Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Ordu Mitingi

Erdoğan: (4) "(İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları) Türkiye'yi bu ateşin içine atmayacak ama ateşin sönmesi, yaraların sarılması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Şu anda insani yardımlar olarak Kızılay ile Gazze'deyiz.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, " Türkiye'yi bu ateşin içine atmayacak ama ateşin sönmesi, yaraların sarılması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Şu anda insani yardımlar olarak Kızılay ile Gazze'deyiz. TİKA ile Gazze'deyiz. Onlara bir şeyler yapalım, bunun gayreti içerisindeyiz" dedi.

Ordu'nun Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan, Ortadoğu'da her zaman barış ve huzur istediklerini, bunun mücadelesini verdiklerini söyledi.

Ortadoğu'da hem kardeş kavgalarını bitirmenin hem de İsrail zulmünü sona erdirmenin mücadelesini verdiklerini dile getiren Erdoğan, "Büyük devlet susan, oturan, oturduğu yerden hadiseleri izleyen devlet değildir. Büyük devlet, olaylara müdahil olan, ara bulucu olan, barış için mücadele eden devlettir" dedi.

Erdoğan, gece sahurda eve gittiğini, sürekli değişik ülkelerle telefon görüşmeleri yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ne yapabiliriz, ne gibi adımlar atabiliriz. Dün öyle, evvelsi gün öyle sürekli telefon diplomasisi. Bugün özel temsilcimi aynı şekilde ilgili ülkelere gönderdim. Neden? Acaba biz ne yapabiliriz? Türkiye'yi bu ateşin içine atmayacak ama ateşin sönmesi, yaraların sarılması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Şu anda insani yardımlar olarak Kızılay ile Gazze'deyiz. TİKA ile Gazze'deyiz. Onlara bir şeyler yapalım, bunun gayreti içerisindeyiz. Utanmadan, sıkılmadan çıkıyorlar ' Türkiye ve Katar ateşkesi engelledi' diyorlar. Ateşkes için gayret ediyoruz gayret ediyoruz da, 2012'de de ateşkes yapıldı. Mısır'ın öncülüğünde yapıldı ama İsrail ateşkese uymadı. Şu anda olay Batı Şeria'da başladı. Gazze herhangi bir şey atmadı ki. Havan topu, herhangi bir şey atmadı ki. Ama İsrail bir bahane uyduruyordu. Neydi hedefi? Hamas ile El Fetih birleşti ya ortak hükümet kurdular ya şimdi bu hükümeti yıkmak istiyor. Derdi o. Çünkü Müslüman'ın Müslüman ile bütünleşmesini istemiyorlar. Bölmek istiyorlar, parçalamak istiyorlar, ondan sonra da bitirmek istiyorlar."

"İçimize kapanarak büyüyemeyiz"

Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Kuzey Afrika huzurlu olursa Türkiye'nin daha da huzurlu olacağını ve büyüyeceğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İçimize kapanarak büyüyemeyiz. On yıllar boyunca Türkiye içine kapandı ve adeta yerinde saydı. Şu anda çıkmış adaylardan bir tanesi ' Türkiye 10 bin dolarda kaldı' diyor. Sen bizim 10 bin dolarda kalmamızı bırak. Biz kaçtan aldık onu söyle. Bunu 3 bin 400 dolardan aldık, 11 bin dolara çıkardık. Şu anda seni destekleyen partilerden MHP'nin iktidarda olduğu, CHP'nin yavrusu DSP'nin iktidarda olduğu dönemde Türkiye'nin IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu vardı. Bu borcu biz ödedik, biz. Senin ağaların ödemedi. Bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar ne milliyetçisi. Bunlar kafatası milliyetçisi. Milliyetçi olan biziz. Merkez Bankası'nın döviz rezervini 27,5 milyar dolardan 135 milyar dolara çıkardık. Bunu biz yaptık. Onlar batırdı, biz çıkardık. Şimdi daha da güçleniyoruz."

Erdoğan, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı makamını millet şahsına emanet ederse bütün tecrübesiyle Türkiye'yi daha da büyütmenin gayreti içerisinde olacağını vurguladı.

Her zaman 77 milyonu kucakladıklarını ve yine 77 milyon ile birlikte hareket edeceklerini dile getiren Erdoğan,  millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini kaydetti.

"Yavrularımızın bayrağımıza sarılı tabutlarla gelmesini istemiyoruz"

Erdoğan, her zaman barışın, uzlaşmanın ve kardeşliğin yanında olduklarını vurgulayarak, yine bu şekilde devam edeceklerini bildirdi.

Demokrasiyi daha ileri standartlara kavuşturacaklarını, ekonomiyi 12 yılda 3 kattan fazla büyüttüklerini, daha da büyüteceklerine işaret eden Erdoğan, "Toplumsal barışı daha da güçlendireceğiz. Çözüm süreci, yasalaştırdık, görüyorsunuz. Elhamdülillah 1,5 yıldır şehit geliyor mu? Bunlar durup dururken olmadı. Attığımız adımlarla oldu. Şimdi 6 maddelik bir yasa geçirdik Meclis'ten Cumhurbaşkanımız da onadı. Kim muhalefet etti? MHP. Niye? İstiyor ki şehitler gelsin. Şehitler gelsin ki onu istismar etsin. İki yer bu işi istismar eder. Bir tarafta siyasal Kürtçülük yapanlar, diğer tarafta siyasal Türkçülük yapanlar. Ama biz 77 milyonun tamamını seviyoruz ve yavrularımızın hakikaten bayrağımıza sarılı tabutlarla gelmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 12 yıl boyunca Ordu ve Orduluların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini dile getirerek, kente tarihinin en büyük yatırımları ve hizmetlerini kazandırdıklarını belirtti.

Hükümet ve yerel yönetimler el ele vererek, Ordu'yu kalkındıracağına dikkati çeken Erdoğan, vatandaşlardan çirkin yapılaşmaya karşı kentsel dönüşüm değişim projelerini desteklemelerini istedi.

Ordu'ya 12 yılda 9 katrilyon yatırım yaptıklarına işaret eden Erdoğan, kente yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, Ordu ekonomisinin fındığa bağlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ordu ekonomisiyle fındık üretiminin birbirine paralel. Paralel yapı değil, o başka bir şey. Fındık veriminin düştüğü yıllarda Ordu ekonomisi de yara alıyor. Ordu fındığını dünyaya pazarlıyor ama dünyada sadece o fındığı kullanan markalar biliniyor. Şimdi biz bunu değiştirmek için hem fındıkta hem de turizmde Ordu için yeni geçim alanları oluşturmaya gayret sarf ediyoruz. İnşa ettiğimiz Ordu Giresun Havalimanı'na yakın bir bölgede toplam 61 dönüm alan üzerine çikolata park kuruyoruz. Çikolatanın ana maddesi fındığa katma değer kazandırmayı, markalaştırmayı hedefliyoruz. Çikolata parkta, çikolata fabrikası, otel, üretilen ürünlerin teşhir ve satış yerleri, tematik parklar gibi alanların yer alacağı bir kompleks kuruyoruz."

"Hizmet sevdamız asla bitmeyecek"

Erdoğan, Ordulular'ın cebine giren parayı, sofralarındaki ekmeği, aşı artırmanın çabası içerisinde olduklarını belirterek, hizmet aşklarının bitmediğini, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı olması halinde Ordu'da yapımı devam eden projelerin takipçisi olacağını, hiçbir projenin, yatırımın, eserin atıl kalmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan ve kabine el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Türkiyemizi uçuracağız. Biz, bu topraklara olan aşkımızı eserlerimizle taçlandırdık, eserlerimizle de taçlandırmaya devam edeceğiz. Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır, bunun için bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecek" diye konuştu.

"10 Ağustos seçimleriyle Türkiye'de ilk yaşanacak"

Erdoğan, 10 Ağustos seçimleriyle Türkiye'de bir ilk yaşanacağını, sandıklarda tarih yazılacağını vurguladı. Vatandaşlardan sandıkları giderek, oy kullanmalarını özellikle rica etti. Vatandaşlardan herkesi oy kullanmaya teşvik etmelerini isteyen Erdoğan, "Bakın CHP'nin genel müdürü gibi 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' demiyorum, o üslup bize yakışmaz. 'Üslub-ı beyan ayniyle insan' diyor büyüklerimiz. Biz milletizimle sahici bir dil kullanıyoruz, samimi bir dil kullanıyoruz, biz gönül diliyle konuşuyoruz" dedi.

Ordulular'dan ricada bulunan Erdoğan, mutlaka sandığa gidip, oy pusulasına mührü basmalarını isteyerek, "Yarın torunlarınıza, çocuklarınıza anlatacak güzel bir hikayeniz olsun. 'Biz, 10 Ağustos 2014'te tarih yazdık, halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanının seçiminde ben de oy kullandım, vesayete, statükoya son verdik' diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Tatile gidenlerin de tatilden dönerek, oy kullanmalarını, daha sonra tatillerine devam etmelerini isteyen Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, vatandaşların yaklaşın Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını da kutlayarak, dualarda Filistinli, Gazzeli, Suriyeli, Iraklı mazlumların unutulmamasını rica etti.

Erdoğan, konuşmasını "Allah bizi millete hizmet yolundan ayırmasın, Allah bizi utandırmasın, mahcup etmesin. Bize Allah yeter, bize millet yeter bize Türkiye yeter. Milli irade, milli güç, hedef 2023" diyerek bitirdi.

Notlar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "Ordu Seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Mitinge, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve bölge milletvekilleri de katıldı.

Miting alanında, "Ordu sana inanıyor", "Siz nereye biz oraya",  "Arkanda Ordu var", "Cumhurbaşkanlığı bir tek sana yakışır" yazılı pankartlar asıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Nafile Namazları Camide mi Yoksa Evde mi Kılmak Daha Faziletlidir? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 10 Mayıs Cuma 2024?
Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

title