Haberler

Cumuhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Aydın Mitingi

Erdoğan: (2) ''10 Ağustos, 27 Mayıs'ın son izlerinden birinin daha silineceği tarihtir, altını çiziyorum.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "10 Ağustos, 27 Mayıs'ın son izlerinden birinin daha silineceği tarihtir, altını çiziyorum. 10 Ağustos, Aydınlı merhum Menderes'in, merhum Celal Bayar'ın ruhlarının şad olacağı tarihtir. 10 Ağustos, tıpkı Menderes ve Bayar döneminde olduğu gibi devletle milletin kucaklaşacağı bir tarihtir" dedi.

Erdoğan, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, 2007 cumhurbaşkanı seçiminde CHP'nin yine tarihi rolünü üstlendiğini ve cumhurbaşkanı seçtirmemek için her türlü çirkinliği yaptığını ifade etti.

Turgut Özal ve Süleyman Demirel seçilirken ne uygulandıysa onun uygulanması gerektiğini söylediklerini kaydeden Erdoğan, "Hayır, dediler. Biz de ne yaptık? Cumhurbaşkanını artık millet kendisi seçecek dedik. Cumhurbaşkanını kendisi, kendi hür iradesiyle seçecek dedik. Vekiller vasıtasıyla değil dedik. Hatırlayın. Millete gittik mi? Millet ne dedi? Yüzde 69 ile 'Evet ben seçeceğim' dedi. İşte şimdi o referandumun uygulamasını pazar günü yapıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Size sesleniyorum milletin tercihine 'hayır' diyen bu CHP, bu MHP, bu HDP sizin karşınıza hangi yüzle gelecekler soruyorum. Bunlara pazar günü sandıkta ders vermek, on yılların aslında bir hesaplaşması değil mi? Ablalar, buna hazır mıyız? Üç gün kaldı, üç gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Abiler, buna hazır mıyız? Üç gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Öyle bir dolaşalım, öyle bir dolaşalım ki inşallah pazar günü sandıklardan tarihi bir dersi bu CHP, bu MHP, bu HDP alsınlar. Hazır mıyız buna? Sağolasınız."

10 Ağustos'un sıradan bir tarih olmadığını belirten Erdoğan, "10 Ağustos, 27 Mayıs'ın son izlerinden birinin daha silineceği tarihtir, altını çiziyorum. 10 Ağustos, Aydınlı merhum Menderes'in, merhum Celal Bayar'ın ruhlarının şad olacağı tarihtir. 10 Ağustos, tıpkı Menderes ve Bayar döneminde olduğu gibi devletle milletin kucaklaşacağı bir tarihtir" diye konuştu.

-"Cumhur ile halk ve başkan kucaklaşıyor"

Halka, "Bizim yeni reklam filmimizi izlediniz mi?" diye soran Erdoğan, "Nasıl buldunuz? Güzel mi? Cumhurbaşkanlığı forsunu kim inşa ediyor? Millet. Millet, devletin yıldızlarını getiriyor. 16 yıldız. Tarihimizde 16 devlet inşa etmişiz. O emanetleri sandığından, çekmecesinden çıkarıyor, artık ehline teslim ediyor. Cumhur ile halk ve başkan kucaklaşıyor. Devlet ile millet artık bir oluyor, iri oluyor, diri oluyor, kardeş oluyor ve hep birlikte Türkiye oluyor" dedi.

Tıpkı Selçuklu'da, tıpkı Osmanlı'da olduğu gibi "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" ilkesinin artık tam manasıyla hayata geçtiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle 10 Ağustos'ta millet, Türkiye'nin gücüne güç katıyor. MHP, filmdeki ezan sesinden, seccadeden, duadan rahatsız olmuş. Belge yanımda, akşam biliyorsunuz televizyon programında da gösterdim. Ezandan rahatsız oluyor. Seccadedeki o hanım kardeşimin namaz kılmasından rahatsız oluyor. Bununla ilgili Yüksek Seçim Kuruluna müracaat ederek 'bunu yapamazsın' diyor. Yüksek Seçim Kurulu da 6'ya 4 oy çokluğuyla onların isteği istikametinde karar veriyor. Reklam filmimiz yasaklanmış."

Seçim süreci başladığı günden beri milletin içinde değil, YSK'nın, Anayasa Mahkemesinin önünde olduklarını belirten Erdoğan, "Oralardan ayrılmıyorlar. Bizim adaylığımızı iptal ettirme girişimiyle başladılar. Şimdi reklam filmini yasaklatmaya kadar düştüler. O güzel reklam filmi inşallah yeni şekliyle de ekranlarda olmaya devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, cumhurun cumhurbaşkanıyla kucaklaşmasını engelleyemeyecekler" diye konuştu.

-"Oy kullanma süresi 44 gümrük kapısında devam ediyor"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aydın 10 Ağustos'a hazır mıyız? Efeler diyarı Aydın, 10 Ağustos'a hazır mıyız? Merhum Menderes'in şehri Aydın, 10 Ağustos'a hazır mıyız? 27 Mayıs'ın hesabını soruyor muyuz Aydın? Devlet ile milleti kucaklaştırıyor muyuz Aydın? Türkiye'nin yıldızını parlatıyor muyuz Aydın? Türkiye'nin gücüne güç katıyor muyuz Aydın? Yeni Türkiye'yi inşa ediyor muyuz Aydın? Milletin adayına oy veriyor muyuz Aydın? Kim o aday? Kim o aday? Maşallah, barekallah. Aydın bugün kabına sığmıyor, bugün çok farklı. Aydın demokrasinin bir kez daha heyecanını yaşıyor. Artık şurada sadece üç günümüz var. Üç gün gece, gündüz inşallah çalışıyoruz. Kapı kapı dolaşıyoruz, anlaştık di mi? Burada herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah Aydın'dan farklı bir netice bekliyoruz."

"Tatilde olanları çağırıyoruz, yaylalarda olanları çağırıyoruz. Bu tarihi günde, ilk kez tecrübe edeceği günde inşallah herkesi sandık başında topluyoruz" diyen Erdoğan, Aydın'dan hem buradaki hem Türkiye genelindeki tatilini yapmaya gelmiş gurbetçilere uyarıda bulundu.

Erdoğan, yurt dışında oy kullanma süresinin sona erdiğini anımsatarak, "Ancak 44 gümrük kapısında 10 Ağustos'a kadar devam ediyor. Üstelik artık sadece giriş çıkışta değil, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız istedikleri zaman gidip gümrüklerde oylarını kullanabilirler. Aydın ve civar illerde tatil yapan kardeşlerimiz de gitsinler gümrük kapılarında oylarını kullansınlar. Anlaştık" diye konuştu.

- Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Celal Bayar Menderes Türkiye Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title