Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ardahan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika'da yayımlanan 'New York Times' denen bir gazete 1896'da Sultan Abdülhamit'e saldırıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika'da yayımlanan 'New York Times' denen bir gazete 1896'da Sultan Abdülhamit'e saldırıyordu. 1960'ta aynı gazete Menderes'e saldırıyordu. 1993'te Özal'a kin kusuyordu. Şimdi aynı gazete bana kin kusuyor. Bakın bu dört ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Sultan Abdülhamit'in ihaneti mi var? Menderes'in ihaneti mi var? Özal'ın ihaneti mi var? Benim de 12 yıllık başbakanlığım ortada... Halep oradaysa, arşın burada. Yaptıklarımız ortada" dedi.

Erdoğan, PTT kavşağı önündeki Kongre Caddesi'nde düzenlenen programda, Ardahanlılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'da yayımlanan New York Times gazetesinin Türkiye'ye ilişkin geçmiş tarihli haberlerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Amerika'da yayımlanan 'New York Times' denen bir gazete 1896'da Sultan Abdülhamit'e saldırıyordu. 1960'ta aynı gazete Menderes'e saldırıyordu. 1993'te Özal'a kin kusuyordu. Şimdi aynı gazete bana kin kusuyor. Bakın bu dört ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Sultan Abdülhamit'in ihaneti mi var? Menderes'in ihaneti mi var? Özal'ın ihaneti mi var? Benim de 12 yıllık başbakanlığım ortada... Halep oradaysa, arşın burada. Yaptıklarımız ortada."

Göreve geldiklerinde 25 olan havalimanı sayısını 55'e çıkardıklarını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, "Nereden, nereye geldik. Bunlar durup dururken olmadı. Birileri soydu soğana çevirdi, biz eser ortaya koyduk. Ne güzel söylüyor Ziya Paşa, (Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri)" diye konuştu.

"Bunların patronları belli, Yahudi sermayesi"

" Türkiye'de bu muhalefetin ürettiği yalanları, tüm dünya kamuoyunu bizzat düşman etmek için kullanan bu gazete de aynı amaca hizmet ediyor" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunların patronları belli, maalesef Yahudi sermayesi. Bir başka dergi de bizi, yani Türkiye'yi durdurmanın yolunun eş başkanların partisini desteklemekten geçtiğini yazıyor. Bir kez daha ifade ediyorum, bunların hiçbirinin asıl derdi şahsım değil. Benim üzerimden Türkiye'yi hedef alıyorlar. Ana muhalefetle bölücü örgütün güdümündeki parti, milliyetçi olduğu iddiasındaki partiyle Pensilvanya'daki ihanet şebekesini bir araya getirenin ne olduğunu görüyor musunuz? Ardahan, yarın sandıkta bu oyuna 'dur' diyecek mi? Türkiye, yarın bu tezgahı kuranlara bir kez daha hak ettikleri dersi verecek mi? Bunlar sadece iradeyi bölmeye çalışmıyor ki... İradeyi bölmek için güç, şart. Partiler özellikle bu gücü oluşturuyorlar."

- " Türkiye, bu tümseği Allah'ın izniyle geçecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 1920'de, 1950'de, son 12 yıldaki her seçimde olduğu gibi bir kez daha iradesine sahip çıkacağına inandığını kaydederek, " Türkiye, bu tümseği Allah'ın izniyle geçecektir. Bunu ben söylemiyorum, Allah'ın izniyle bunu milli irade söylüyor. İnşallah millet olarak bu imtihanı da başarıyla geçecek, 2023 hedeflerimiz, 2071 vizyonumuz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Milleti ayakta tutanın inancı, tarihi ve kültürü olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bunu bilen eski Türkiye özlemcileri, milletimizin değerlerinin sembolü olan kurumlara saldırıyorlar. Terör örgütünü arkasına alan parti diyor ki 'Diyanet'i kaldıracağım'. Anamuhalefet ne diyor; 'İmam hatip okullarını kaldıracağım'. Kayseri'ye gidiyor, diyor ki 'Ben öyle bir şey söylemedim'. Seçim beyannamen ortada. Seçim beyannamende diyorsun ki 'bir artı sekiz artı üç'. Biz 28 Şubat'ta bu delikten sokulduk ama Müslüman bir delikten iki kez sokulmaz" ifadesini kullanıldı.

Kendisinin ve dört çocuğunun da imam hatip mezunu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızlarının Türkiye'de okuyamadığını dile getirdi.

İmam hatip liselerinde eğitim alan öğrenci sayısının 600 binden 60 bine düştüğüne değinen Erdoğan, bu sayının 60 binden bir milyona yükseldiğini kaydetti.

"Siz sabrettiniz zafere ulaştınız"

Recep Tayyip Erdoğan, "Bu millet inançlı. İstiyor ki evladım dinini, diyanetini de öğrensin, müsbet ilimleri de öğrensin. Niye rahatsız oluyorsunuz" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bundan rahatsız olduğunu ifade eden Erdoğan, "Şimdi imam hatip mezunları üniversiteye girebiliyor mu? Girebiliyor. Başörtüsü serbest mi? Serbest. Danıştay bir karar daha aldı, ne dedi, 'Düz liselerde de başörtülü olarak okuyabilecekler'. Bitmedi, bütün devlet dairelerinde başörtülü olarak çalışılabiliyor mu? HSYK bir karar daha aldı, ne dedi, 'Yargıda da başörtülü olarak çalışabilecekler'. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Sabrettiniz. Sabreden kimse zafere ulaşır. Siz sabrettiniz zafere ulaştınız" dedi.

"Öyle bir ders verilsin ki kutsallarımıza saldırmasınlar"

"Kabe Arap'ın olsun, bize Çankaya yeter" sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimdi bunlar, CHP zihniyeti. Şimdi de terör örgütünü arkasına alanlar ne diyor, 'Bizim Kabe'miz Taksim'dir' diyor. Kürt kardeşlerimin bunlara ben asla oy vermeyeceğini biliyorum. Ama şunu söylemem lazım, öyle bir ders verilsin ki bizim kutsallarımıza bunlar saldırmasın. Bizim Kabe'miz Mekke'de. Bizim başka Kabe'miz yok. Kıbleye yöneldiğimiz zaman biz oraya yöneliyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte siyasal Türkçülük yapıldığını, şimdi ise siyasal Kürtçülük çıktığını dile getirerek, "Birisi makbul Türk, öbürü makbul Kürt. Ne o, ne bu. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Azeri'siyle, Ahıskalı'sıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla ayırt etmeksizin, 78 milyonu Allah için sevdik" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title