Haberler

CHP Milletvekili Tekinsayın Başbakan Türkiye'yi İsmet İnönü'den Devralmış Gibi Konuşuyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yozgat İl Teşkilatını ziyaret etti.

Chp İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yozgat İl Teşkilatını ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Tekin, 'Sayın Başbakan, sanki Türkiye'yi 2002'de İsmet İnönü'den devralmış gibi konuşuyorö dedi.

Yozgat'ın Sorgun İlçesine bağlı Bahadın Beldesi'nde 16'ncısı düzenlenen kültür şenliğine katılmak üzere Yozgat'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak Ak Parti iktidarını eleştirdi. Tekin, 'Geriye dönüp baktığımızda 50 yıldır sağ iktidarlar Türkiye'yi yönetiyor. Zaman zaman sayın Başbakan Cumhuriyetin değerleriyle uğraşmak için İsmet İnönü ile Mustafa Kemal Atatürk ile meşgul olsa da öyle algı yaratıyor ki, sanki 2002 yılında sayın başbakan İsmet İnönü'den Türkiye'yi devralmış gibi konuşuyorö dedi.

DÜNYADA İŞ KAZALARINDA BİR NUMARAYIZ

Türkiye'nin iş kazaları bakımından dünyada birinci olduğunu ifade eden Tekin, 'AK Parti iktidarı döneminde 2002-2010 yılı arasında 10 bin 500 insan iş kazalarında hayatını kaybetmiştir. Son günlerde Samsun'da 13 yurttaşımız hayatını kaybetti. Daha önce Zonguldak, Bartın, Rize, Gresun ve Ayamama deresi bütün bunlara baktığımızda 138 insan derelerde boğularak hayatını kaybetmiştir. Bunların hiçbirisi felaket falan değildir. Tamamen devlet eliyle yapılmış bir felakettir. Kentsel dönüşümün tartışıldığı bir ortamda Samsundaki 13 yurttaşımız neden hayatını kaybetmiştir, nedir bu kentsel dönüşüm buraya bir bakalım zahmetinde bulunmayanlar yarın büyük bir pişmanlık duyacaklardır. Yani en azından önümüzdeki süreçte yeni bir Samsun'un yaşanmaması için kentsel dönüşüm yasasının yeniden ele alınması lazım. Aksi takdirde TOKİ dersiniz şu dersiniz bu dersiniz yüzlerce yurttaşımız hayatını kaybeder. Bu dereler tarih boyu derelerdir. Ne gariptir ki AK Parti döneminde patlama başladı. İncelenmez mi neden niçin niye hangi gerekçeyle. Çünkü bütün dere yataklarıyla oynadılarödiye konuştu.

Toplumun işsizlik, yoksulluk, iş kazaları, ekmek sorunu, AŞ sorunu olduğunu hatırlatan Tekin, 'Akşam televizyonu açtığınızda televizyonların karşısında toplumun algısını değiştirebilecek günlerce Suriye tartışması var. 3 yıldır televizyon karşısında tartışmaların önemli bir kısmına baktığınızda, ne Yozgatlının, ne Çorumlunun, ne Hakkarilinin ne Vanlının sonlarının tartışıldığı bir ekranı görme imkanınız yok. Tamamen lüzumsuz tartışmalar, elbette bu tartışmalar da olabilir ama 70 milyonu ilgilendiren tartışmalar ötesinde farklı tartışmalarla karşı karşıya olduğunuzu bilmenizi istiyorumö dedi.

ORTA ANADOLU'DA DÖNERLERİN TAMAMI TAVUK

Orta Anadolu illerinin ekonomik açıdan kötüye gittiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Orta Anodul illerine baktığınızda bugün sizde çarşıyı gezdiğinizde göreceksiniz ki dönerlerin tamamı tavuk. Yani havancılıkla geçinen bir şehirde et değil tavuk satılıyorsa ekonominin hangi boyutta olduğunun en temel göstergelerinden bir tanesidir. Bütün Orta Anadolu şehirleri böyle. Kısacası yüksek perdeden konuşan iktidar yetkilileri zamanlamasını bitirmiştir. Türkiye ekonomide de dış politikada ciddi sıkıntılar var iç politikada da çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya, çürümüş bir vaziyette. Bu çürümüş iktidarın karşısında Salı ve Çarşamba günü CHP'nin olağan kurultayı olacak. Bu kurultayda Türkiye'nin bütün beklentilerine cevap verebilecek, gerçekten bu beklentilerin üstesinden gelebilecek bir kadroya ihtiyaç var. Bu kadroyu da umut ediyorum ki buradaki Yozgat'taki arkadaşlarım il başkanlarım bütün partililer Türkiye'nin kaderine el koyacaktır. Türkiye'de CHP sadece CHPlileri ilgilendirmiyor CHP oy vermeyenler de CHP'den sorumluluk bekliyor Çünkü CHP aynı zamanda Türkiye'nin sigortasıdır. Türkiye'nin sigortasına yakışır bir şekilde bir kongreyle önümüzdeki süreçte bu sorunların üstesinden geleceği inancı içerisindeyimödiye konuştu.

Duble yollar konusunda da Ak Parti hükümetini eleştiren Tekin, 'Duble yollarla öğünen iktidar herhalde bir gün Yozgat'a da duble yol yapar diye düşünüyorum. Bir yıl öncede gelmiştim duble yol bekliyoruz, seneye herhalde yollar biter diye düşünüyorum.ö Bir partilinin yapılıyor ama bozuluyor demesi üzerine, 'Yandaş müteahhide verirseniz bozulurö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title