Haberler

Çaykur, Beyaz Çayı Kilosu 4 Bin Liradan İnternet Üzerinden Satışa Çıkardı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ilk kez geçen yıl ürettikleri beyaz çayı, kilosu 4 bin liradan internet üzerinden piyasaya sürdüklerini açıkladı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ilk kez geçen yıl ürettikleri beyaz çayı, kilosu 4 bin liradan internet üzerinden piyasaya sürdüklerini açıkladı.

Geçen yıl üreticilerden alınan 1531 kilogram yaş beyaz çay tomurcuğundan 370 kilogram beyaz çay üretildiğini kaydeden Genel Müdür Sütlüoğlu, 'İmparatorların çayı' olarak bilinen beyaz çayın çok değerli olduğunu anlattı. Sütlüoğlu, "Sağlık değeri son derece yüksek. Dünyada çok kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan değerli bir ürün. Çok yüksek oranda antioksidan özelliği var. Gençleştirme, cilt güzelliği, yaşlanmayı önleme ve zayıflatma özelliğinin yanısıra anti kanserojen olduğu da dünyaca biliniyor" dedi.

'BEYAZ ÇAYDAN KANSER İLACI'

Beyaz çayla ilgili Japonya'da yürütülen bilimsel çalışmalar olduğunu anlatan Sütlüoğlu, "Dr. Ozan Fidan'ın bu alanda Japonya'da Çaykur'la birlikte yürüttüğü bir çalışma var. Bu çalışmada, beyaz çayda JP53 kod adlı kanserli hücreleri durduran, küçülten ve onu tedavi eden bir madde keşfettik. Bu madde üzerinde çalışmalar devam ediyor. Önce gıda takviyesi, ardından ilaç olarak piyasaya çıkacak. Çaykur olarak bu çalışmada olacağız" diye konuştu. Bu ürünü ülkeye kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden Sütlüoğlu şunları söyledi:

"Üreticilerimize teşekkür ediyoruz. Beyaz çay tomurcuklar tek tek elle toplanarak elde ediliyor. Bu hassas işi üreticilerimiz üstlenmeseydi piyasaya beyaz çay veremeyecektik. Bizim çayımızın farklı bir özelliği daha var. Üzerine kar yağdığı için haşere barındırmıyor. Dolayısıyla haşere zehri kullanmıyoruz. Doğal özelliğe sahip beyaz çayımız diğer ülkelerin beyaz çayından çok daha değerli."

KİLOSU 4 BİN LİRA

Beyaz çayı internet üzerinden satışa sunduklarını ifade eden Sütlüoğlu, "Beyaz çayı sadece Çaykur olarak e-ticaret kanalı ile pazarlayacağız. Bayilerde ve marketlerde olmayacak. Bu şekilde e–ticaret kanalı açmış olduk. www.caykursatis.com adresinden beyaz çaya ulaşılabilecek. Ürün kargo ile teslim edilecek. 20 gramlık kutularda satış yapılacak. Kutu fiyatı 80, kilo fiyatı da 4 bin lira olarak belirlendi. Mücevher kutusu gibi ahşap ambalajda ve cam şişe içerisinde taktım ediyoruz. Şişeler mühürlü olacak" dedi.

Bu arada beyaz çayın internet üzerinden satışa çıktığı an ilk 5 dakika içerisinde 15 kişi sipariş verdi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İmdat Sütlüoğlu Japonya Çaykur Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (1)

AyşenurmobilWeb@haberler.com:

Olumsuz yorum yapan arkadaşlar bu kızın yerine kendi bayan tanıdıklarından birini koyup öyle yorum yapsınlar..Olayın olduğu yerde olmayıp boş konuşmasınlar..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title