Haberler

Daha Güçlü Kemikler İçin D Vitamini

Eskişehir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen, Doğru ve Sağlıklı Beslenmenin Doğum Öncesinden Başlayarak Yaşamın Her Evresinde Bireylerin Fiziksel, Ruhsal, Zihinsel ve Sosyal Yeteneklerini Belirleyen Koşullardan En Önemlisi Olduğunu Bildirdi

Eskişehir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen, doğru ve sağlıklı beslenmenin doğum öncesinden başlayarak yaşamın her evresinde bireylerin fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yeteneklerini belirleyen koşullardan en önemlisi olduğunu bildirdi.

Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre çocuk ve adölesanların yaşam kalitesinin arttırılmasında önceliklerden birisi de beslenme olduğunu kaydetti.

Yeterli miktarda beslenmenin yanı sıra alınan besinlerin kalitesi de önem taşıdığını ifade eden Özmen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'Besinin kalitesini etkileyen en önemli faktör besinin mineral ve vitamin içeriğidir. Vitamin ve mineral yetersizlikleri sadece bebeklik sürecinde değil, yaşamın her aşamasında karşımıza çıkmaktadır. Doğumsal ve gelişimsel bozukluklara yol açması, entelektüel ve fiziksel gelişimde geri kalmaya ve kronik hastalıklara yakalanma riskini arttırma gibi yaşam kalitesini azaltan sonuçlara neden olur ülkemizde D vitamini yetersizliğinin sıklığı bölgelere göre yüzde 2-19 arasında değişmekle beraber ortalama yüzde 6'dır. En sık 3 ay?2 yaş arası çocuklarımızda görülmektedir.'

İnsan vücudunda D vitamininin ana kaynağının güneş ışınları ile deride yapılan D vitamini olduğuna değinen Özmen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Güneş ışınlarında doğru yararlanmak D vitamini sentezi için temel unsurdur. Deride yapılan D vitamini; bağırsaklardan yiyeceklerle aldığımız kalsiyum ve fosforun atılmadan geri emilimini sağlayarak sağlıklı kemik ve kas oluşumunu sağlar. D vitamini yetersizliğinde, kalsiyum besinlerle yeterli miktarda alınsa bile kemiklerde depolanması yeterli oranda olmayacağı için bebek ve çocuklarda kemik zayıflığı tablosu Raşitizm meydana gelir. Raşitizm yanında D vitamini yetersizliği ileri ki yaşlarda kanser, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kemik erimesi, depresyon, romatizmal hastalıklar ve çeşitli cilt hastalıklarına neden olur. Doğumdan itibaren bebeğinizi her gün düzenli olarak güneş ışınlarından yararlandırmalısınız. Bebeğinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile besleyip, 6 aydan itibaren uygun ek gıdalara başlayarak emzirmeyi iki yaşına kadar sürdürmelisiniz. 0?1 yaş bebeğinizi sağlık kontrolünden geçirip ücretsiz verilen D vitamini damlalarını bağlı bulunduğunuz sağlık ocaklarından alarak düzenli olarak kullanmalısınız.'

(EMR-İRE) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title