Haberler

Cumhurbaşkanı'na Hakaret Ettikleri Gerekçesiyle 2 Çocuğa Dava Açıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın billboarda asılı olan afişini yırttıkları gerekçesiyle 2 çocuğa dava açıldı.

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın billboarda asılı olan afişini yırttıkları gerekçesiyle 12 yaşındaki R.Y. ve 13 yaşındaki kuzeni R.T. hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten 1 yıl 2 aydan, 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.Savcı cezaların indirilmesini istedi.

ERDOĞAN, MAĞDUR OLARAK YER ALDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi gereği Adalet Bakanlığı'ndan izin alınarak R.T. ve kuzeni R.Y. hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlaması ile soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten savcının hazırladığı iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mağdur olarak yer aldı. İddianamede R.Y. ve R.T.'nin işledikleri suçun tarihinin 1 Mayıs 2015 olduğu belirtildi. Savcı her iki çocuğun da Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri gerekçesiyle 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. Savcı suça sürüklenen çocukların 15 yaşından küçük olmaları nedeniyle cezalarından yarı oranında indirim yapılmasını da talep etti.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN İZİN ALINDI

Hazırlanan iddianamede suça sürüklenen çocukların olay günü saat 15.50 sıralarında Diyarbakır'da Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü önündeki billboardlarda asılı bulunan Cumhurbaşkanı'na ait resimleri yırtarak yere attıklarının tespit edildiği belirtildi. İki çocuğun kolluk görevlilerince yakalanmasının ardından yargılama izni verilmesi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden izin alındığını belirten savcı, iddianamede çocukların ifadelerine de yer verdi.

"ESKİCİYE SATACAKTIK"

İddianameyi yansıyan ifadelerinde suçlamaları kabul etmediklerini belirten R.Y. ve R.T., "Olay günü birlikte pazardan eve gidiyorduk. Billboardlardaki asılan afişleri yırtıp eskiciye satacaktık. Resme çok dikkat etmedik. Kimin olduğunu bilmiyordum. Bizim amacamız sadece kağıtları yırtıp eskiciye satmaktı" dedi.

"ALGILAMA YETENEKLERİ GELİŞMEMİŞ"

İddianamenin Diyarbakır 1'inci Çocuk Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından iki çocuğun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. Çocukların avukatı İsmail Korkmaz, "Bu çocuklar Erdoğan'ın afişini yırtmışlar. Herhangi bir sövme, eleştiri veya birşey yok. Bu afişi Cumhurbaşkanı'na hakaret kastıyla yırtmamışlar. Afişleri yırtıp eskiciye satma saikiyle yırtmışlardır. Hakaret kastları yok. Zaten yaşları itibariyle hakaret yetenekleri de yok. Elimizdeki psikiyatri raporuna göre bu çocukların algılama yetenekleri gelişmemiş. Savcı soruşturma evresinde çocukların algılama yeteneklenekleri olup olmadığının tespiti için psikiyatriden kanaat raporu istemiş. Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nden alınan psikiyatri kanaat raporuna göre bu çocukların işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama ve bu suçla ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği yeterince gelişmemiştir. 'Muhakeme yetileri yaşının gerisindedir' şeklinde doktor raporu vardır. Bu rapor olmasına rağmen Adalet Bakanlığı kovuşturma izni verdi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Recep Tayyip Erdoğan Adalet Bakanlığı Diyarbakır Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500

Yorumlar (14)

GERÇEKLER:

ÇOCUKLARDAN BİLE KORKUP BASKI KURMAYA ÇALIŞAN BİR RTE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.

14
13
yanıtYanıtla
Recep Atli:

12-13 yasindaki cocuklari mahkemeye veren utansin. Yabanci basindada cikti, rezil olduk rezil. Adam resmen cocuk düsmani.

17
5
yanıtYanıtla
MAĞDUR:

ABİLERİM, ABLALARIM ÇOK MAĞDURUM BANA LÜFFEN 400 LAZIM ALLAH REZASI ÇÜN.

11
0
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

YÜCE DİVAN KORKUSU İNSANLARA NELER YAPTIRIYOR. .

4
1
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

YARIN. ÖBÜR GÜNDE ERDOĞANI TV DE İZLEMEYENLERE DAVA AÇILIRSA HİÇ ŞAŞMAM. . .

2
2
yanıtYanıtla
cem tuna:

Bu haber gerçek mi ya? İnanılır gibi değil. . . Afiş yırttıkları için insanlar hakkında nasıl dava açılır? Hemde Ergen yaştaki çocuklar. . . Bunların iyice şirazesi şaştı. . .

3
1
yanıtYanıtla
Çatlı:

Oylar MHP ye kardeşlerim

0
3
yanıtYanıtla
tatlı:

Evet oylar mhp ye her şeye HAYIR demek için. HAYIRCIDAN HAYIR GELMEZ.

yanıt0
yanıt0
Taraflı haber yapıyorsunuzMobil-IOS:

Tüm haberleriniz Erdoğan nefreti ve fitne üzerine dayalı. Bu hdpkk nın kaç mehmetçiği daha katletmesi gerekiyor doğruyu yazmanız için

0
2
yanıtYanıtla
baba Mobil-ANDROID:

dünyanın her yerinde çocuk hapishanesi mevcuttur çocuktur diye eline bombayı verin İsrail'de olsa bombacı çocukların kafasına sıkarlar kimse sesini cikaramaz

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title