Haberler

Çydd'den Kızılot Köyüne Anasınıfı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Samsun Şubesi’nin destekleri ile Çarşamba Kızılot köyündeki Kızılot Burçin Uysal Okuluna yaptırılan anasınıfı törenle açıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Samsun Şubesi'nin destekleri ile Çarşamba Kızılot köyündeki Kızılot Burçin Uysal Okuluna yaptırılan anasınıfı törenle açıldı.

Kaymakam Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, ÇYDD Samsun Başkanı Yaşar Sezen ve çok ve sayıda davetlin katıldığı açılış programı okul bahçesinde yapılan konuşmalarla başladı.

Kaymakam Yıldız, eğitimin önemine işaret ederek, şunları dile getirdi:

"İstediğiniz kadar güzel tesisler yapın, insanımızı eğitemedikten sonra bir anlam ifade etmiyor. İkinci Dünya Savaşı'nda, bugün dünyanın önde gelen milletlerinde taş üstünde taş kalmadı. Ama onlar eğitilmiş insan gücü ile bu sıkıntılarını çok çabuk hallettiler. Geçmişimize göre eğitim kalitemiz git gide artıyor. Çarşamba'da 30 bine yakın öğrencimiz var. Çarşamba'da eğitim kampüsü projemiz var. Böylelikle Çarşamba'nın hemen hemen 50 yıllık eğitim sıkıntısını çözeceğiz. Okul öncesi eğitim çok önemli. Çocukların 5 yaşından sonra 7 yaşına kadar temel yapısının oluştuğu dönem. ÇYDD'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

ÇYDD Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen ise, "Saygı değer destekçimiz Aysun Unal'ın katkıları ile bu okulumuza bir anasınıfı kazandırdık. Köyümüzden bizlere böyle bir talep geldi ve bizler de bu talebi gerçekleştirmek için elimizden geleni yaptık. Derneğimiz Türkiye genelinde anasınıfı, çocuk oyun parkları ve kütüphane konusunda elinden gelen desteği sunuyor. Bu Samsun'da yaptırdığımız 9. anasınıfı oldu" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş da Çarşamba ilçesinde 104 okulda eğitim öğretim faaliyetini yürüttüklerini belirterek, "Bin 790 okul öncesi öğrencimiz var, 58 okulumuzda 82 anasınıfımız faaliyetine devam etmekte. Anasınıflarımız bizim için önemlidir. Bu açılış bir vesile oldu ve bir farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. Bu tarz desteklerle anasınıfı sayımızı arttıracağımızı düşünüyoruz"" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu ve birlikte anasınıfının açılış kurdelesi kesildi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Kızılot Samsun Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title