Haberler

Cumhuriyetimiz 87 Yaşında

Cumhuriyetin 87

Cumhuriyetin 87. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Antalya'nın ilçelerinde de törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıldönümü dolayısıyla Alanya İskele Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören, Kaymakam Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Adnan Arseven'in vatandaşları selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Kaymakam Hulusi Doğan bayram mesajını okudu.

Vatandaşların bayramını kutlayan Kaymakam Doğan, 'Büyük Atatürk'ün eseri ve milletimize eşsiz bir armağan olarak sunulan Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 87. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu, coşkusu içerisindeyiz. Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmayan aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, çağdaş atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş ekonomik, sosyal, siyasal hayatımıza mükemmel bir dinamizm kazandırmıştır.'

Cumhuriyetin temel hedefinin görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, öz güveni gelişmiş üretken bireyleri topluma kazandırmak olduğunu ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

'Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Herkes aynı geçmişi ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Herkes kederde, tasada, sevinçte ortaktır. Devlet, halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı da cumhuriyettir. Sevgili vatandaşlarım 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ifadesiyle bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklayan bir millet kavramını bizlere öğreten Büyük Önder Atatürk'ün izinden her zaman yürümeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda süratle ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.'

Törende daha sonra öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiirler okudu. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisinin ardından tören, kortej geçişi ile sona erdi.

- GAZİPAŞA-

Gazipaşa Cumhuriyet meydanında yapılan kutlamalara Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Garnizon Komutanı Jan Yüzbaşı Ayhan Gedük, daire amirleri sivil topluk ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Muhittin Pamuk yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin erdemlerinden bahsederek, şunları söyeldi:

'Binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşayan milletimizin vatanı işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, millet umutsuzluk içinde çırpınırken, Atatürk (Bağımsızlık benim karakterimdir) diyerek yola çıkmış, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle milletimiz onun arkasında tek bir vücut olarak kurtuluş savaşını kazanmış ve ardından Cumhuriyet kurulmuştur.'

Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmasının ötesinde, bir aydınlanma ve çağdaşlaşma tasarımı olduğuna dikkati çeken Pamuk, 'Cumhuriyet rejimi ulusumuza en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş, halkımız tarafında da kısa sürede benimsenerek özümlenmiştir' dedi.

Kaymakam Pamuk'un konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri, Cumhuriyet valsi ve geçit töreni yapıldı.

- SERİK-

Serik'te de Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterileri ile başlayan törenler, Kaymakam Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar ile Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın öğrencileri ve halkı selamlamasıyla devam etti.

İstiklal marşının okunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kaymakam Ahmet Ümit, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Halkın büyük coşku ile izlediği tören, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ve ödül töreninin ardından geçit resmi ile sona erdi.

- ELMALI-

Elmalı'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Mehmet Murat Çekmen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Refik Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törende, Yusuf Önertoy Çok Programlı Lisesi Folklor Ekibi halk oyunları gösterisi sundu

- KAŞ-

Kaş'ta da Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Özcan Açıkgöz, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar ve turistler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Kapankaya, Garnizon Komutanı Açıkgöz ve Belediye Başkanı Gültekin öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Kapankaya yaptığı konuşmada, bugünün en büyük millet bayramı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

'Şu anda büyük Türk Milletinin fertleri olarak bu büyük güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyiz. Zulmün topu var, güllesi var, kalesi varsa; halkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü, sarsılmaz imanı vardır. İşte bu yüzden belki de yeryüzünün en meşru en şerefli ve haklı savaşıdır İstiklal harbimiz. Bizden önceki Cumhuriyeti kuran nesil üzerine düşeni yapmıştır. Cumhuriyeti onlar kurmuştur. Onu yaşatacak ve daha da yükseltecek olan bizleriz. Geçmişi unutmadan gereken dersleri çıkararak geleceğe güvenle bakabilmeliyiz. Tarihimizle öğünmeliyiz. Bu kuru bir övünç olarak kalmamalı, üzerimize düşeni yapmalıyız.'

Törenlerde daha sonra şiirler okundu, geçit töreni yapıldı.

- AKSEKİ-

Akseki'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Akseki Kaymakamı Kamil Aksoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Kemal Esercan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Ahmet Önder, Belediye Başkanı Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yalçın, diğer yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Kamil Aksoy, Belediye Başkanı Mehmet Gölcü ve Garnizon komutanı Binbaşı Kemal Esercan vatandaşların bayramlarını kutladılar. Öğrenciler halk oyunları gösterisi yaptılar.

Törende konuşan Kaymakam Kamil Aksoy, 'Bugün bu meydanlarda devletimizin ve milletimizin en önemli gününü kutlamak ve savaş meydanlarında yedi düvele ispat ettiğimiz birliğimizi ve dirliğimizi tüm dünyaya haykırmak için toplandık' dedi.

Türkiye'nin, Cumhuriyet'in ilanından bugüne kadar geçen 87 yıl içinde büyük işler başardığına dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu:

'Bugün büyük Atatürk'ün eseri bir büyük devrim ve memleketimize armağan ettiği Cumhuriyetimizin 87. yılına erişmemizin haklı gururunu yaşıyoruz. Hepimize kutlu olsun.

19 Mayıs 1919 da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de 'Türk milletinin karakterine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olmak yolunda laik ve demokratik cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır.

Şimdi sıra bizlerde... Ecdadımıza layık olalım. Birliğimizi dirliğimizi koruyalım. Ulu önderin gösterdiği yolda çağdaş medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmak için daha çok çalışalım. İlim ve irfan önderimiz olsun. Büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin dünya durdukça yaşatalım. Unutmayalım ki muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.'

- KORKUTELİ-

Korkuteli'de tören, Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Personel Üsteğmen Volkan Onay, Belediye Başkan Vekili Ali Kocabörek'in, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Korkuteli Cumhuriyet Meydanında toplanan ilçe halkı, öğrenciler ve öğretmenlerin,İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından konuşan Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, şunları söyledi:

'Cumhuriyetin 87'inci yılı gurur ve kıvançla kutlmaktayız. 29 Ekim 1923, Türk tarihi için de en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyetimizin kurulması ile yüce Türk milleti verdiği kurtuluş mücadalesini zaferle tamamlamış ve tarih sahnelerinde önemli bir yer almıştır. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşların paylaştıkları ve faydalandıkları siyasi rejimin adı olmuştur. Eşitlik ilkesi, herkesin kanun önünde eşitliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir diğer özelliğidir.'

Törende öğrenciler,günün anlam ve önemini gösteren şiirlerini okudular. Minik öğrenciler gösteriler yaptılar ve Türk bayrağı açtılar.

Okullar arası gerçekleştirilen şiir, kompozyon ve resim dallarında yapılan yarışmalarda derceye giren öğrencilere Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan tarafından çeşitli hediyeler verildi.

- KUMLUCA

Kumluca'da da ilk tören Kaymakamlık makamında ilçe Kaymakamı Salih Işık'ın kutlamaları kabulüyle başladı.

Daha sonra Karatepe Stadyumu'nda devam edilen törenlerde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törende Kaymakam Işık, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Yurdugül ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kaymakam Işık, bundan 87 yıl önce kurulan Cumhuriyeti, kendilerinden sonraki nesillere taşıyacak olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Işık, 'Cumhuriyet kurulurken, çok zorlu bir dönemden geçilmiş, mutlu sona ulaşılmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, bu milletin kendisidir. Her türlü yetkinin kaynağı millet iradesidir. 87 yıl önce olduğu gibi, bu günde Cumhuriyeti kuran aynı inanç, aynı güç ve kuvvet yüce Türk Milletinde mevcuttur. Bu duygu ve düşüncelerde hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum' dedi.

Törende öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu, Türk adetleri gelenek ve görenekler canlandırıldı. Tören, 'Cumhuriyet' konulu yapılan resim, şiir ve kompozisyon ile spor yarışmalarında dereceye girenlere hediyeleri verildi. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

(EKİP-ŞEN- - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title