Haberler

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'dan Köy Ziyaretleri

Güncelleme:

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu'da bulunan kamu kurumlarında görev yapan birim müdürleri ile köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu'da bulunan kamu kurumlarında görev yapan birim müdürleri ve daire amirlerini de yanına alarak köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Kaymakam Doğan bu ziyaretlerde makam aracı yerine daire müdürleri ile birlikte minibüsü tercih etti.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, köyleri incelemek, köylülerin sorunlarını dinlemek ve yerinde çözüm üretmek maksadıyla birim müdürleri ve daire amirlerinin de katılımıyla Çorlu'ya bağlı Pınarbaşı, Paşaköy, İğneler ve Vakıflar köyleri ile Misinli Beldesi'ne ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Kaymakam Doğan'ın yanı sıra Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tolga Çemrek, Çorlu Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Feridun Demirel, Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, Milli Emlak Müdürü Emine Şahinli, Huzurevi Müdürü Erol Menekşe, Vergi Dairesi Müdürü Ali Çakır, PTT Müdürü Metin Şakruvu, TMO Çorlu Ajans Amiri Hakkı Ağzıbüyük, İŞKUR Çorlu Şube Müdürü Ahmet Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, Nüfus Müdürü Safet İran, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmet Kurtoğlu ile Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İrfan Bay da eşlik ettiler.

Devlet olarak vatandaşın ayağına geldik, her konuyu dinlemeye çözmeye hazırız diyen Kaymakam Doğan: "Siz devlete her zaman gidiyorsunuz şimdi devlet tüm kurum ve kademeleri ile size geldi. Köy gezileri gerçekleştiriyoruz bu gezilerde, daire müdürleri, birim amirleri ve kurumların temsilcileri de yanımızda yer alıyor. Elektrik, yol, su, sosyal güvenlik, sosyal yardımlaşma, vergi dairesi, milli emlak, spor, jandarma herkes bizimle birlikte köylünün yanına gidiyoruz ve sorunları dinliyoruz" dedi.

Kaymakam Doğan: "Çorlu'yu yöneten, devleti temsil eden kişilerle daha çok köyleri ve köylüleri ilgilendiren temsilcileriyle köy ziyaretleri yapıyoruz. Muhtarlarımızı, azalarını, köy halkını dinliyoruz. Köylüden gelen sorunları dinliyoruz, çözüm yollarını beraberce araştırıyoruz. Kendi imkanlarımızla çözümü mümkünse çözme yoluna gidiyoruz. Eğer yerel imkanlarla çözülmüyorsa Tekirdağ Valiliği'ne ya da ilgili kurumlara aktarmak için sizlerleyiz" diye konuştu.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vakıflar Köyü, köy değil belde gibi, bırakın beldeyi bazı yönleriyle küçük ölçekli bazı ilçelerden de büyük. Ancak bu büyüklük köy imkanları ile çözülemeyecek bazı sorunları da beraberinde getiriyor. İşte bu sorunların çözümü büyükşehir. Büyükşehir imkanları ile bu sorunlar çözülecek. Son eklenen Ordu ile beraber 30 il büyükşehir oluyor. Bu 29 - 30 il içerisinde en gerekli en önemli olanı Tekirdağ'dı. Tekirdağ'da ise en çok ihtiyaç duyan Vakıflar'dı."

"Sorunlar Büyükşehir ile Aşılacak"

Kaymakam Doğan: "Vakıflar'ın suyu yetmiyor, sanayi kaynaklı çöpü fazla toplanmıyor. Bu gibi sorunları var, bu sorunlar büyükşehir ile aşılacak. Artık derelerde, çaylarda endüstri atıklarını göremeyeceksiniz. Islah Organize Sanayi Bölgeleri ile fabrika atıklarını görmeyeceksiniz. Su, yol, çöp gibi konular muhtarlık imkanları ile özel idare imkanları çözülemeyebiliyor. 2014 yılı itibariyle kurulacak olan Ergene İlçesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bölge için büyük imkan, Vakıflar Köyü için ise en büyük imkan" dedi.

"Yeni Teknolojide Gereken Tüm Önlemler Alınıyor"

Köylünün arıtma tesisi köyün merasına yapılacak biz bunu istemiyoruz, bunun kokusu ve kirliliği bizi rahatsız eden çıkışı üzerine Kaymakam Doğan: "Bu bölgede yapılacak arıtma mevcut arıtmalar gibi, sizin bildiğiniz arıtmalar gibi olmayacak. Tamam belki parfüm kokulu da olmayacak ama en azından kötü kokulu da olmayacak. Şimdi yeni teknoloji ile koku, gaz olmayan arıtmalar var. Önceleri arıtma havuzlarında biriken sulardan kokular yayıldığı için yerleşim yerleri rahatsız oluyordu. Ancak yeni yöntemlerde o kokunun olması mümkün değil. Yeni teknolojide gereken tüm önlemler alınıyor rahat olun" karşılığını verdi.

"Arıtma Tesisi En Rantabl Olan Yere Yapılacak"

Dereden yayılan kötü kokuların da şikayet konusu olması üzerine Kaymakam Doğan: "Dereden koku diye rahatsız oluyorsunuz. Arıtma yapıyoruz diyoruz arıtmanın kokusu diyorsunuz. Ancak arıtma yaparken teknik şartnamelere uyuyoruz. İşletme maliyeti, kokuların arıtmaya taşınırken yoldaki süreci var. Çöp konusunda da arıtma konusunda da teknik kurallara uygun olarak yapılan araştırmalar sonunda en rantabl olan yere yapılıyor. Köylünün mağdur olmayacağı, koku olmayacak şekilde yapılacak" dedi.

Vakıflar Köyü'ne Derslik ve Okul İsteği

Vakıflar Köyü'nde vatandaşların okulumuzu büyütme imkanı yok mu sorusu üzerine Kaymakam Doğan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş'a söz verdi. Okumuş: "Vakıflar köyünde 23'ü anaokulu, 301'i de ilkokulda olmak üzere toplam 324 öğrenci bulunuyor. Öğrenci sayısının derslik başına oranına bakıldığında Vakıflar normal değerler içerisinde yer alıyor. Yeni yatırımlar planlar ve hayata geçirirken öncelik sırasına göre yapıyoruz. Çorlu'da bırakın ikiliyi, üçlü eğitim sisteminde olan lisemiz var. Türkiye'de başka bir örneği yok. Bu yüzden okul ve derslikler önceliği olan yere göre yapılacak" dedi.

Kaymakam Doğan ise: "Çevremizde çok sayıda fabrika var. Bu fabrikaların temsilcileri ile görüşüp 'bölgeden para kazanıyorsunuz, yardımınızı yapmalısınız' denilebilir.

"İstanbul'un İSKİ'si Var, Tekirdağ'ın da TİSKİ'si Olacak"

Vatandaşların soruları, 'Köyümüzde ilk kez Kaymakam görüyoruz, sizi samimi buluyoruz ve güveniyoruz ayrıca artık devletin kapısı köylüye açıldı' diyebilir miyiz sorusu üzerine de Kaymakam Doğan: "Bizim kapımız herkese açık. Siz bildirin, biz gereğini yapalım. Vakıflar Köyü'nün en önemli sorunun yol olduğunu görüyoruz. Grup köy yolları valiliğimiz tarafından yapılacak. Köy içi yolların düzeltilmesi için de imkanlarımız ölçüsünde destek olacağız. İstanbul'da bütün yollar asfalt niye çünkü İstanbul'un İSKİ'si var, şimdi artık Tekirdağ'ın da TİSKİ'si olacak.

Misinli Belediye Başkanı Ziyamettin Yaman:

"Devletimizin Kurumlarından Son Derece Memnunuz"

Kaymakam Doğan ve beraberindekilerin Misinli ziyareti sırasında konuşan Ziyamettin Yaman: "Devlet memurluğundan geldiğim için işleyişi az çok biliyorum. İstemesini bildikten sonra hiçbir kurum müdürümüz bize olumsuz yanıt vermiyor. Devletimizin kurumlarından son derece memnunuz. Selin bozduğu yol ile ilgili olarak eksikliğimiz var. Afet Müdürlüğü ve Özel İdare Sekreterliğinden gelerek ölçümlerini yaptılar. Yol İl Özel İdaresine ait ancak biz de kendi imkanlarımızla yolu yapabileceğimizi belirttik. Şimdi keşif yapıldı birim fiyatları özel idare tarafından belirlenecek ihalesi yapılacak biz de ihtiyaç halinde kendi imkanlarımızla katkı sağlayacağız" dedi.

Çorlu İlçe Tarım Müdürü İsmet Kurtoğlu:

"Bize Yardımcı Olun Meralarımızı Islah Edelim"

Misinli Beldesi'nde tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler veren Çorlu İlçe Tarım Müdürü İsmet Kurtoğlu ise: "Misinli de 770 küçükbaş, 400 kadar dabüyük baş hayvan bulunuyor. Buna karşın 3 bin 400 dekar kadar mera var .Misinli'de mera çok hayvan sayısı az. İğneler Köyü'nde durum tam tersiydi orada bin 500'e yakın hayvan var ancak mera alanı Misinli'ye göre çok daha az. Misinli'de mera ıslahı ile ilgili olarak çalışmalar yapılacak. Meralarınızın ve yaptığınız hayvancılığın iyileştirilmesi için bize gelin, biz sizlere yardımcı olalım meramızı ıslah edelim en büyük mera Misinli'de" dedi.

Vakıflar Köy Muhtarı Hayri Yavuz:

"Çorlu Metropolse, Vakıflar da Köylerin Metropolü"

Vakıflar Köy Muhtarı ise Hayri Yavuz: "Nasıl Çorlu metropolse, Vakıflar da köylerin metropolü. Köyümüz büyük. Yeni yerleşim alanlarında bazı sorunlarımız var. Yazın 3 ay boyunca su konusunda sıkıntımız oluyor. Biz Vakıflar Köy Muhtarlığı olarak bir köy gibi değil adeta bir belde gibi çalıştık. Köy imkanları ile çöp kamyonu aldık, vidanjör aldık 9 tane çalışan işçimiz vardı. Yeni yasa ile birlikte çalışanlar ayrılmak zorunda kaldı. Vidanjörümüzü kullanamıyoruz. Köy içerisinden geçen yüksek tonajlı araçlar köy yollarının bozulmasına neden oluyor. Köyümüzde yollara hız kesici setler koyduk, kurallara uygun bir şekilde trafik işaretlerini koyduk. Okul bahçesine oyun alanı oluşturduk. Açık düğün salonunu köyümüze kazandırdık. Doğalgaz bizden çıkmasına rağmen köy statüsünde olduğumuz için bize verilmiyor. Benim en çok üzüldüğüm konuların başında doğalgaz konusu geliyor. Köyümüzde çok sayıda kuyu var, doğalgaz buradan çıkıyor ama bize doğalgaz vermiyorlar" şeklinde konuştu.

(SŞ - )

29.03.2013 15: 22: 05

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hulusi Doğan Tekirdağ Misinli Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title