tanıtımı ile devam edildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde düzenlenen toplantıya, Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosu Keld Mosgaard Christensen'in de katıldı.

Mehmet Aslan, yaptığı konuşmada, Oda olarak Gaziantep'in ve bölge illerinin dünyaya açılımını kolaylaştırma çalışmaları çerçevesinde faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) ile müzakere halinde olan bir ülke olduğunu, AB normlarına uyum konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Aslan, 'AB'ye uyum konusunda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. AB üyesi ülkelerle ticari ilişkilerimizi üst seviyelere taşıma konusunda da büyük bir gayret içerisindeyiz' dedi.

- 'GAZİANTEP ÖNEMLİ AVANTAJLARA SAHİP'-

Son ekonomik krizin, yeni gelişen pazarların önemini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Aslan, şunları kaydetti:

'Yaşanan global krizden Türkiye'de etkilendi. Ama özellikle AB ve ABD açısından irdelendiğinde Türkiye'nin yeni pazarlara yönelik son yıllardaki büyük gayretinin semeresini gördüğünü de bir tespit olarak söyleyebiliriz. Türkiye, Batı ülkelerine göre daha göreceli bir etkilenme içerisinde oldu. Gaziantep'i değerlendirdiğimizde ise, Gaziantep Türkiye genelinde diğer illere göre biraz daha iyi bir durumda. Örneğin Türkiye ihracatı 2009 yılında yüzde 23 geriledi, Gaziantep ise bir önceki yılda gerçekleşen ihracat rakamlarını korudu. Bu çerçevede bakıldığında Danimarka firmalarının Gaziantep ile iş yapmalarının tam zamanıdır. Çünkü son iki ay içerisinde Gaziantep'te AB üyesi yaklaşık 10 ülkenin büyükelçisi veya konsolosunu ağırladık. Gaziantep, pazarlara olan yakınlığı nedeniyle coğrafi açıdan önemli avantajlara sahip bir şehirdir. Yatırım için çok ciddi bir altyapıya sahip. Hepsinden önemlisi Gaziantep, ülkenin güneyindeki komşu ülkelerle sürekli olarak ilişkilerini arttıran bir konumdadır. Onun için Danimarkalı ve Gaziantepli firmaların işbirliği yapmalarının her iki tarafın da lehine sonuçlar getireceğini düşünüyoruz.'

Türkiye ile Danimarka ticari ilişkilerinin 2009 yılında bir önceki yıla oranla düşüş gösterdiğini belirten Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

'Danimarka ile ticari ilişkilerimiz 2008 yılı itibariyle 1 milyar 850 milyon dolar civarındayken, maalesef krizden dolayı 2009 yılında 1 milyar 300 milyon dolar seviyelerine geriledi. Ama bu düşüşün geçici olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreçte özellikle ikili ilişkilerimizde daha hızlı bir gelişme sağlarsak, ticaret hacmimizin çok daha ileri seviyelere ulaşacağından eminiz. Bu tür toplantıları KOBİ'lerimizin iyi değerlendirmeleri lazım. Önümüzdeki dönemde karşılıklı heyet ziyaretleri gerçekleştirilmesi konusunda Sayın Başkonsolos ile görüş birliğine vardık. Bu konudaki çalışmalarımız da devam edecek.'

- 'TİCARETİN CİDDİ ÖLÇÜDE ARTACAĞINA İNANIYORUZ'-

Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosu Keld Mosgaard Christensen de Gaziantep'e ilk kez geldiğini, ziyaretleri sırasında gördükleri ve duydukları karşısında çok etkilendiğini söyledi. Christensen, şöyle dedi:

'Gördüklerim karşısında hem çok şaşırdım hem de çok etkilendim. Sanayi ve ticaret konularında Gaziantep'in ne kadar ilerlediğini, özellikle ihracat konusunda bu kadar sıkıntılı bir coğrafyada ulaşılan ihracat rakamları beni çok etkiledi. Politikadaki gelişmeler bazen hayatımızı sıkıntıya sokuyor olabilir. Ama ticaret konusunda politikadan biraz daha bağımsız hareket edilebilmekte. Dolayısıyla biz de bugün her türlü politik gündemin ötesinde sadece ve sadece ticarete odaklanmak için buradayız. İki gün boyunca Gaziantep'te yaptığımız ziyaretlerde iki ülke arasında çok ciddi işbirliği potansiyelinin olduğuna şahit oluyoruz. Bu ziyaretimizden sonra da çok sınırlı olan Danimarka-Gaziantep ticaretinin ciddi ölçüde artacağına inanıyoruz.'

Açılış konuşmalarının ardından Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosluğu görevlileri tarafından katılımcılara yapı, inşaat, sağlık, tıp, ilaç ve kimya sanayi, çevre, enerji, lojistik ve denizcilik, tarım teknolojileri-gıda işleme sanayi, tekstil ve tasarım konularında bilgi verildi.

(ZEY-MRT-KUM) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title