Haberler

Şehit Yüzbaşı'nın Evine Bir Kez Daha Ateş Düştü

Güncelleme:

Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın şehit olmadan önce askerler için kendi parasıyla aldığı envanter, acılı ailesine kargoyla ulaştırıldı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta bir açıklama yapan Özel, Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın şehit olmadan önce askerler için kendi parasıyla aldığı envanterin, şehidin ailesine kargoyla uşatığını duyurdu.

"HERKESİN MERAK ETTİĞİ BİR ŞEYİ SÖYLEDİM"

Özgür Özel çıkışta kardeşinin tabutu başında acı içinde feryat eden Yarbay Mehmet Alkan'ın bu ziyarette kendilerine " Türkiye'de bu şekilde nasıl gündeme geldiğimi, nasıl gerçekleştiğini ben de anlayamadım. Aslında ben çok anormal bir şey söylemedim. Herkesin merak ettiği bir şeyi söyledim" dediğini aktardı. Özel kendilerinin de yarbaya "Hepimizin yüreğindeki, aklındaki, dimağındaki soruyu dile getirdiğini" söylediklerini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut'tan oluşan heyet, 1 Ağustos'tan bu yana 6 şehit veren Osmaniye'ye geldi.


"DUDAK OKUYARAK GÖZALTI KABUL EDİLEMEZ"

Heyet ilk olarak, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla tutuklanan Nail Toplu ile Emir Melih Avşar'ı kaldıkları Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Avşar ve Toplu ile ilgili heyet adına çıkışta açıklamayı Veli Ağbaba ile Özgür Özel yaptı. Osmaniye'nin Türkiye'de en fazla şehit veren il olduğunu ve acıları paylaşma adına kentte bulunduklarını belirten Ağbaba, "Maalesef acılar yaşanıyor. Devlet hükümet hiçbir önlem almıyor, maalesef şehit cenazelerine katılan vatandaşların dudaklarını okuyor. Türkiye'de çok diktatörler geldi geçti, Kenan Evren geldi geçti. Türkiye toplumu diktatörlere boyun eğmeyecektir. Türkiye bir hukukun adaletin ve demokrasinin işlediği bir devlet olması gerekiyor" diye konuştu.

Özgür Özel ise, şunları söyledi:

"Şehit cenazesinde dudak okuma yöntemiyle vatandaşların gözaltına alınması kabul edilebilir bir uygulama değil. Kimi iş yerini kapatarak, kimi başka ilden gelerek cenazeye katıldı. Bu insanlar birbirlerini tanımıyor ama şehit ailesinin yanında bulunmak için cenazeye katıldılar. Görüşmelerde vatandaşların bir daha şehit olmamasını ancak olduğu taktirde cezaevinden çıkar çıkmaz törenlere katılacaklarını söylediler."

"YARBAYIMIZ, HERKESİN AKLINDAKİ SORUYU SORDU"

Heyet daha sonra Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 20 dakika süren ziyarette CHP'liler aileye üzgün olduklarını belirtip Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş sağlığı mesajını iletti. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Özgür Özel, şehidin tüm kardeşlerinin evde olduğunu ve onlarla sohbet ettiklerini belirterek şöyle konuştu:



"Çok üzgünler, çok yaralılar. Bizim kendilerine ifademiz, bütün Türkiye'nin bütün insanlarının yüreğinin onlarla birlikte çarptığını söyledik. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bu insanların tamamının aklındaki bir soruyu yarbayımız hepimiz adına ve büyük bir içtenlikle o yaralı yüreğiyle söyledi. O yüzden de kamuoyunda bu kadar karşılık buldu. Herkesin merak ettiği bir soruyu sordu. Biz, hepimizin onun arkasında olduğumuzu, onunla dayanışma içerisinde olduğumuzu, bu meseleyi, siyaset üstü bir şekilde ele aldığımızı ve Sayın Genel Başkanımızın da selam ve saygılarını ilettik. O artık sadece Ali yüzbaşının değil, Türkiye'deki bütün şehitlerin ağabeyidir. Bütün Türkiye'de bu ailenin bir parçasıdır. Biz, ailemizden birisi olarak görüyoruz ve hepimiz o ailenin bir parçası olarak hissediyoruz."

ŞEHİDİN PARASIYLA ASKERLERİNE ALDIĞI MALZEME EVİNE GELDİ

Ziyarette çok duygulu anların da yaşandığını kaydeden Özel, şöyle devam etti:

"Özellikle bugün eve ulaşan bir kargodan bahsettiler. Kardeşleri, askerlerinin miğferinin içinde yıpranan ve ordu tarafından değiştirme süresinden önce yıprandığı için askerleri hem rahatsız eden, hayatlarını tehlikede tutan bir ekipmanın, miğferin içine konulacak olan file tarzı bir koruyucuyu kendi parasıyla satın alıp kargo ile talep etmiş askerlerine ulaştırabilsin diye. Ordan bu kargo gelip de aile görünce, bir kez daha yüreklerine ateş düştü. Kardeşlerinin bu davranışını aslında Türki ordusundaki tüm subayların nasıl fedakar ve ne şekilde davrandıklarının görülmesi açısından da söylüyorlar. 'Türkiye'de bu şekilde nasıl gündeme geldiğimi, nasıl gerçekleştiğini ben de anlayamadım' dedi Sayın Yarbayımız. 'Aslında ben çok anormal bir şey söylemedim. Herkesin merak ettiği bir şeyi söyledim' dedi. Biz de kendisine hepimizin yüreğindeki, aklındaki, dimağındaki soruyu dile getirdiğini, bu yüzden söyledik."

"YARBAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇMAK, ŞEHİTLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA AÇMAKTIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, basında Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma açıldığına dair haberler olduğunu hatırlatarak bunun son derece yanlış olduğunu söyledi. Buradan Genelkurmay Başkanı ile Jandarma Genel Komutanı'na çağrıda bulunan Ağbaba, şunları söyledi:

"Geçmişte bu orduda komutanlık yapmış, Genelkurmay Başkanlığı yapmış insanlar terör örgüttü yöneticisi lideri olarak suçlanırken, sesi çıkmayan, gıkı çıkmayan, hiçbir şekilde kılını kıpırdatmayan Genelkurmay, eğer böyle bir durumda yarbaya soruşturma açmışsa, bu son derece yanlıştır. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Bu hem yarbaya saygısızlık hem Türk halkına saygısızlıktır hem de şehitlere saygısızlıktır. Hem de şehit yüzbaşıya saygısızlıktır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Böyle bir şey olmamasını temenni ediyoruz. Eğer böyle bir şey varsa, bu konuyla ilgili CHP olarak gerekli girişimlerde bulunacağız. Yarbayla ilgili soruşturma açmak, şehitlerle ilgili soruşturma açmaktır, şehitlerin ruhuna hakaret etmektir. Buradan hem Genelkurmay'ın hem de Jandarma Genel Komutanlığı'nın böyle bir şey yapmayacağına inanıyoruz. Böyle bir şey varsa da çok vahim bir durumdur. Tamamen insani bir durumu dile getirirken bir kardeşini kaybetmiş bir komutanın bir acıyı dile getirirken soruşturmaya uğraması, Türkiye'de yaşayan herkes için acı bir durum, hakarettir, bu da kabul edilemez."

CHP'li heyet daha sonra, dün akşam saatlerinde zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce yapılan saldırı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Heyeti Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman kapıda karşıladı.

CUMHURBAŞKANI ÇELENGİ HEDEF OLMUŞ

Öte yandan şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki protestolar sırasında ortaya çıkan görüntülerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği çelengin bir grup tarafından parçalanmak istendiği ve askerlerin zorlukla koruduğu görüldü. Bu protestolar nedeniyle kamera görüntülerinden teşhis edilen Nail Toplu ve Emir Melih Avşar Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanmış, bayrağa hakaret iddiasıyla sevkedilen Mehmet Asker kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Asker, kendisinin hiçbir şekilde bayrak veya çelenk ile ilgisinin olmadığını, Cumhurbaşkanı hakkında da birşey söylemediğini savundu. - Osmaniye


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veli Ağbaba Özgür Özel Ali Alkan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title