Haberler

ÇÜ'den Gen Bahçesine Okul Yapma İsteğine Tepki

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Türkiye'nin Birçok İlinde Yerel Yönetimlerin Üniversitelerin Gelişmesini Teşvik Ettiğini İddia Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Türkiye'nin birçok ilinde yerel yönetimlerin üniversitelerin gelişmesini teşvik ettiğini, ancak Adana'da bunun tam aksi bir uygulama ile karşı karşıya bırakıldıklarını iddia etti.

Dekanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çukurova Üniversitesi'nin kurucu fakültelerinden olan Ziraat Fakültesi'nin 1967 yılından itibaren Çukurova yöresi ve özellikle Adana'nın tarım ve sosyal yaşamının daha ileriye götürülmesi için hiç durmadan çalıştığı ve aynı heyecan ile çalışmaya devam ettiği hatırlatıldı.

Fakültenin, tarımda yeni ürünlerin yetiştirilmesinden, toprak analizlerine, sulama yöntemlerine ve hayvancılığa kadar geniş bir alanda bölgeye katkı sağladığının anlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Ziraat Fakültesi ve dolayısıyla üniversitemiz, başta Adana olmak üzere tüm bölgeye öncülük yapmıştır. Adana ve bölge tarımının bugüne gelmesinde büyük katkısı olan üniversitemiz yalnız Türkiye'nin değil dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almış, dünyada üst üste 3 yıl ilk 500 üniversite arasına girmiş olmasına rağmen 30 yıldan bu yana özellikle Adana'daki belediyecilik anlayışı, il yöneticileri ve kamuoyunun duyarsızlığı nedeniyle üniversitemize tahsis edilmiş arazilere, özellikle tarım toprakları üzerindeki anlamsız talepleri yıldan yıla artarak süregelmiştir. Türkiye'nin diğer bölgelerinde ve illerinde yerel yönetimler üniversitelerin kurulup, gelişmesini teşvik ederken ve hatta yöre halkı sahip olduğu arazileri üniversite kurulması için bağış yaparken, Adana'da ise bunun tam aksine uygulamalarla karşı karşıya bırakılıyoruz. Bırakınız herhangi bir desteği, tam aksine var olan yapımızı korumak için il yönetimine ve belediyeye karşı hukuki mücadele vermekteyiz. Son birkaç yıldır ise neredeyse maddi ve manevi olarak tüm enerjimizi bu yönde harcıyoruz.'

- 'GEN MERKEZİNE OKUL YAPMA İSTEĞİ'-

'Üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Türkiye'deki en önemli zeytin gen merkezinin yok edilmek istendiğinin' iddia edildiği açıklama şöyle devam etti:

'Sanki bu gen merkezinde yapılan araştırma ve eğitim çalışmaları veya bunların korunarak torunlarımıza miras bırakılması değersizmiş gibi, bu alanın üzerine bir Fen Lisesi kurulmak istenmektedir. Adana'da bir hayırseverin okul kuracağı hiçbir alan kalmamış gibi zeytin gen merkezi sökülmek istenmektedir. Adana'nın akciğerleri durumunda olan ve neredeyse tek yeşil alan olarak kalan Çukurova Üniversitesi arazilerinin betonlaşması amaçlanmaktadır. Ayrıca, kamuoyu önünde üniversitemiz metroya karşıymış gibi bir izlenim de yaratılarak tarım alanlarımızın ortasından ikiye bölünmesi planlanmaktadır. Oysa ki, üniversitemizden bilim insanlarının da katkılarıyla belirlenecek güzergah üzerinde tarım arazilerine zarar vermeyecek şekilde raylı taşıma sisteminin üniversiteye getirilmesinden yanayız.

Bu durum, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi arazilerinin yok edilmek istendiği, hatta Çukurova Üniversitesi'nden bile vazgeçildiği izlenimini vermektedir. İkinci bir üniversitenin kurulması için Adana halkı işbirliği içerisinde çabalarken, yöremizde 1973 yılından itibaren 38 yıldır hizmet veren Çukurova Üniversitesi'nin kampüs alanını parçalamak düşüncesi hangi amaçla yapılır, bunu anlamak mümkün değildir.'

Geçen yıl ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden ile bazı öğretim üyeleri, fakültenin 'Zeytin Gen Bahçesi' olarak kullandığı alana okul yapılmak istenmesine tepki göstermiş, konu yargıya taşınmıştı.

(ANI-DAB-SU) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title