Haberler

Çölyaklı Hastaya Ziyaret

Güncelleme:

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla ev ziyareti gerçekleştirdi.

Glutensiz besinler alarak hayatlarını sürdürmek zorunda kalan çölyak hastaları, sıkıntılı günler yaşıyorlar. Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan da, çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla ev ziyareti gerçekleştirdi.

Aslan Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Dr. Ferah Gören, Bulaşıcı Hastalıklar ve Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Serkan Bütün ve kurum diyetisyeni, çölyak hastalarının yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve bu hastalık hakkında farkındalık kazandırmak için, çölyak hastası olan 12 yaşındaki Eylem Bayram'ı evinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında çocuğa ve ailesine çölyak hastalığı hakkında bilgi verildi. Ailenin yaşadığı sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca çölyak hastası çocuğa glutensiz un, glutensiz makarna, glutensiz yufka, glutensiz irmik, glutensiz bisküvi ve glutensiz kek gibi besinlerin bulunduğu yiyecek paketi hediye edildi.

Çölyak nedir: Çölyak hastalığı ya da Gluten Enteropatisi, bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus [tüysü oluşumlar] denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir alerjik sindirim sistemi hastalığıdır. Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan gluten isimli bir protein neden olmaktadır. Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Diyarbakır Yerel Sağlık Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (1)

İNŞALLAH İYİLEŞİR:

ACİL ŞİFALAR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title