Haberler

CHP Ankara Milletvekili Hakverdi Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin, kendilerinin de ailelerinin de maalesef psikolojik durumları, sosyal durumları her geçen gün kötüye gidiyor" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin, kendilerinin de ailelerinin de maalesef psikolojik durumları, sosyal durumları her geçen gün kötüye gidiyor" dedi.

Hakverdi, TBMM'de atama bekleyen tarih öğretmenleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 4 Temmuz 2015'te gerçekleştirilen sınava 417 bin 480 atama bekleyen ve ataması yapılmayan öğretmenin girdiğini aktardı.

Hafta sonunda ise 37 bin öğretmenin atamasının yapılacağının açıklandığını dile getiren Hakverdi, Milli Eğitim Bakanlığının ise 115 bin 420 öğretmene ihtiyaç olduğunu duyurduğunu anımsattı.

Söz konusu 37 bin kişi içerisinde hangi branşlardan ne kadar alım yapılacağının ise açıklanmadığını dile getiren Hakverdi, "Artık öğretmenlerimize piyangodan ne çıkarsa razı olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitim sisteminin 13 yıldır deney tahtası gibi görüldüğünü, öğretmenlerin ve öğrencilerin de kobay gibi kullanıldığını" öne süren Hakverdi, "Peki bu elleri öpülesi öğretmenlerimizin yetiştireceği evlatların hali ne olacak? Öğretmenlerimizin hali ne olacak? Bu ülkenin geleceği ne olacak? Biz 13 yıldır karanlık içerisindeyiz, belirsizlik içerisindeyiz" diye konuştu.

Atamasının yapılmasını bekleyen öğretmenlerin aileleriyle birlikte 1,5 milyon kişiyi bulduğuna dikkati çeken Hakverdi, ücretli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmenlerin bin lira ücretle çalıştırıldığını, formasyon için ise öğretmen adaylarından 2'şer bin lira ücret alındığını söyledi.

Son olarak, ataması yapılmadığı için bir süredir vekil öğretmenlik yapan İngilizce Öğretmeni Selma Koşan'ın intihar ettiğini anımsatan Hakverdi, "Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin, kendilerinin de ailelerinin de maalesef psikolojik durumları, sosyal durumları her geçen gün kötüye gidiyor. Bizim artık bu öğretmenlerimize sahip çıkmamız gerek" dedi.

Hakverdi'nin konuşmasının ardından, atama yapılmayı bekleyen tarih öğretmenleri Hatun Ayyıldız ve Cengiz Irmak yaşadıkları sorunları dile getirirken, öğretmenlerin avukatı Ertuğrul Cem Cihan ise buna ilişkin yasal girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Öğretmen adaylarından Zöhre Şahin ise atama bekleyen bir tarih öğretmeninin yazısını okudu. Şahin'in açıklamasının sonunda basın toplantısına katılan atama bekleyen tarih öğretmenleri diplomalarını yırtarak yere attı.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title