Haberler

Çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Makam Koltuğuna Oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Gaziantep'te de Coşkuyla Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de coşkuyla kutlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, Kamil Ocak Stadı'nda yapılan gösterilerin ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi makam koltuğuna oturan çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, konuşmasında, 'Bu yıl da geleceğin yöneticileri ve istikbalimiz olan çocuklarımıza biz yöneticiler olarak koltuklarımızı veriyoruz, Bugün Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makam koltuğunu Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan gelen öğrencilerimize bıraktık. Kardeş Şehir Halep'ten gelen öğrencilerimiz Türk kardeşleri gibi bu yıl da aynı koltuğu paylaşıyorlar' dedi.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan 7. sınıf öğrencisi Selcan Dişbudak, Mazlum Taşkıran ve Ümit Dinçer Karaman, 'Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk'ün bizlere ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramda temsili de olsa söz sahibi olmaktan çok mutluyuz' dediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturan Selcan Dişbudak, okullara ek bina yapılarak sınıf sayılarının arttırılmasını istedi.

Gaziantep'te eksik gördüğü işler ve faaliyetler hakkında kısa bir değerlendirme yapan Selcan Dişbudak, okullarındaki hizmetli sayısının arttırılarak hijyenik bir ortam sunulması, ayrıca okullara ulaşım için otobüs ve dolmuş seferlerinin sıklaştırılması talimatını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey öğrenci Selcan Dişbudak, Mazlum Taşkıran ve Ümit Dinçer Karaman'a yaptıkları öneriler ve dileklerinden dolayı teşekkür etti.

Güzelbey, 'Bir ülkenin geleceği için, çocuk çok önemlidir. Egemenliğimizin teminatı millet, milletimizin, köyümüzün, şehrimizin, ülkemizin teminatı yani geleceğimizin, yarınlarımızın, umutlarımızın, hayallerimizin teminatı ise sevgili çocuklarımızdır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, Gaziantep'te çocuklarımız için çok şey yapıyoruz. Onların ufkunu açmak, vizyonlarını genişletmek için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

- HALEPLİ ÖĞRENCİLER DE BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURDU-

Daha sonra kardeş şehir Halep'ten gelen Selin Chibili ve Mehmet Nedim Cezmati de makama oturarak Gaziantep ile Halep arasındaki ilişkilerin daha da arttırılması, Halep'e de Gaziantep'teki gibi Hayvanat Bahçesi, Harikalar Diyarı yapılmasını istediler. 23 Nisan Çocuk Bayramını çok sevdiklerini, önümüzdeki yıl da gelmek istediklerini ifade eden öğrenciler 'Türkiye ve Gaziantep çok güzel' dediler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Konya, Sivas, Malatya ve İzmir'den Gaziantep'e gelen öğrencilerde Başkan Güzelbey'e çiçek ve hediyeler takdim ederek kendilerini tanıttılar.

Güzelbey, 'İşte 23 Nisan'ın bir başka anlamı ve işlevi de çeşitli milletlerin çocuklarının aralarında ortak duygular, dostluk ve sevgi bağları oluşmasına, ülkelerin barış içinde birbirleriyle yakınlaşmalarına vesile olmasıyla ortaya çıkıyor' diye konuştu.

Güzelbey, Halep Belediye Başkanı Maan Chibili ile birlikte çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

(ZEY-NÖZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Bakmadan Geçme

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title