Haberler

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri

"Citibank Mikro Girişimci Ödülleri" yarışmasında, Hatay mikro kredi kullanıcılarından Ayşe Ardili'nin "umut vadeden girişimci" ödülünü aldığını bildirdi.

Türkiye Grameen Mikrokredi Programı Hatay Şube Müdürü Serap Varoğlu, Citibank'ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile birlikte düzenlediği "Citibank Mikro Girişimci Ödülleri" Yarışmasında, Hatay Mikro Kredi kullanıcılarından Ayşe Ardili'nin "Umut Vadeden Girişimci" ödülünü aldığını bildirdi.

Varoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerinden 3 bine yakın mikro girişimcinin başvurduğu yarışmada, Ardil'in elde ettiği başarının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Hatay Mikrokredi Şubesinden aldığı kredi ile terzilik dükkanı açan Ayşe Ardili de geçim sıkıntısı yaşamaları üzerine Mikrokredi den faydalandığını belirtti.

Eşinin maaşının sadece elektrik, su faturası gibi şeyleri karşıladığını ifade eden Ardili, şöyle devam etti:

"Kendimize hiçbir şey alamıyorduk çocuklar bir şey istese alamıyorduk buda bize sıkıntı veriyordu. Antakya'da 2 yıl kozmetik ürünleri pazarladım ama burada da kazandığım faturalara gidiyordu. Mahalledeki kuaför arkadaşım mikrokredi den bahsetti. Bize nasıl alınacağını ayrıntılarıyla anlattı benim koşullarıma uyuyordu.

Daha sonra mahalledeki arkadaşlarımı topladım. Bize yedi günlük eğitimlerimizden sonra kredilerimizi verdiler. İlk kredim olan 700 TL ile kozmetik ürünlerimi satacağım bir dükkân kiraladım ve terzilik yapmak için bir makine aldım. Bu yıl aldığım ikinci kredimle makine sayısını 5 tamamladım şu anda iki kişi yanımda çalışıyor. Mikrokredi kendime olan güvenimin geri gelmesini sağladı bu açıdan bu krediyi almamıza imkân sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımıza özellikle evde oturan bayanlara bu krediyi alıp ayakta durmanın nasıl olduğunu anlamalarını istiyorum. Kimseye muhtaç olmasınlar benim gibi kendilerine güvensinler."

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title