Haberler

Çiftliğinde Müze Oluşturdu

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan tornacı Ersoy Meral, 20 yıldır biriktirdiği antika eşyaları ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki dörtyol mevki üzerinde kurduğu mini çiftliğinde ‘koleksiyon odası’ oluşturarak sergilemeye başladı.

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan tornacı Ersoy Meral, 20 yıldır biriktirdiği antika eşyaları ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki dörtyol mevki üzerinde kurduğu mini çiftliğinde 'koleksiyon odası' oluşturarak sergilemeye başladı.

Köse'de torna işiyle uğraşan Meral, 20 yıl boyunca Köse'den, Kelkit'ten, Gümüşhane'den, çevre illerden ve internet üzerinden antika saatler, bıçaklar, kılıçlar, gaz lambaları, hamam tasları, radyolar, ibrikler, fotoğraf makineleri, eğerler ve tarım araçları ve çeşitli objeleri topladıktan sonra mini çiftliğindeki odada sergilemeye başladı.

Çeşitli illerden topladığı yaklaşık 500 eşyaya gözü gibi baktığını ve odasında sergilediği eşyayı görmek için gelenler olduğunu kaydeden Meral, "Dededen kalma ufak tefek malzemelerle başladım ben işe. Antika toplamak benim için hobi haline geldi. Atadan dededen, babadan kalma eşyaları bir araya topladıktan sonra çevre köylere giderek eski malzemeleri toplamaya başladım. Antika topladığımı bilen arkadaşlarım da bana eski eşyasını getiriyor. Türkiye'nin her ilinden eski eşya almışımdır. Topladığım eşyanın her birine gözüm gibi bakıyorum. Mini Çiftliğimde ayrıca kanatlı hayvanlarım var. Onları da gören arkadaşlarım ve misafirlerim çok beğeniyor. İl içinden ve il dışından gelen misafirlerim görüntü çekip internette paylaşıyor. Herkes beğeniyor topladıklarımı" dedi.

Bu işlere devam edebilmesi ve oluşturduğu koleksiyon odasını daha geniş bir hale getirmek ve malzeme çeşidini artırmanın maddi anlamda yük getirdiğini dile getiren Meral, "Bu işleri severek yapıyorum. İlimizi ve ilçemizi tanıtmak adına, yerli veya yabancı turist getirebilmek adına üzerime düşen ne ise onu yapacağım. Ama bu tür antikaları toplamak maddi olarak yük getiriyor bana. Elinde bu tür eşyaları olan vatandaşlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum. Elindeki malzemeleri getirmeleri halinde turizm açısından önemli gördüğüm bu odamı daha da genişletebiliriz. İlimiz ve İlçemiz açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title