Haberler

CHP Gaziantep Milletvekili Ekici:

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 1982 Anayasası'nın Mutlaka Değiştirilmesi Gerektiği İnancında Olduğunu Söyledi

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 1982 Anayasası'nın mutlaka değiştirilmesi gerektiği inancında olduğunu söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekici, Türkiye'nin şu andaki en ciddi konularından, en önemli gündeminden birinin Anayasa değişikliği haline getirildiğini savundu.

Türkiye'nin çok ciddi sorunları ve sıkıntıları olduğunu, ülkede bu tür sıkıntılar varken Anayasa ile ilgili, Anayasa'nın değişmesiyle ilgili bir gündem oluşturulduğunu ifade eden Ekici, şöyle konuştu:

'Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şunu söylüyoruz, bu ülke 1982 Anayasası ile idare edilemez, Anayasa mutlaka ama mutlaka değiştirilmeli ama bu şekilde değil. Bu şekilde sadece Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Anayasa Mahkemesi'ni yeniden dizayn eden, Cumhurbaşkanlığı'na imparatorluğun ve kralın üstünde bir yetki veren yapının getirilmesine karşıyız. Bu konuyu arkadaşlar şu anda inceliyorlar.

Yani şu yanlış anlaşılmasın, sürekli kamuoyunda söyleniyor, 'CHP Anayasa değişikliğine karşı' hayır, Cumhuriyet Halk Partisi şunu açıkça ve net bir şekilde söylüyor, Türkiye Cumhuriyeti devleti 21. yüzyılın ortalarında 82 Anayasası ile idare edilemez, Anayasa değiştirilmeli ama köklü bir şekilde, tüm ülkenin 72 milyonun konsensüsünü sağlayabileceği, tüm siyasi grupların konsensüsünü sağlayabileceği bir yapı içinde.'

Ekici, Anayasa değişikliğine ilişkin 26 maddelik bir paket getirildiğini ve bu paketin içinde Anayasa Mahkemesi'nin değiştirilmesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 'kuşatılması' ile geçici 15. maddenin kaldırılması gibi konuların yer aldığını savundu.

Anayasa değişikliği paketini halkın kabul etmeyeceğinin bilindiğini ancak seçimlerde malzeme hazırlanmak istendiğini ileri süren Ekici, 'Cumhuriyet Halk Partisi 1982 Anayasası'nın mutlaka değiştirilmesi gerektiği inancı içerisinde. İktidara geldiğinde yapabileceği ilk iş de budur, başta dokunulmazlığı kaldırmak üzere' dedi.

Ekici, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın açığa alınmasına ilişkin soru üzerine ise 'Aytaç Durak'ın görevden alınması doğru, yapılması gereken, İçişleri Bakanlığı'nın icraata koyması gereken bir konuydu. Ama tek başına bir Aytaç Durak olarak olayı değerlendirirsen Aytaç Durak günah keçisi ilan edildi' dedi.

İstanbul'da, Ankara'da ve Gaziantep'te yolsuzluklar varken sadece 'Aytaç Durak' demenin 'siyasi linç', 'intikam almak' demek olduğunu öne süren Ekici, iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işin bu tür belediye başkanlarına gereken hesabı halk adına sormak olduğunu belirtti.

Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hafif raylı sistem, Harikalar Diyarı Parkı gibi hizmet ve çalışmalarını eleştirdi.

(SEÇ-ZZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title