Haberler

Erdoğan: Kimse Kabataş'ta Anneyi Taciz Edenleri Kınamadı

Güncelleme:

Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'nda Kabataş olayını hatırlattı: "Bir anne Kabataş'ta tacize maruz kaldı. Kimse taciz edenleri kınamadı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurultayda yaptığı konuşmada ''Gezi olayları sırasında bir anne yanında çocuğu olduğu halde Kabataş'ta tacize maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri kınamadı, peşine düşmedi. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı'' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Konuşmamın hemen başında bugün ebediyete uğurlayacağımız kahraman pilotlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum.

"LAFA GELİNCE KADIN HAKLARINI SAVUNUYORSUNUZ"

Ey batı! Lafa gelince kadın haklarını savunuyorsunuz. Ama bize sığınan mülteciler için ne yaptınız. Biraz mali destek verin dediğinizde oraya hiç yanaşmazlar. Tüm batıda 150 bin sığınmacı var. Bizde ise 2 milyon. Bu nereden geliyor. Bu kültürümüz ve inancımız gereği yaptığımız bir uygulamadır. Onun için Türkiye güçlüdür ve büyümeye devam edecektir.

"BU KADINLARIN YAŞADIKLARI İNSANLIĞIN YARASIDIR"

İnsana değer vermeyen hiçbir ülkeyi büyükler kategorisinde saymam. Yıkılan evin başında gözyaşı döken, eşini kaybettiği için ağlayan, evi yıkıldığı için yüreği yanan kadındır. Acısı hissedilmeyen bu kadınların yaşadıkları insanlığın yarasıdır.

"BOMBALAR ATARAK KADINI MAĞDUR ETMEK SUÇ DEĞİL Mİ?"

Bir tarafta kadın hakları diye kamuoyu ayağa kaldırılırken diğer tarafta kadınların yaşadıkları konusunda duyarsızlık var. Bir tarafta eşitlik diye yer gök inletilirken diğer tarafta ölümler ve şiddet karşısında eşitlik oluyor. Bombalar atarak kadını mağdur etmek suç değil mi.
Kadının önce yaşama hakkına saygı duyulmalı.

"O KADIN ÇİÇEK İSTEMİYOR, BARIŞ VE HUZUR İSTİYOR"

Hayatı her an tehdit altında bulunan, evi başına yıkılmış olan aile fertlerinin her birinin geleceği hakkında endişe duyan kadına siz kadınlar gününü anlatamazsınız. Çünkü o gün her gün varlık yokluk içinde. O kadın kendisine çiçek uzatılmasını istemiyor. O kadın huzur istiyor barış istiyor.

Mısır'da Esma'ları katledenlerin kadının adını ağzına almasına, almaya hakkı yoktur.

Ülkelerinde bir meta gibi alınıp sayılan kadınlara ses etmeyip de kadının örtünmesini yasaklayanların kadının adını ağzına almaya hakkı yoktur.

"KADINLA ERKEĞİ AYNI YARIŞA SOKMAK KADININ HAKKINI SAVUNMAK DEĞİLDİR"

Kadınla erkeği aynı yarışa sokmak kadının hakkını savunmak değildir. Kadını Allah'ın bir emaneti olarak görmek kadına karşı ayrımcılık değil tam tersi kadını baş tacı etmek kadını yüceltmektir. Kadının analık vasfına vurgu yapmak ayrımcılık değildir. Bazıları diyor ki bize ana demeyin, biz kadınız.

"BEN ANASININ AYAKLARININ ALTINI ÖPEN BİR EVLADIM"

Ben anasının ayaklarının altını öpen bir evladım. Anacığım ayağını çekerdi. Ben zorla öperdim, derdim ki benden cennetin konusunu mu esirgiyorsun. Bu idrake varabilmek kolay bir iş değil.

"SADECE BAŞÖRTÜLÜ DİYE MERVE HANIMA YAPMADIKLARINI BIRAKMADILAR"

Bu ülkenin Meclisi'nde sadece başörtülü olduğu için Merve Hanım'a yapmadıklarını bırakmadılar. Hatta vatandaşlıktan çıkardılar.

Benim de iki kız evladım aynı akıbete uğradılar. Evlatlarım kotaya, katsayıya tabi tutuldu. Siz imam hatip mezunusunuz dediler, üniversiteye sokmadılar. Bizim kızlarımızı cebren okullardan dışarı attılar.

Erkek ve belli kalıpta bayanlar kamuda çalışıyor da neden başörtülü kadınlar kamuda çalışmasın. Bu İngiltere'de, ABD'de oluyor da benim ülkemde neden olmasın.
Başı açık, başı örtülü bu ayrımcılık niye? Yıllarca bunu yaptılar.

"BİR ANNE KABATAŞ'TA TACİZE MARUZ KALDI"

Gezi olayları yaşadık değil mi? Gezi olayları sırasında bir genç kadın. Bir belediye başkanının gelini. Bir anne yanında çocuğu olduğu halde Kabataş'ta tacize maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri kınamadı, peşine düşmedi.

Tacize uğrayan kadına ise etmediklerini bırakmadılar. Terbiyesizce ahlaksızca o kadının üzerine gittiler.

Hatta o hanımefendiyle ilgili yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakaretler ettiler. Şimdi de sosyal medyada üzerine gitmeye devam ediyorlar. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı?

Çarşaflı kadınlara rozetler takarken diğer tarafta çarşaflı kadınları köle olarak gösteren sergiler açtılar.

Benim annem de başörtülü edebiyatı yaparken elleri öpülesi anaları, evlatlarının mezuniyetlerine almadılar. Demek ki bunlar için önemli olan kadının kendisi değil sadece bazı kadınlar."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kabataş Sıkıcı Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (217)

VatandasMobil-IOS:

Allah belani versin Tayyip

52
16
yanıtYanıtla
AhmetMobil-IOS:

Kadının avukatı her şey düzmeceydi dedi... Gerçi boşuna konuşuyoruz .... Erdoğan söylüyorsa doğrudur... Görüntülere mi inanacağız ... Erdoğan konuşurken... Haşa o yalan söyler mi?

28
40
yanıtYanıtla
Ak gencmobilWeb@haberler.com:

Kayıtları paralel sildi inanin artık biz bulduk onlar yok etti

7
50
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

utanmaz adam hala yalan söylüyor

19
32
yanıtYanıtla
Genc aklarmobilWeb@haberler.com:

Cehape oyunu bu... Calsada gene razıyız cirpsada gene razıyız gözlerimizle görsek dahi inanmıyoruz ,rte gelmis gecmis en iyi Osmanlı soyu ..

14
36
yanıtYanıtla
hak yolu:

Kabataşın yalan olduğu ortaya kamera kayıtlarıyla çıkmıştı başbakan ne yapmak istiyor vallahi kul hakını yiyor

44
3
yanıtYanıtla
cem tuna:

İFTİRA VE YALAN. . . HALKI ALENEN DİN ÜZERİNDEN BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞMA. . . SUÇLUSUNUZ. . . KANITLAYAMADINIZ, KANITLAYAMAZSINIZ. . .

43
3
yanıtYanıtla
İbretlik dönem:

Bakın bu Kabataşta içki içtiler diye milleti galeyana getirdiği konuşmalardan sonra, bizzat orada bulunan polisler bunları oraya bazı em. görevlilerinin koyup görüntü aldıklarını açıkladı, Akabinde cami imamı ben böyle bir şey görmedim dedi diye sen başbakanı yalancı çıkardın diyerek ordan oraya sürüldü fakat O imam ben Müslüman adamım görmediğim bir şeyi söyleyemem dedi, Yani yalan söylemedi diye bir imam sürgün edildi, devam

39
7
yanıtYanıtla
GÖKHAN:

AKPYE OY VEREN İNSANLARA ESKİDEN KIZIYORUM ŞİMDİ ACIYORUM GERÇEKTEN ZAVALLISINIZ SİZE DEĞER BİLE VERİLMİYOR YALAN DOLAN SÖZLERLE KANDIRILIYORSUNUZ.

29
17
yanıtYanıtla
SamuraymobilWeb@haberler.com:

Bir atasözü derki “çok mal haramsız,çok laf yalansız olmaz“

41
1
yanıtYanıtla
Tüm 217 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title