Haberler

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlık Bölge Toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "Toplum, çatışma istemiyor, siyasal kimliği çok fazla öne çıkmayan, toplumu kucaklayan, bu ülkenin, demokrasinin, cumhuriyetin değerlerini temsil edecek cumhurbaşkanı istiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, toplumun çatışma istemediğini, siyasal kimliği öne çıkmayan, herkesi kucaklayan, ülkenin, demokrasinin ve cumhuriyetin değerlerini temsil edecek cumhurbaşkanı istediğini söyledi.

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Burdur, Isparta ve Antalya İl Örgütleri Toplantısı, Antalya Ramada Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Tezcan, Türkiye için önemli bir gün olduğunu çünkü ülkenin 14 noktasında yerel seçimlerin tekrarlandığını hatırlattı.

Tezcan, parti devleti uygulamasının yerleştiği, iktidarın sandıklara ve seçimlere her türlü hukuk dışı yöntemle karıştığı, sandıkta kazanılan seçimleri masada iptal ederek muhalefetin elinden almaya çalıştığı süreçte seçimlerin yapıldığını savundu.

Antalya'ya gelirken Ağrı seçimiyle ilgili çok ilginç haber aldığını kaydeden Tezcan, şöyle konuştu:

"Ağrı İl Seçim Kurulu Başkanlığı, 26 Mayıs'ta genelge yayımlamış, jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğüne göndermiş. Jandarma ve polis denetiminde Ağrı'da seçimlerin nasıl yapılacağını yazmış, talimat vermiş. Müşahitlerin oy kullanılan sınıflara sokulamayacağını, salonlarda polis ve jandarmanın arama yapabileceğini, salonları boşaltacağını, sandık kurul başkanları göreve çağırmasa bile ilçe seçim kuruluna haber vererek seçime müdahale emri veren talimat göndermiş. Bu, dehşet verici bir tablodur. İl seçim kurullarının böyle bir yetkisi yoktur. Sopalı seçimin provasını yapmıştır. Allah'tan Yüksek Seçim Kurulu bir saat önce karar verdi ve bu kararı kaldırdı."

Türkiye'nin artık hukuku ve demokrasiyi yok sayan, totaliter faşist  rejimin baskısı altında olduğunu öne süren Tezcan, bunu kabul etmeyeceklerini ve AK Parti iktidarını sandıkta yeneceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Türk halkının, siyasetçilerin toplumu bölen, kamplara ayrıştıran söylemlerinden rahatsız olduğunu ve çatışma kültüründen kurtulmak istediğini ifade eden Tezcan, böyle bir tabloda cumhurbaşkanlığı seçimine gidildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi gibi düşünmeyenleri ayırdığını, nefret söylemleri geliştirdiğini iddia eden Tezcan, "Soma'da cenaze evinde gidip cenaze sahiplerini tokatlayan, tekmeleyen iktidar kültürü var. Milletine, halkına 'ulan' diye hitap eden, parmak sallayan, tehdit eden, bütün nezaket sınırlarını zorlayan başbakan var" dedi.

Ülkenin böyle bir çatışma ortamında cumhurbaşkanlığı seçimlerine gittiğini kaydeden Tezcan, şunları belirtti:

"Demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum örgütlerine gidiyoruz. Toplumun bütün aklı başında ve sağduyulu kesimi şunu söylüyor; 'Herkesi kucaklayan bir başbakan istiyoruz. Çatışma, kavga eden cumhurbaşkanı istemiyoruz. Hukuka saygılı, devlet güçlerini dengeli çalıştıracak, yetkilerine razı olacak, başka devlet kurumlarının yetkilerine tecavüz etmeyecek cumhurbaşkanı istiyoruz' diyor. Toplum, çatışma istemiyor, siyasal kimliği çok fazla öne çıkmayan, toplumu kucaklayan, bu ülkenin, demokrasinin, cumhuriyetin değerlerini temsil edecek cumhurbaşkanı istiyor. Toplum, 'milleti uluslararası alanda utandırmayacak, başımızı yere eğdirmeyecek cumhurbaşkanı istiyoruz' diyor. Böyle bir tabloda cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyoruz."

CHP teşkilatının da basının da en fazla merak ettiği konulardan birinin CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olduğuna dikkati çeken Tezcan, bunun önem taşıdığını fakat CHP örgütünün cumhurbaşkanlığı adayı belirlemekten daha önemli görevleri de bulunduğunu ifade etti.

Tezcan, Türkiye'yi 20 bölgeye ayırdıklarını, seçimlere kadar yapacakları bölge toplantılarında, seçim örgütlenmesini, sandıklara, Türkiye'nin geleceğine nasıl sahip çıkabileceklerini konuşacaklarını aktardı.

Kök'ten CHP küskünlerine davet

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök de 30 Mart yerel seçimlerinde parti olarak Türkiye genelinde ve Antalya'da istedikler sonuçları alamadıklarını söyledi.

Hata yapılabileceğini, hatalardan gerekli dersleri çıkartarak yola devam edeceklerini dile getiren Kök, "Bu cumhurbaşkanlığı seçimlerine cumhuriyet ve kazanımlara sahip çıkmak adına herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dışarıda çalışan arkadaşlarımı partiye davet ediyorum. Gelin, seçim komitesinde beraber çalışalım, iki ay sonra örgüt seçimlerine genel merkez yapmıyorsa ben yapacağıma söz veriyorum" ifadesini kullandı.

Tezcan ve Kök'ün açılış konuşmalarının ardından toplantı, basına kapalı devam etti. - Antalya

Kaynak: AA / Politika

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Bülent Tezcan Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title