Haberler

Çevreci Avukat Özay, Ofer'e Karşı

Kuşadası'nda, Ofer- Kutman Ortaklığına Ait Kuşadası Yatırımları A.ş.'nin Özelleştirme İdaresi'nden Aldığı Fransız Tatil Köyü Arazisinde İmar Yoğunluğunu Artırması Talebinin Kabul Edildiği Belediye Meclisi Kararına Karşı Açılan Davaya, Tema'dan Sonra Çevreci Avukat Senih Özay da Müdahil Olmak İçin Başvurdu.

Kuşadası'nda, Ofer- Kutman ortaklığına ait Kuşadası Yatırımları A.Ş.'nin Özelleştirme İdaresi'nden aldığı Fransız Tatil Köyü arazisinde imar yoğunluğunu artırması talebinin kabul edildiği Belediye Meclisi kararına karşı açılan davaya, TEMA'dan sonra çevreci avukat Senih Özay da müdahil olmak için başvurdu.

Kuşadası'nın yeşil kalan tek bölgesi olan 325 dönüm üzerine kurulu tatil köyünün yüzde 20 olan imar yoğunluğu, AKP ve DYP'den ayrılan bağımsız meclis üyelerinin oylarıyla yüzde 53'e, 2 kat olan yapı izni de 12 kata çıkarıldı. CHP'li meclis üyeleri İlhan Aygüneş, Ahmet Ekmekçi, Murat Yakar ve Gürol Turhan ile bağımsız üyeler Ahmet Altunsoy ve Nilgün Öğünçlü, bir süre önce Aydın 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurarak kararın iptalini istedi.

Söz konusu alanda doğanın tahrip edileceğini, çevrenin büyük yara alacağını savunan TEMA Vakfı geçtiğimiz günlerde davaya müdahil oldu. Verilen imar izinlerinin yasalara ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirten TEMA'dan sonra Bergama köylülerinin çevreci avukatı Senih Özay da davacı meclis üyelerinin yanında yerini aldı, müdahil olmak için mahkemeye dilekçe verdi.

Avukat Senih Özay, mahkemeye gönderdiği dilekçede ''Meclis üyeleri Ahmet Altunsoy, Nilgün Öğünçlü, İlhan Aygüneş, Ahmet Ekmekçi, Murat Yakar ve Gürol Turhan'ın açtığı, TEMA Vakfı'nın sonradan müdahil olduğu Kuşadası'ndaki imar haklarının, imar planına, mevzuatına, kamu yararına aykırı ve maliklerine fayda sağlayacak şekilde artırılmasına ilişkin yürütmenin durdurulması ve iptali için açılan davaya müdahil olmak istiyoruz'' denildi.

Özay'ın müdahillik dilekçesinde, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan arazinin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca Kuşadası imar planlarında öngörülen imar hakkı ve statüsü tanımlanarak 'turistik tatil köyü' imarıyla ilan edildiğine ve ihaleye çıkarıldığına dikkat çekildi.

Dilekçede ''Özelleştirme sonrası olayda bahsi geçen imar hakları İsrailli işadamı Ofer ve Global Yatırım'ın sahibi Mehmet Kutman'ın ortak olduğu Kuşadası Yatarımları A.Ş.'nin satın aldığı tatil köyü arazisinin yüzde 20 olan imarı belediye meclisinde yüzde 53, iki olan kat sayısı da 12'ye çıkarılarak kamunun zararına yol açmıştır. Bu değişiklik imar kanununa ve ilgili mevzuata da tamamen aykırıdır. Ayrıca Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Paris Sözleşmesi, Avrupa Peyzaj, Avrupa Mimari Mirasının Korunması, Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması gibi uluslararası sözleşmelere de aykırıdır. Bu anlamda Belediye Meclisi kararıyla gerçekleştirilen imar plan değişiklikleri, imar plan notları, kamu zararına, özel yararlara yönelik hukuka aykırı işlemlerdir'' görüşlerine yer verildi.

Latif SANSÜR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title