Haberler

Çocuklar Sanatı Sanatla Öğreniyor

Başkent’te sanatın merkezi olan Çankaya Belediyesi, bünyesindeki gündüz bakımevi ve etüt merkezi çocuklarını da sanatla bütünleştiriyor.

Başkent'te sanatın merkezi olan Çankaya Belediyesi, bünyesindeki gündüz bakımevi ve etüt merkezi çocuklarını da sanatla bütünleştiriyor. Prof. Dr. Nusret Fişek Etüt Merkezi öğrencileri, müze ile kültür gezisine çıkmalarının yanı sıra sanat galerisinde gördükleri eserleri resme döktü.

Ankara'da sergi, konser, tiyatro, festival gibi etkinlikler düzenleyerek sanatın merkezi olma özelliğini sürdüren Çankaya Belediyesi, bünyesindeki etüt merkezi çocuklarını da unutmuyor. Çocukların çok yönlü gelişimlerini önemseyen Belediye, Prof. Dr. Nusret Fişek Etüt Merkezi'nde okul saatleri dışında eğitim alan çocukları sanatla buluşturdu. Çocuklar Erimtan Müzesi ile Gökyay Satranç Müzesi'ni gezmelerinin yanı sıra Galeri Nev'de sergilenen eserleri resmetti. 20 yıl önce Türkiye'de ilk kez Galeri Nev'de sergilenen İspanyol sanatçı Antonio Saura'nın litografilerini 20. yılında yine aynı galeride görme şansı yakalayan çocuklar, sergiyi meraklı gözlerle gezdi. Sergiye ismini de veren Saura'nın bir 'Hayali Portreler' litografi dizisinde yer alan ve özellikle Picasso gibi pek çok ikonik isme gönderme yapan resimlerden etkilenen çocuklar, kendi seçtikleri bir litografiyi kendi yorumlarıyla yeniden resmettiler. Sanat adına verimli ve keyifli zaman geçiren çocuklar, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi ile Türkiye'nin Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmiş satranç koleksiyonunun yer aldığı ilk ve tek satranç müzesi olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ni de gezdiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Türkiye Nev Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title