Haberler

Çiftçi Kayıt Sistemine 2 Bin 930 Kişi Başvurdu

Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılabilmesi İçin 2 Bin 930 Kişi Başvuru Yaptı

Çekerek'te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılabilmesi için 2 bin 930 kişi başvuru yaptı.

İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde bulunan 3 bin çiftçiden sadece 2 bin 950 kişinin 30 Kasıma kadar mazot, gübre ve toprak analizi desteklerinden faydalanmak için başvurduğunu söyledi. Geze, 'Çiftçilerimize 2010 yılı için dekar başına mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi birim tutarları da belli oldu. Süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarına dekar başına 2 lira mazot 3 lira da kimyevi gübre desteği, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze-meyve alanlarına dekar başına 3,25 lira mazot, 4,25 lira kimyevi gübre desteği verilecek' dedi.

Yonca, Korunga, Fiğ desteğinden 15 çiftçi vatandaşın yararlandığını belirten Geze, 'Alet ve makine desteğinden toplam 20 çiftçi vatandaş yararlandı. Organik tarım desteğinden 1 çiftçi yaralandı. Sertifikalı fidan desteğinden 4 çiftçi yararlandı. Bu sene tahmini 950 bina yakın mazot, kimyevi gübre desteği çıkarılacak. Sertifikalı fidan desteğinden bir çiftçi 117 bin lira destek alarak, 586 dönümlük yere badem fidan dikimi yaptı. Merkezi destekleme olduğu için merkezden dekar başına belirlemeler yapıldı. İlçemizde işletme başı parsel oranı küçük olduğundan dolayı yonca ve korunga ekim işini vatandaş tercih etmiyor' diye konuştu.

Özellikle tarım sigortası, toprak tahlilleri konusunda vatandaşı bilinçlendirmek için büyük çapa sarf ettiklerini anlatan İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, şöyle konuştu:

'Çiftçiye her türlü konuda özellikle devletin yapmış olduğu desteklemeler, ekim, dikim zamanı, gübre kullanımı, toprak hazırlığı konusunda eğitimler vererek bilgilendiriyoruz. Mazot ve hububat gübre desteğine 31 Aralık 2010 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. 2011 yılı için sertifikalı tohum kullananların ise son başvuru tarihi 31 Aralık 2010, ekstra desteklenmelerden faydalanmaları için özellikle ÇKS güncellemelerini yapmaları gerekiyor. Bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz.'

Çalışmaların bununla sınırlı olmadığını, köy ziyaretleri yaparak, çiftçilere eğitim verildiğinin altını çizen Geze, açıklamasını şöyle tamamladı:

'İlçe merkezi dahil olmak üzere toplam 45 köyden 20'sinde tarımsal yayım çerçevesinde de çiftçiyi bilinçlendirme toplantısı düzenledik. Mart ayı sonuna kadar bütün köylerde toplantılarımız tamamlanmış olacak. Düzenlemiş olduğumuz toplantılarda katılımcılara, hangi aylarda sürüm yapılacağını, toprak analizinin yaptırılması ve analiz yaptırılacak toprağın tarladan nasıl alınacağı uygulamalı olarak gösteriliyor. Tarım sigortasının özellikle dikkate alınarak döneminde yaptırılması ve değişik desteklemeler hakkında bilgiler veriyoruz.. Toplantılara yüzde 80 oranında katılımdan dolayı memnunuz.'

(EY-SEY-ARF) - YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title