Haberler

CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba'nın Arguvan Ziyareti

CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Arguvan İlçesini ve Köylerini Ziyaret Etti

CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Arguvan ilçesini ve köylerini ziyaret etti.

Ağbaba, referandum çalışmaları kapsamında gittiği Arguvan'da, 12 Eylül referandumunda halka 'hayır' oyu vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Referandumda neden 'hayır' dediklerini vatandaşlarla paylaşan Ağbaba, şunları kaydetti:

'12 Eylül'de 2 şeye oy kullanacağız. AKP, 8 yılda ne yapmıştır? Arguvan'ın hangi sorununa çözüm bulmuştur, Karahöyük'ün hangi sorununa çözüm bulmuştur, Malatya'da geçmiş 8 yılda neler yapmıştır? AKP, Malatya'da tüm fabrikaları kapatmıştır. Tekel'i, Sümerbank'ı kapatmış, Şeker fabrikasını çalışamaz duruma getirmiş, çiftçiyi yok etmiştir. 2002 yılında tüp ne kadardı, bugün ne kadar? Bugün tüp 3 kat pahallanmıştır. Burada en çok ekimi yapılan buğday, arpadır. Arpanın da durumu farklı değil. Mazotla arpanın fiyatını karşılaştırdığınızda arpanın ne kadar ucuzladığını görmüşsünüzdür. Şimdi bu gerçeklere ve bu değerlendirmelere göre oy kullanacağınızı düşünüyorum.'

İkinci konunun ise AK Parti'nin getirmiş olduğu anaysa değişikliğiyle ilgili olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, şunları söyledi:

'Bu anayasa değişikliği, sıradan üç beş maddenin değiştirildiği bir anaysa değişikliği değildir. Bir paket olarak sunuldu, aynı paketi bir seferde oylamaya çalışıyorlar. Birbiriyle bağı olmayan maddelerin oylanması en hafif deyişle ahlaki bir davranış değildir. Niye ahlaki davranış değildir? Avrupa Birliği kriterlerinde, çağdaş demokrasilerde bizim de altına imza attığımız Venedik kriterlerinde der ki, birbiriyle bağı olmayan maddeleri referandumda oyladığınızda ortaya çok sağlıklı sonuçlar çıkmaz. Bu referandumda da çok sağlıklı sonuçlar ortaya çıkmayacak.'

(YSM-AY-ÜNS) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title