Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Kocaeli'de

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim tanıtımı kapsamında Kocaeli’de seçmeniyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim tanıtımı kapsamında Kocaeli'de seçmeniyle bir araya geldi. Tanıtım toplantısında konuşan İhsanoğlu, "Etraftaki kavgaları dindireceklere mi, yoksa ateşe körükle gidene mi oyunuzu vereceksiniz, tercih sizin" dedi.

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak seçim çalışmalarını sürdüren Ekmeleddin İhsanoğlu, tanıtım çalışmalarını Kocaeli'de sürdürdü. Kocaeli İzmit şehir merkezinde bir restoranda seçmeniyle bir araya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu'na, MHP, CHP, BBP milletvekilleri ve il temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Kocaelili katıldı. Tanıtım toplantısında seçmenine seslenen İhsanoğlu, "Etraftaki kavgaları dindirecek, ateşleri söndürecek kim var? O ateşe körükle gidenlere mi oy vereceksiniz yoksa o ateşi söndürmek isteyenler ve daha önce böyle bir tecrübesi olanlara mı vereceksiniz? Bu sizin tercihiniz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ülke istikrarının ileriye gideceğini dile getiren Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye ekonomik olarak gerilemeye başladı. Biz diyoruz ki gelin hep beraber 2023'de ekonomik olarak dünyada ilk 10 arasında olalım. Ama bu kavgayla, bu çürük cepheleşmeyle olmaz. Bugün önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçimde eğer biz demokrasinin önündeki engelleri kaldırırsak ve Türkiye'nin demokratikleşme sürecini daha güzel bir hale, Avrupa'da olan hale yaklaştırırsak o zaman bu hedefe biz ulaşabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacak olan seçmenin dikkatli olması gerektiğini belirten İhsanoğlu, "Üç aday arasından tercihinizi bu üç adaydan sizin kafanıza göre, sizin takdirinize göre en iyi kim hizmet verecek, memleketin, milletin birliğini, dirliğini beraberliğini kim sağlayacak, yurtdışındaki itibarını kim temin edecek. Etraftaki kavgaları dindirecek, ateşleri söndürecek kim var? O ateşe körükle gidenlere mi oy vereceksiniz yoksa o ateşi söndürmek isteyenler ve daha önce böyle bir tecrübesi olanlara mı vereceksiniz? Bu sizin tercihiniz. Onun için ben diyorum ki 10 Ağustos'ta hepimiz sandığa gidelim. Sandığa sahip olalım. Oyumuza sahip olalım ve Türkiye'nin önündeki tıkanıklığı, demokrasinin önündeki tıkanıklığı giderelim. Bu, ülkeyi çok rahatlatacaktır" diye konuştu.

Kocaeli'de mezuniyet konuşmasında Gezi olaylarından bahsettiği için okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder hakkında da konuşan İhsanoğlu, "Bir insani dayanışma içerisinde, gençlik dayanışması içerisinde insani bir dayanışma içerisinde bu iki insanın aziz hatırasını anıyor ve siz onun birincilik hakkını elinden alıyorsunuz. Böyle gaddarlık olur mu? Bunun insanlıkla alakası var mı? Bunu yapanların yaptıklarının elinde kalmaması lazım. Bu sorumluluğu taşımaları lazım. Bu çocuğun hakkını iade etmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu konuşmasının ardından, beraberindeki siyasi parti temsilcileri ve seçmenlerle birlikte kent merkezinde yürüyüş yaparak halkı selamladı. Yürüyüş esnasında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin parti temsilciliğinde olduğu bilgisini alan İhsanoğlu ve beraberindeki heyet BBP il teşkilatını ziyaret ederek Genel Başkan Destici ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Mustafa Destici, "Biz İhsanoğlu'na verdiğimiz desteğin arkasındayız" dedi.

Ziyaretin ardından tekrar kent merkezinde yürüyüşe geçen Ekmeleddin İhsanoğlu ve beraberindeki heyet, Maşukiye'de düzenlenen halk iftarında vatandaşlarla birlikte orucunu açıp kentten ayrıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title