Haberler

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Akşehir'de

"Orada ağaç kesilecekse o ağaçların beş katı ağaç dikmek bizim boynumuzun borcudur.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı "Kanal İstanbul" projesiyle ilgili,

"Orada ağaç kesilecekse o ağaçların beş katı ağaç dikmek bizim boynumuzun borcudur. Hiç kimse bundan endişe etmesin" dedi.

Konya'nın Akşehir ilçesine gelen Eroğlu, Kaymakam Ahmet Katırcı'yı makamında ziyaret etti.

Eroğlu, yaptığı konuşmada, Konya Ovası'nda su sıkıntısı olduğunu, buna karşın tahıl ambarı olması nedeniyle suyun oldukça fazla kullanıldığına işaret etti. Konya Ovası'nın su ihtiyacının giderilmesi için Cumhuriyet tarihinde ilk defa ciddi bir çalışma başlattıklarını ifade eden Eroğlu, "İki türlü çalışma başlattık. Birincisi, Akdeniz'e boşa akan suları Konya Ovası'na aktaracak bir çalışmamız var. İkincisi ise vahşi sulamayı modern damlama sulama sistemine çevirmek için bir çalışma başlattık. Tüm bu çalışmalarımız hızla ilerliyor" diye konuştu.

Eroğlu, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın "çılgın projesi" ile ilgili görüşlerini sorması üzerine, şunları söyledi:

"Çılgın proje muhteşem bir proje. İstanbul, ikinci bir boğaz kazanıyor. Bundan güzel bir şey olamaz. Bu Başbakanımızın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden hayal ettiği bir projeydi. İstanbul artık dünyanın başkenti. Dünyanın incisi. Muhteşem bir şehir. Başbakanımız da bu çılgın projeyle İstanbul'a dünya çapında bir vizyon kazandırdı. Onun için şükran borçluyuz. "

Başbakan'ın, "büyük düşünen, büyük hedefleri olan bir lider" olduğunu dile getiren Eroğlu, Başbakan'ın 2023 yılını büyük hedef olarak belirlediğini bildirdi.

2023 için 500 milyar dolarlık ihracat hedeflendiğini yineleyen Eroğlu,

"İstanbul'un dünyanın başkenti olması, dünyanın merkezi olması, finans, kongre, turizm, sağlık merkezi olması için AR-GE çalışmaları yürütüldü. Dolayısıyla bu büyük projeyle birkaç fayda sağlanacak. İstanbul gelişiyor, düzenli bir yerleşime kavuşacak. Deprem riski altında olan bölgelerin daha güvenli alanlara taşınması imkanı olacak. Deniz ulaşımından daha çok istifade edilecek. Bu bakımdan çok faydalı büyük bir proje. Bunu yapacak gücümüz hükümet olarak var" dedi.

Gazetecilerin, bu projenin İstanbul'un yeşil dokusuna zarar verip vermeyeceğine dair sorusu üzerine de Eroğlu, şöyle konuştu:

"Hepsi düşünüldü. Yeşile en çok önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Daha önce yeşilden hiç kimse bahsetmezdi. Başbakanımız 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman her yer çorak gibiydi. Netice olarak Başbakanımız ilk defa o zaman ağaçlandırma çalışmalarına başladı ve İstanbul'un her tarafı, yol kenarları, açık alanları ağaçlandırıldı. İstanbul'da en çok ağaçlandırma Sayın Başbakanımızın başkanlığı döneminde başladı ve devam ediyor. Şu anda dünyada, Çin'den, Hindistan'dan sonra ilk üçe giren bir ağaçlandırma yapıyoruz. Orada (Kanal İstanbul) ağaç kesilecekse o ağaçların beş katı ağaç dikmek bizim boynumuzun borcudur. Hiç kimse bundan endişe etmesin. İstanbul'da bozuk orman alanlarını ihya ediyoruz, koruyoruz, yeni yeşil alanlar oluşturuyoruz. Yol kenarlarını, park bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Artık İstanbul şu anda Paris'ten de güzeldir, Londra'dan da, New York'dan da çok daha güzeldir. "

Eroğlu, daha sonra yaya olarak Akşehir Belediye Başkanlığına geçerken yolda karşılaştığı esnaf ve vatandaşı selamladı. Bisiklet almak isteyen bir vatandaşın esnafla pazarlık yaptığını gören Eroğlu, araya girerek esnaftan fiyatı biraz düşürmesini istedi. Esnaf ise "50 lirasını siz verirseniz anlaşalım" dedi. Bakan Eroğlu, esnaftan fiyatı daha da düşürmesinde ısrar etti. Yapılan pazarlığın sonucunda esnaf vatandaşla anlaştı.

Başka bir esnaf ziyaretinde ise bir vatandaş Eroğlu'na, "Bu emeklilerin hali ne olacak" diye tepki gösterdi. Eroğlu da emeklilere en büyük zammın hükümetleri döneminde yapıldığını, AK Parti hükümetinin emekliyi her zaman koruyup gerekli desteği verdiğini söyledi.

Bakan Eroğlu, yolda karşılaştığı bir vatandaştan da sigarayı bırakma sözü aldı.

Daha sonra Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'u makamında ziyaret eden Eroğlu, çalışmaları hakkında Oğul'dan bilgi aldı.

Bir gazetecinin, "Akşehir Gölü'ne ne zaman yoğurt çalınabilecek" sorusu üzerine de Bakan Eroğlu, Akşehir Gölü'nün temizlenmesi için yapılan çalışmalar tamamlandığında 11. 11. 2011 tarihinde saat 11. 11'den sonra yoğurt çalınabilineceğini söyledi.

Eroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Kahraman'ı da makamında ziyaret etti.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942 Zaha şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Zaha podyum müziği hangisi? #9917 #127926
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title