Haberler

CHP Mersin İl Binasının İşgal Edilmesi

Birleşik Metal-iş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül, 'İşveren Tüm İşçileri Tekrar İşe Alana Kadar Eylemimiz Devam Edecek' Dedi.

Mersin'de işten çıkarıldıklarını öne süren bir grup işçinin CHP il binasını işgali devam ederken Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül, 'İşveren tüm işçileri tekrar işe alana kadar eylemimiz devam edecek' dedi.

Yaklaşık bir ay önce çivi üretilen firmadan sendikalı olmak istedikleri için işten çıkarıldıklarını öne süren işçilerle beraber yaklaşık 50 kişiden oluşan grubun Bahçe Mahallesi'ndeki 3 katlı CHP il binasını işgali devam ediyor. Olay yerinde işçilerle görüşen Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül, parti binasında işçilerle görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, işverenin yasalara uygun hareket ettiğini kendilerine bildirildiğini söyledi.

İşçilerin mağdur edildiğini ifade eden Gülengül, 'İşçilerimizin çalıştıkları fabrikadaki tezgahlar organize sanayi bölgesindeki yine aynı kişiye ait başka bir yere taşınmıştır. Buradaki tezgahlar ise tekrar işçilerimizin çalıştığı fabrikaya taşınmıştır yani yer değiştirme olmuştur. Yani yer değiştirilerek sendikal örgütlülüğün önüne set çekilmiştir' diye konuştu.

27 Ekimden itibaren fabrika önünde direniş gösterdiklerini kaydeden Gülengül, şunları söyledi:

'Arkadaşlarımız bugün sabahtan itibaren CHP binasında oturma eylemi başlatmıştır. Ayrıca partinin il başkanı Yılmaz Şanlı da fabrikanın mali işlerine bakmaktadır. Patron ise CHP'de belediye meclisi üyesidir. Bu vesileyle CHP il binasındayız. Söylediğimiz tek şey var, sendikadan istifa şartı öne sürülmeden bu işçileri taşındığın iş yerinde işe başlat, eylem de son bulsun. Talebimiz budur. İşveren şu an ancak 30 kişiye iş başı yaptıracağını söylüyor, biz de bunu kabul etmiyoruz ve çıkardığı tüm işçileri tekrar işine başlatmasını talep ediyoruz.'

Parti binasında kaç kişinin bulunduğunu tam olarak bilmediğini ancak işten çıkarılan işçi sayısının 83 olduğunu belirten Gülengül, şöyle konuştu:

'İşçilerimizle görüştüğümüzde tüm arkadaşları iş başı yaptırıldığında eyleme son vereceklerini söylüyorlar. Bazı CHP yöneticileri ile birlikte bu zamana kadar çok sayıda sendikal mücadele yürüttük. Ta ki 27 Ekime kadar. Buradaki işçilerimizin sorunlarının çözümü noktasında bazı parti yöneticileriyle de görüşmek istedim ama bana dönen olmadı. İl başkanını iki kez aradım, bugüne kadar bana bir kez olsun dönmedi. Kendilerine hep 'gelin sorunu çözelim' dedik. Bugüne kadar dönmediler ama bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı İsa Gök beni cepten aradı ve bana eylemin partiye yapıldığını söyledi. Bu olayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.'

Eylemi sendikanın destekleyip desteklemediği yönündeki soruya ise Gülengül, şöyle yanıt verdi:

'Eylemimiz devam edecek. İşçilerimizin de eylemi bırakacağını sanmıyorum. Kimseye 'burayı terk edin' demem ama bana sorarlarsa işveren tüm işçileri işlerini iade edene kadar eylemlerine devam etmelerini söylerim. Bu eylem sendika olarak bizim desteklediğimiz bir eylemdir, ilk kez yaptığımız eylem değildir. Bundan sonra da buradaki eylem zor kullanılarak sonlandırılırsa eylem başka bir yere taşınacak. Tek çare işçilerin tekrar işe başlatılmasıdır.'

(KRM-ST-DAB-HAN) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title