Haberler

Caz'ın Divası Annesiyle Albüm Yapacak

'PORTAKALLAR müzik açtı' sloganıyla gerçekleşen 9'ncu Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin'e gelen dünyaca ünlü Bulgar asıllı Türk caz sanatçısı Yıldız İbrahimova, 3 yıl önce yaşamını yitiren eşi, TBMM eski Başkan vekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer'in vasiyetini gerçekleştirecek.

'PORTAKALLAR müzik açtı' sloganıyla gerçekleşen 9'ncu Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin'e gelen dünyaca ünlü Bulgar asıllı Türk caz sanatçısı Yıldız İbrahimova, 3 yıl önce yaşamını yitiren eşi, TBMM eski Başkan vekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer'in vasiyetini gerçekleştirecek. Eşinin de vefatından önce istediği eski Rumeli türkülerini 'Annemin Türküleri' adı altında albümde toplamayı hedefleyen İbrahimova, bu albümdeki eserleri annesiyle birlikte seslendirecek.

Dört oktavlık sesi, özgün doğaçlama ustalığı, cazdan folklora, çigan şarkılarından avangart müziğe uzanan zengin repertuarıyla bilinen Yıldız İbrahimova, yeni bir heyecan yaşadığını söyledi. 85 yaşındaki annesi Nevriye Aliyeva ile birlikte albüm yapmaya hazırlandığını bildiren İbrahimova, bu konuda aranjman çalışmalarına başladığını kaydetti. İbrahimova, benzer bir çalışmayı daha önce 'Balkantolya' adı altında yaptığını bildirerek, "Rahmetli eşim, böyle bir albümü yapmamı çok istiyordu. Zaten daha önce Balkantolya'yı yapmıştık. Yeni albümümün Balkantolya'nın devamı olmasını istiyorum. Bu sefer Rumeli türküleri ve alt başlık olarak 'Annemin Türküleri' diye düşünüyorum. Annemi de ikna edersem, onu da stüdyoya almayı düşünüyorum. çok güzel sesi var. Başarabilirsem annemle birlikte yapacağım albüm sonbaharda piyasaya çıkabilir" dedi.

Hayatında ikinci kez geldiği Mersin'in her geçen gün adının dünyada söz edildiğini belirten İbrahimova, "Bence Mersin Müzik Festivali çok yüksek derecede, uluslararası çapındadır. Dinleyici kitlesi de çok iyi. Dinleyici kitlesi de kaliteyi arıyor. Müzik seviyesinin yüksek olması ve daima yüksek tutulması çok önemli benim için. Bu şehrin kültür seviyesini yükseltiyor" dedi. 24 Mayıs'ta Sofya'da Bulgaristan Kültür Bakanlığı'nca Kültür ve Eğitim Bayramı kapsamında Altın Madalya Ödülü de alan İbrahimova, Mersin'de Kültür Merkezi'ndeki konserde sanatseverlere unutulmaz gece yaşattı. Yaklaşık 600 sanatseverin izlediği konserde ilk olarak Tahir Aydoğdu (kanun), çetin Bilge Akıncı (piyano) ve Bilgin Canaz'dan (ney) oluşan Girift Trio'nun yerine almasının ardından sahneye gelen İbrahimova, muhteşem bir performans sergiledi. Konserinde doğunun ve batının ustalarına yer veren İbrahimova ve Girift Trio, Bach'ın Ave Maria, Dede Efendi'nin Yine Bir Gülnihal eserine de yer verdi. Sanatçı ayrıca düzenlemesi kendisine ait olan 'Sen Bir Bey Oğlusun', 'Tren Gelir' ve 'Bir Su İçtim' türkülerini de harika sesi ve özgün doğaçlama yeteneğiyle yorumladı.

Görüntü Dökümü

- ------------------------------

- Yıldız İbrahimova ile röp

- İbrahimova yürürken

- Konuşurken

- Genel detay

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title