Haberler

Çocuklara Kılıç Balığı Ziyafeti

'Balıkçı Kenan' ve Ekibi Tarafından Çanakkale Açıklarında Yakalanan 450 Kilogramlık 3 Adet Kılıç Balığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Çocuklara İkram Edildi

'Balıkçı Kenan' ve ekibi tarafından Çanakkale açıklarında yakalanan 450 kilogramlık 3 adet Kılıç balığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara ikram edildi.

Uzun zamandır balıkçılık işiyle uğraştığını belirten 'Balıkçı Kenan' restoranının sahibi Kenan Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara güzel bir organizasyon yapabilmek için bir ay öncesinden çalışmaya başladıklarını anlattı.

Balcı, 'Çocukların rahatlıkla yiyebileceği bir balık türü yoktu. Bütün balıklar genellikle kılçıklı olur. O yüzden bizim istediğimiz çocukların sandviç gibi ekmek arası yapıp da yiyeceği bir balık türü istiyorduk. Son güne kadar arayışlar içinde kaldık ne yapabiliriz diye, ama bir türlü istediğimiz gibi olmadı' dedi.

Balcı, 23 Nisan gecesi Çanakkale açıklarına giden arkadaşlarının kendisini aradığını ve 160 kilogramlık bir kılıç balığı yakaladıklarını söylediklerini anlatarak, yaklaşık 2 saat sonra aynı yerdeki başka bir arkadaşının daha kendisini aradığını ve 120 kilogramlık bir kılıç balığı daha yakaladıklarını ifade ettiklerini kaydetti.

Bunun üzerine Kumkapı'ya giderek bu arkadaşları karşıladığını dile getiren Balcı, 'Çocuklar için böyle bir niyetimiz olmuştu. Bu da onların nasibiydi. Allah böyle bir kısmeti karşımıza çıkardı. ve bizde bunları çocuklara ikram etmeye karar verdik' diye konuştu.

Balcı, bugünde yine çocukların şansına 170 kilogramlık bir kılıç balığını daha yakaladıklarını ve bunu da burada çocuklara ikram edeceklerini belirterek, kılıç balığının çok değerli bir balık olduğunu ve balığın ağırlığının büyüdükçe kalitesinin de ona göre yükseldiğini bildirdi.

Uzun zamandır bu büyüklükte bir kılıç balığının yakalanamadığını ifade eden Balcı, bunun da çocukların şansı olduğunu vurguladı.

Kenan Balcı ve restoran çalışanları tarafından Gürpınar'daki restoran bahçesinde önce davetlilere sergilenen 170, 160 ve 120 kilogram ağırlığındaki üç kılıç balığı, daha sonra hazırlayarak davete katılan çocuklar ve ailelerine ikram edildi. (MRT-NER-SK) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title