Haberler

CHP Genel Başkanı Baykal Bursa'da: 1

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Önümüzdeki Seçim, Türkiye'nin Belki de Tarihi Kırılma Noktasına Doğru Sürüklenip Sürüklenmeyeceğinin Milli İrade Tarafından Karara Bağlanacağı Tarihi Seçim Olacak' Dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Önümüzdeki seçim, Türkiye'nin belki de tarihi kırılma noktasına doğru sürüklenip sürüklenmeyeceğinin milli irade tarafından karara bağlanacağı tarihi seçim olacak' dedi. Baykal, Almira Otel'de düzenlenen partisinin Bursa İl Kongresinde, Türkiye'nin 4. büyük ili olan Bursa'nın ülkenin gelişmesinde önemli rol üstlendiğini söyledi.

Bursa'nın sanayide, ithalatta ikinci kent ve ihracatı ithalattan fazla olan bir yer olduğunu ifade eden Baykal, ilin Türkiye'nin öncü tarımsal faaliyetlerinin geçekleştirildiği, katma değeri başarıyla sürdüren bir bölge olduğunu anlattı.

Bursaspor'un son dönemlerdeki başarısının Bursa'yı gündeme taşıdığını, dikkatleri kentin üzerine çektiğini dile getiren Baykal, şöyle konuştu:

'Yıllardır İstanbul'daki 3 büyükler dışında Anadolu'dan ne zaman bir takımın, Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olmadığını, İstanbul'un arkasında, bir büyük Anadolu kültürünün, insanının, medeniyetinin, iddiasının bulunduğunu ispatlayacağını beklerken Bursaspor, 'ben de varım, iddiamı ortaya koyuyorum' diye bir atılım gerçekleştirdi. Bu gelişmeleri zevkle izliyoruz. Başkanı İbrahim Yazıcı, teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ı, yıldız futbolcularını, Sercan, Ozan ve Volkan'ı, takım kaptanı Ömer'i selamlıyorum, başarılar diliyorum. Hepsini yürekten kutluyorum.'

Taktığı yeşil-beyaz kravatı göstererek, 'Kravatımın rengini beğendiğiniz mi?' diye soran Baykal, büyük alkış aldı.

Bursa İl Kongresinin önemli bir zaman kesitinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Baykal, CHP'yi Bursa'da seçime taşıyacak kadroyu göreve çağırdıklarını bildirdi. Bu bakımdan kongrelerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Baykal, seçim öncesi yönetim kadrosunun belirleneceğini söyledi.

Gelecek seçimin Türkiye için bir büyük yaşamsal seçim olacağını iddia eden Baykal, şöyle devam etti:

'Türkiye'nin tarih seçimi olacaktır. Bundan önce yaşanmış seçimler gibi, kendisini tekrar edecek, tekrar etmesi beklenen, tekrar etmesi doğal karşılanacak seçim değil. Önümüzdeki seçim, Türkiye'nin belki de tarihi kırılma noktasına doğru sürüklenip sürüklenmeyeceğinin milli irade tarafından karara bağlanacağı tarihi seçim olacak. Böylesi tarihi bir bir dönemde kongreyi gerçekleştiriyoruz.'

- AK PARTİ MİLLETVEKİLİ VE İL BAŞKANINI SELAMLADI-

'Toplantımıza büyük zarafetle, Bursa'ya yakışan anlayış ve olgunlukla katılarak onur veren AK Parti Milletvekili Hayrettin Çakmak ve İl Başkanı Nagip Vardar'ı selamlıyorum' diyen Baykal, partisinin Bursa'daki yöneticilerini de selamladıktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye, kritik bir seçime doğru gidiyor. Bursa'nın içinde olduğu konumu il başkanı sundu. Bursa'da ekonominin nasıl ağır biçimde sıkıntıya girdiğini, nasıl daraldığını, esnafın sıkıntılarını anlattı. Borçluluk durumu, en gözde alışveriş merkezlerinde kiralık yerlerin beklediğini, ticaretin daraldığını, borçların ödememez duruma geldiğini açıkladı. Bursa'da yaşanan bu tablo Türkiye'de daha ağır hissediliyor. Geride bıraktığımız yıl ülke ekonomisi yüzde 6'ya yakın daralma, küçülme yaşadı. Büyüme, kalkınma dönemi geçen yıl noktalanmıştır. Küçülme ve daralma temel gerçek olmuştur.

İşsizlik Türkiye'de, dünya çapında rekor kırar noktaya gelmiştir. Geçen yıl yüzde 14'lük işsizlik oranı ortaya çıkmıştır, resmi tariflerle... Öyle bir tarif ki, işi olmadığı ve çalışmak istediği halde iş bulma kurumuna adını her ay yeniden yazdırıp takip etmeyen işe muhtaç insanları, sanki işsiz değilmiş gibi gösteren tariflerle bu rakamlar ortaya çıkıyor. Gerçek işsizleri dikkate alan bir tarif esas alınırsa yüzde 20'nin üzerinde işsizlik manzarası var. Türkiye'deki her çalışması gereken, çalışmaya ihtiyacı olan 5 kişiden birisinin çalışamaz durumda olduğu açıktır. Gençler arasında bu her dört kişiden birisinin çalışamaz duruma gelmesidir. Tarım, sanayi, hizmet sektöründeki işsizlerin tümü dikkate alınırsa ortaya çıkan rakamlardır. Sadece kentlerde işsize bakarsanız olay bunun da çok üzerine çıkmaktadır.'

'Ekonomide yaşananları, çiftçinin, esnafın, emeklinin, sıkıntıya girdiği, gençlerin iş bulamadığı bu tabloyu değenlendirirken, iktidarın, Türkiye'nin gelmiş geçmiş hükümetlerin hepsinin toplamından daha fazla dışarıdan borç almış olağanüstü yüksek kaynak, para harcamış iktidar olduğunu unutmamak lazım' diyen Baykal, şunları söyledi:

'Atatürk döneminden başlayın, İnönü, Bayar, Menderes, Demirel, Özal, Ecevit, Mesut Yılmaz, Erbakan, Tansu Çiller hükümetlerine kadar bakın. Gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin 80 yılda yapılan borcun iki katından fazlasını sadece 8 yılda bu hükümet yapmıştır. 80 yılda neler yaşandı düşünün. Savaştan çıkmış yoksul, perişan bir ülke. Yolu, demiryolu, limanı, fabrikası yok, iğne yapacak mecali yok, okulu yok. Oradan yola çıkmışız. 2002 yılında ne varsa, ne yapıldıysa... Alüminyum tesisleri, Karabük demir çelik, petrokimya tesisleri, sanayi ve tekstil alt yapısı, fabrikalar, boğaz köprüleri, ne varsa, silahlı kuvvetler, donanma, ordu, hava kuvvetleri hepsi yapılmış. Borç ne ise 8 yılda bunlar o borcu iki katından yukarı taşıdılar. Sen bu kadar para harcamışsın, 80 yılda ülkenin harcamadığı parayı harcamışsın. Sen iki katı para harcadın da Allah aşkına sen ne yaptın? Çık anlat da bir görelim. Bunu yoluyla, TOKİ'siyle izah etmek mümkün mü? Ayrıca dışardan alınan borç bir yana, 80 yılda yapılmış olanları 8 yılda sattılar, onun parasını da harcadılar. Bu kadar bol, bulamaç mali imkan kullandılar. Borç yaptılar. Dünyanın en uygun ekonomik ortamını değerlendirdiler.'

Baykal, 2002 yılı öncesinde Arjantin'in iflas ettiğini, Brezilya'nın borca battığını dile getirerek, dünyanın büyük ekonomik sıkıntı içinde olduğunu bildirdi.

2010'a gelindiğinde iş yerleri yağmalanan Arjantin'in gittiğini ve bugün hesabını, kitabını bilen, yükselen ekonomi haline gelen bir ülke geldiğini vurgulayan Baykal, 'Brezilya dünyanın en iddialı ekonomilerinden biri haline geldi. Bu son 8 yıl dünyada kalkınmak isteyen ülkeler için nimetti. Arjantin ve Brezilya kendini toparladı, atılım yaptı. Yoksullar, fakirler memleketi Hindistan, ABD'yi tehdit eder konuma geldi. Çok ciddi ekonomik sıçrama gerçekleştiriyor' dedi.

'Bugüne kadar yoğun kaynak kullanan Türkiye ne durumda?' diye soran Baykal, 'Çiftçi, esnaf, emekli rahatladı mı, fabrikalar, iş yerleri açıldı mı? Finans alanında şişkinlikler gerçekleşti. İstihdam, üretim gelişmedi. Bunun sıkıntıları çok ciddi yaşanıyor. 8 yıl doğru kullanılamamıştır, değerlendirilememiştir. Doğru değerlendirmek yatırım yapmak, iş yeri açmak, üretimi artırmak demektir, Türk ürünlerini rekabet kabiliyeti daha yüksek hale dönüştürmek demektir' şeklinde konuştu. DEVAM EDECEK

(ZAK-MUR-TNÇ) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title