Haberler

CHP'nin Samsun Mitingi

Barış Gündoğan - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP varsa herkes için var.

Barış Gündoğan - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP varsa herkes için var. Herkes için CHP var ama ihaleye fesat karıştıranlar için, hayali ihracat yapıp devleti dolandıranlar için, kul hakkı yiyenler için CHP'de yer yok. Onun dışında her kesin CHP'de yeri var" dedi.

Kılıçdaroğlu, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen partinin ilk seçim mitinginde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş mücadelesini Samsun'dan başlattığını anımsattı. Kılıçdaroğlu, "Bugün Samsun'dayız eğer Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta buradan başlamışsa bir bildiği vardır" dedi.

Meydanda "AKP kapatılmasın, yabancılara satılsın" şeklinde bir afiş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Onlar, iktidar olmadan önce nerelerden icazet aldıklarını herhalde Samsunlu kardeşlerim çok iyi biliyor. Onlar o kadar kısır düşünüyorlar ki haksızlık yapmayı vicdanlarıyla sorgulamıyorlar. Rahmetli Ecevit'in bir fotoğrafını alıp istismar ediyorlar. Buradan seslenmek istiyorum, 'afyon ekmeyin' diye söylendiği zaman, dayatıldığı zaman, karşı duran kimdi? Rahmetli Ecevit'di.

'Kıbrıs'a çıkamazsınız' dendiği zaman, Kıbrıs'a çıkan kimdi? Şimdi kalkmışlar rahmetli Ecevit'i istismar ediyorlar. Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit, halkın iktidarını kurmada adım atan en önemli kişidir. Grevli toplu sözleşmeyi getiren kişidir. Sendikaları getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatıyorsun, sendikalı işçileri işten atmaya kalkışıyorsun ve kalkıyorsun Ecevit'e dil uzatıyorsun. Sen kim, Ecevit kim? Ecevit'in tırnağı bile olamazsın sen. Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım. "

Gençlere yönelik projelerini açıklayan Kılıçdaroğlu, 15 ay olan askerlik süresini önce 9 aya, kademeli olarak da 6 aya indirecekleri vaadinde bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında kendilerine oy versin vermesin ülkedeki tüm işsiz gençlere iş bulmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Meydanda "Şifre yaz AKP'ye gönder, cevaplar cebine gelsin" şeklinde afiş olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"1 milyon 700 bin çocuğumuz sınava giriyor. Yandaş Giriş Sınavı, YGS... Başına bir adam getirmişler, televizyonlarda görmüşsünüzdür. Nereden bulurlar bu adamları? Hala şaşırıyorum. Kalkıyor 'şifre yok' diyor. Kime söylüyor? Cumhurbaşkanı'na sonra Başbakan'a Milli Eğitim Bakanı'na söylüyor. Hepsi 'tatmin olduk' diyor. Sonra bu beyefendi çıkıyor 'vallahi var' diyor ama beyefendi koltuktan da bir türlü kalkmıyor. Bu koltuk, bu kadar tatlı mı? Bir de bunun akademik unvanı var, Profesör Doktor yazıyor. Senin profesör doktorluğun böyleyse vay vay ÖSYM'nin haline. Hiç meraklanmayın bu sınav sistemini değiştireceğiz. Çocuklarımız üniversiteye objektif kurallara göre girecekler, birilerinin torpiline göre değil. Bunları yapacağız. Ne diyoruz biz 'biz. halkın iktidarıyız'. Sizlerle beraber bu ülkeyi yöneteceğiz. Her aşamada sizi dinleyeceğiz. "

-"SİZDEN YETKİ İSTİYORUM"-

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, nükleer santralı protesto amacıyla bugün Samsun'dan 7 otobüsle İstanbul'a gidenler olduğunu öğrendiğini belirterek, onlara selam gönderdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Anlaşma yaptılar. Yasa haline getirdiler. Onu kaldırmak için halkın gücüne ihtiyacımız var. Halkın iktidarında nükleer santralı referanduma götüreceğiz, kararı siz vereceksiniz" ifadesini kullandı.

Meydanda taşeron işçiler olup olmadığını soran Kılıçdaroğlu, iktidarlarında taşeron işçiliğe son vereceklerini bildirdi. İktidarlarında taşeron işçilere kadro vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz cebimizi doldurmak için bu ülkeyi yönetmeye talip değiliz. Biz zenginlik vatandaşa dokunsun, herkes zenginlikten, refahtan pay alsın diye mücadele eden bir partiyiz. Onun için biz kendimize diyoruz ki 'halkın partisiyiz'. Ne dedik? CHP varsa herkes için var. Herkes için CHP var. Ama ihaleye fesat karıştıranlar için, hayali ihracat yapıp devleti dolandıranlar için, kul hakkı yiyenler için CHP'de yer yok. Onun dışında her kesin CHP'de yeri var" diye konuştu.

İktidarın göreve gelirken 3 "Y" ile mücadele sözü verdiğini, bunların da yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, hükümetin bunların 3'ünde de başarısız olduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, 12 milyon 715 bin kişinin yoksulluk rakamının altında olduğunu, yoksul sayısının bir yılda 818 bin kişi arttığını belirterek, "Biz, aile sigortasını söylediğimiz zaman Recep Bey dedi ki 'bunlar 12 milyon 715 bin kişi diyorlar, bir de kayıt dışı yoksullar var, onların hesabını bilmiyorlar'. Düşünün ilk kez Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde bir Başbakan, yoksul sayısının 12 milyon 715 bin kişiden fazla olduğunu itiraf ediyor. Demek ki birinci "Y"de sınıfta kaldılar" ifadesini kullandı.

Hükümetin yolsuzlukla mücadelede de başarısız olduğunu savunan Kılıçdaroğlu,

"Yolsuzlukla mücadele edeceklerdi. Şimdi yolsuzluk eşittir AKP oldu" dedi. Kul hakkı yiyenlerin yolsuzluğu bitiremeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sizden yetki istiyorum, güç verin, yetki verin, haramilerin iktidarını yıkalım" diye konuştu. Hükümetin yasaklarla mücadelede de başarısız olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, Papua Yeni Gine'de dahi örneği olmayan bir şekilde yayımlanmamış bir kitap dolayısıyla gazetecilerin bürolarının basıldığını söyledi.

"Yasakçı kafa, yasalara karşı olamaz. Bunların özgürlük kavramı yok. Kendilerinin karşısındaki herkesi düşman olarak görüyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakanın, derdini anlatan bir çiftçiye de "Ananı da al git" dediğini anımsattı.

Samsun'da çok sayıda fabrikanın kapandığını, sıranın da şeker fabrikasına geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sendikacılara ve kapanan fabrikalarda çalışanlara sitemi olduğunu söyledi. Sendikacıların "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde bir sloganları olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Samsun'a diyorum, susmayın yoksa sıra size de gelir. Biz özgürlükten yanayız, demokrasiden yanayız, insan haklarından yanayız" dedi.

Dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, amaçlarının Türkiye'de hiç bir çocuğun yatağa aç girmemesi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'a da başarılar diledi.

Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu, bazı illerin adını sayarak, meydandakilerle birlikte o illere selam gönderdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, mitingdeki konuşmasına başlamadan önce de partisine katılan Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı Hayati Tekin'e parti rozetini taktı.

Kılıçdaroğlu, miting sonrasında ise Samsun milletvekili adaylarından Necile Çokay'ın seçim bürosunun açılışını yaptı.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title