Haberler

Cep Telefonu Hayat Kurtardı

60 Metrelik Uçurumdan Cep Telefonu Sayesinde Kurtuldular

Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde eğlenceden dönen otomobil 60 metrelik uçuruma uçtu, 3 yaralı güçlükle kurtarıldı

ANKARA'nın Beypazarı İlçesi'nde bir eğlenceden dönen ve içinde 3 kişinin bulunduğu otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 60 metrelik uçuruma uçtu. Yaralı şoför, cep telefonu ile yakınlarına kazada yaralandıklarını ve kurtarılması için haber verdi. Olay yerine giden vatandaşlarla birlikte Beypazarı belediyesi'ne ait itfaiye kurtarma ekibi, yaralılara ilk müdahale yapıldıktan sonra sedye ile uçurumdan çıkarılıp, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Beypazarı İnözü Vadisi 6. kilometrede Maden Suyu fabrikrası yakınlarında virajı olmayan düz yolda dün akşam saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Kıbrıscık Karagöl istikametinden gelen ve bir eğlenceden dönen Mustafa Güngör'ün kullandığı 06 HA 844 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağında bulunan 60 metrelik uçuruma uçtu. Otomobilde bulunan Niyazi Özyol (62) ağır, Mustafa Güngör (42) ile Ünal Kaplan (55) hafif yaralandı. Kaza, Bolu'daki bir ihaleden dönen önde giden otomobilde bulunanların, kendilerini takip eden aracın ışıklarının görememeleri ve cep telefonları ile arkadaşlarını aramaları sonucu kaza yaptıklarını öğrenmeleriyle birlikte geri dönünce ortaya çıktı.

Kazada hafif yaralı Ünal Kaplan ile Mustafa Güngör uçan otomobilden kendi imkanları ile çıkarken, ağır yaralı Niyazi Özyol ise hurdaya dönen araçta sıkışıp kaldı. Özyol'u zifiri karanlıkta araçtan kurtarma çalışmalarına vatandaşlar ile Beypazarı Belediyesi Kurtarma ekipleri katıldı. Daha sonra uçuruma inen 112 Acil Servis görevlileri, ağır yaralı Niyazi Özyol'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra vatandaşların da yardımı ile sedye üzerinde uçurumdan yukarıya çıkardılar. Özyol, yol üzerinde yeniden bir müdahale yapılarak ambulansa konuldu. Hafif yaralı olan Ünal Kaplan ve Mustafa Güngör ise başka ambulansla Beypazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bolu'daki ihaleden dönerken kazayı anlatan Beypazarı işadamlarından Hasan Yıldırım, "Bolu Kıbrıscık Karagöl tesislerine uğradım. Orada bu arkadaşlarla karşılaştım. Birlikte Beypazarı'na dönüyorduk. Arkamızda gelen otomobilin ışığını görmeyince meraklandık geri döndük. Aradığımızda, arkadaşları bulamadık. Daha sonra yol kenarında bulunan tel örgülerin ezildiğini fark ettik. Bu sırada cep telefonundan 'biz aşağıdayız, uçtuk, bizi buradan kurtarın' diye aradılar. Tel örgülerin yanına gittiğimizde, 60 metre aşağıda dere içinde aracın ışıklarını gördük. Hemen 112'ye haber verdik. Jandarmayı ve polisi aradık. Aracı kullanan Mustafa Güngör cep telefonu ile çevresini aramış. İlk kurtarmaya gelen, vatandaşlar oldu. Sonra ambulans geldi. Yol düzdü, viraj yoktu. Nasıl uçtuklarını bilmiyoruz. Kıbrıscık tarafına araçlar gidiyordu. Büyük ihtimalle önden gelen araçların farı gözlerini aldı, direksiyon hakimiyetini kaybedince uçuruma uçtular, ben böyle tahmin ediyorum" dedi.

Kemal ÇELEN / BEYPAZARI(Ankara), DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title