Haberler

Çin Sınır Tanımıyor

Güncelleme:

Hayvan Organlarından İnsanlara Organ Nakli Deniyorlar.

Çin'in doğusundaki Ciangsu eyaletinin Nancing şehrinde bilim adamları genetik olarak oynanmış domuzların organlarının insanlara organ naklinde kullanılabileceğini bildirdi.

Global Times gazetesinin Şinhua ajansına dayandırarak verdiği haberde, Nancing Tıp Üniversitesi Araştırmacıları domuz organlarının ilgili organ türüne bağlı olarak 2 ila 3 yıl içerisinde klinik içerisinde nakil işleminin yapılacağını savundu.

Projenin lideri Day Yifan, 2 yıl içerisinde domuz korneası ve derisini klinik çalışmalarda deneyeceklerini, 5 yıl içerisinde de kalp, böbrek ve karaciğer gibi temel organları deneyeceklerini söyledi.

Domuz organlarının genetik olarak insan vücuduyla uyumlu olarak değiştirilebileceğini savunan Day, sıkı bir hijyen denetimiyle organların bakteri ve virüsten arındırılabileceğini iddia etti.

Pekin'de bulunan Çin-Japon Dostluk Hastanesi Klinik Tıp Enstitüsünden Lou Cinning, Day ve ekibinin bu çalışmasını Çin'de yapılan "bariz bir atılım" olarak niteledi.

Lou, insana hayvan organlarının naklinin biyomühendislik açısından bir eğilim olduğunu ve domuzların bunun için mümkün olan en iyi hayvan olduğuna inandığını kaydetti.

Nanjing Gulou Hastanesinden Dr. Ding Yitao da bu konudaki endişelerini dile getirerek, hayvanların insan bünyesinden farkının itiraf edilmesi gerektiğini belirterek, maymunlar üzerinde yapılan deneylerdeki başarının insan üzerinde başarıya ulaşacağı anlamına gelmediğini ifade etti.

Çin'de her yıl 1,5 milyon insan organ nakli için sırada bekliyor ve ülkede bulunan donör sayısı 10 binden az olarak belirtiliyor.

- ŞANGHAY

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title