Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep'de:

Seval Güler Bildiriyor - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanı, Sanıyorum Zirve Sonrası Parti Liderlerine Bilgi Vermek İstiyor

Seval Güler bildiriyor - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum zirve sonrası parti liderlerine bilgi vermek istiyor. İstanbul'da bir daveti var, saati denk düşürürsek tabi ki katılacağım' dedi.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep gezisi kapsamında konakladığı otelde, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltı sonrasında, otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gaziantep'in sivil toplum örgütleri açısından oldukça zengin bir kent olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, örgüt temsilcilerinin sorunlarını dinlediklerini, CHP'nin çeşitli konulardaki görüş ve projelerini aktardıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, her iki taraf açısından yararlı görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderlerle yapacağı görüşmeye ilişkin soruyu yanıtlarken, 'Sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün bir daveti oldu. Saati denk getirmeye çalışıyoruz. Zirveye zaten biz katılmıyoruz. Zirve ayrı. Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum zirve sonrası parti liderlerine bilgi vermek istiyor. İstanbul'da bir daveti var, saati denk düşürürsek tabi ki katılacağım' yanıtını verdi.

Zirvelerden bir sonuç çıkıp çıkmadığına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, buna ilişkin bir yazılı açıklama yaptığını, şu anda da aynı fikirde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Zirve, sanıyorum kamuoyunda oluşan infialin baskısı sonucu gerçekleşen bir zirve. Zirvelerden sonuç çıkması için sağlıklı bir ön çalışmanın yapılması ve yetkililere sunulması gerekiyor. Tabi böyle bir çalışma var mı, yok mu bunu bilemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken kendisine arz ederiz' diye konuştu.

- 'TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERENLER KİMLERDİR?'-

Terörle mücadelede ABD'yle işbirliği konusunda bir zafiyet olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu konuda açıklama yapacak kişinin ülkeyi yönetenler olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Heron uçaklarının yetersizliği' söylendi, o konuda 'yeteri kadar bilgi alınamadığı' söylendi, 'istihbarat zafiyeti olduğu' ifade edildi. Dolayısıyla ayrıntıları bilemiyoruz. Bu konuda bize verilen herhangi bir bilgi yok. Ama Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken bu düşünceleri kendisine sunacağız' dedi.

Kılıçdaroğlu, BDP'nin Başbakan Erdoğan'la ilgili verdiği gensoru önergesinin 24 Haziran Perşembe günü görüşüleceğinin hatırlatılarak, CHP'nin tavrının sorulması üzerine de konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Bir gazetecinin, terör olaylarına ilişkin Başbakan Erdoğan'ın 'taşeronluk yapanlar var' şeklinde ifadesi olduğunu belirterek, değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

'Sayın Başbakan terör örgütünün, taşeron örgüt olduğunu söylüyor. Aslında bu iddia, çok ciddi bir iddia. İddianın özelliği Sayın Başbakan tarafından dile getirilmiş olması. Sayın Başbakan bu konuda belki kamuoyunu aydınlatabilecek bilgi vermeyebilir ama Sayın Başbakan'ın bunun gereğini yapma gibi bir yükümlülüğü var. Terör örgütüne destek verenler kimlerdir? Eğer bu kamuoyuna bir şekliyle duyurulursa, kamuoyu da bu konuda bilgi sahibi olmuş olur ve bu örgüte karşı daha mesafeli, daha tutarlı bir politika oluşması sağlanabilir ve kamuoyu desteği de sağlanmış olur ama bilgi yeteri kadar Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna verilir mi, o konuda bir şey söyleyemiyorum.'

- 'ERKEN SEÇİM GELİRSE, MEMNUN OLURUZ'-

Kılıçdaroğlu, bir başka soru üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını değerlendirdi. Bahçeli'nin erken seçimle ilgili daha önce de görüşlerini ifade ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Zaman zaman bu tür talepleri olabiliyor. AKP, Türkiye'yi sağlıklı yönetme zeminini kaybetti. Artık ciddi bir yönetim zafiyeti var. Bunu ekonomide, terörde görüyoruz. Yatırımların sağlıklı akmadığını görüyoruz. Gelir dağılımının iyileşmediğini görüyoruz. Bütün bunlara baktığımızda toplumda ciddi bir huzursuzluk var. Kaynaşma yok. Toplumun yeni bir yönetime, yeni bir anlayışa, temiz bir siyasete ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Eğer bir erken seçim gündeme gelirse, CHP olarak biz bundan memnun oluruz' değerlendirmesinde bulundu.

Parti içi çekişmelere ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, CHP'de kimsenin küskün, dargın kalma gibi bir lüksü olmadığını, herkesi CHP çatısı altında, ülkeye hizmet etmeye çağırdıklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, ancak partiye gelenlerin bir makam, mevki beklentisi içinde olmaması gerektiğini vurguladı.

Celal Doğan'ın CHP'ye katılıp katılmayacağına ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, Doğan'ın şu an bir başka partinin üyesi olduğunu, bir başka partili siyasetçiyi kendi partilerine çağırmanın ne ölçüde etkili olacağını bilemediğini kaydetti.

(SET-FER-EHK) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title