Haberler

Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin terör konusundaki hassasiyeti arttıkça başka tedbire gerek kalmaksızın bu tür yaklaşımların önünün kesileceğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin terör konusundaki hassasiyeti arttıkça başka tedbire gerek kalmaksızın bu tür yaklaşımların önünün kesileceğine inanıyorum. Teröre karşı tavır koymayan medya kuruluşları izlenmez, okunmazsa, sivil toplum kuruluşları itibar kaybına uğrarsa, bu mesele kendiliğinden çözüm yoluna girer" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Aksaray, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde ve Yozgat'tan gelen muhtarlarla gerçekleştirilen "10. Muhtarlar Toplantısı"nda bir konuşma yaptı.

Devletin askeriyle, polisiyle hiçbir zaman silahını bırakmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü bu silah refahın sigortasıdır. Onu gitsinler terör örgütüyle konuşsunlar. ve onlar silahı sadece bırakmayacak, betona gömecekler" diye konuştu.

İngiltere'de de bunun böyle olduğunu anlatan Erdoğan, "Silahlar sussun yok, silah bırakılacak, gömülecek betona veya bu ülkeyi terk edip gidecekler. Bu işin başka çaresi yok" dedi.

Kamboçya'da 2 milyon insanı öldüren Kızıl Kmerlerle aynı yöntemleri kullanan bölücü örgütün yöntemlerini şirin gösterme çabalarının artık tahammül sınırlarını aşmaya başladığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu meselenin demokrasiyle özgürlükle kesinlikle hiçbir ilgisi yoktur. Türkiye'deki bölücü terör örgütüne gösterdikleri yaklaşımı Avrupa'daki herhangi bir yerde o ülkede faaliyet gösteren terör örgütüne karşı ortaya koymaya çalışanların inanın başına gelmedik kalmaz. Medya kuruluşuysa kapısına kilit vurulur. Sivil toplum örgütüyse, derhal faaliyetine son verilir. Yazarsa, kendini önce mahkemede, sonra cezaevinde bulur. Türkiye, bu bakımdan özgürlük sınırlarının gerçekten çok geniş olduğu ülke. Milletimizin terör konusundaki hassasiyeti arttıkça başka tedbire gerek kalmaksızın bu tür yaklaşımların önünün kesileceğine inanıyorum. Teröre karşı tavır koymayan medya kuruluşları izlenmez, okunmazsa sivil toplum kuruluşları itibar kaybına uğrarsa, bu mesele kendiliğinden çözüm yoluna girer. "

Terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı, gazilere şifa dileğinde bulunan Erdoğan, "Millet olarak bin yıldır bu toprakları kanımızla yoğurarak vatan haline getirdik. Öyle anlaşılıyor ki bu toprakların ilelebet vatanımız olarak kalmasını sağlamak için gelecekte de aynı fedakarlıkları yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

-"Ekonomi üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek hükümet kurma çalışmalarının başarısızlıkla sonuçlanması, gerek artan terör olayları, gerekse küresel gelişmelerin, ekonomide ciddi bir dalgalanmaya yol açtığını kaydetti.

Son günlerdeki gelişmelerin daha ziyade küresel ekonomik krizle ilişkili olmakla birlikte ekonomi üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, nispeten sağlam bir duruş sergilediğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunda son 12 yılda atılan adımların önemli payı olduğunu hatırlattı.

Türk Lirası'ndan 6 sıfır atacaklarını söylediklerinde bazılarının kendilerine inanmadığını, devletin borçlanma faizinin yüzde 63'lerden tek haneli rakamlara indiğini aktaran Erdoğan şunları söyledi:

"Bizim dışımızdaki ülkelerin faiz oranlarına baktığınızda neredeyse hepsi 0'a yakın. 0,1, en yükseği 2. Böyle bir durumdayız. Amerika'ya bakıyorsunuz FED, 0 - 0,25 bu aralıkta. Japonya'ya bakıyorsunuz böyle. Bizim şu anda faizimiz, bulunduğu noktadan aşağıya gelmesi lazım. Niçin? Yatırımları artırmamız gerekiyor. En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacaktır. Hatırlarsanız, 2009 öncesinde o kriz döneminde demiştik ki 'bu kriz ülkemizi teğet geçecektir' hamdolsun o kriz ülkemizi gerçekten teğet geçti. Bu yıl yaşadığımız tüm bu hassasiyet gelişmelere rağmen ekonomimiz yine büyümeye Allah'ın izniyle devam edecek. Hükümetteki ve bürokrasideki devamlılık sayesinde 2015 yılını küresel krize rağmen ciddi bir kayba uğramadan, hedeflerimize yakın düzeyde tamamlayacağımıza inanıyorum. Kasım ayındaki seçimin ardından güçlü bir hükümetin kurulabilmesi halinde, yani adını ben şöyle koyuyorum, bir istikrar hükümeti kurulması halinde 2016 yılına büyük bir moralle gireceğimizden ve beklentilerin çok üzerinde bir büyüme oranına ulaşacağımızdan şüphe duymuyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, ne güzel söylemiş, Hak şerleri hayr eyler, Arif anı seyreyler, Zan etme ki gayreyler, Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler."

-Muhtar bilgi formu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının başında İçişleri Bakanlığı yetkililerince yapılan sunumda bakanlık bünyesinde kurulan muhtar bilgi sisteminin tanıtıldığını belirterek, yemek salonunda da her muhtarın önünde birer bilgi formu olacağını anlattı.

Aynı formun tanıtımı yapılan ve internet üzerinde ulaşabilecekleri sistemde de yer alacağını ifade eden Erdoğan, muhtarların bu formu ya da internetteki formu doldurarak, diğer kurumlarla ilgili taleplerini, beklentilerini bakanlığa bildirebileceğini kaydetti.

Bakanlığın tüm bu talepleri takip edeceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta itibarıyla 10 bin civarında talep geldiğini, bunlardan 5 bininin sonuçlandırıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin evi"ne teşrifleri için muhtarlara teşekkür ederek, mahallelerindeki, köylerindeki her bir vatandaşa selamlarını iletti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankırı Aksaray Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

title